PR och att spionera

Sossarnas PR-makare jobbar hårt. Dels avslöjas det att en moderat tog jobb på Sveavägen innan valet för fyra år sedan. Och att en kd-politiker försökt att infiltrera SSU:s kampanjorganisation i år. Självklart är Marita Ulvskog ”bestört” och använder olika sätt att försöka förklara att det egentligen nog är Hägglund själv som ligger bakom det. Hon har självklart glömt valstrategen från det egna partiet som spenderade tid med att sprida rykten om Reinfeldt och hennes beska kommentarer gentemot misstankar om att det var något som hade partiets godkännande. Snacka om selektivt minne. Och blötdjuret Hägglund orerar om att det är förfärligt och huvuden rullar.

Och de grå eminenserna bakom sossarnas strategi nickar i samförstånd.

Och till sakfrågan: är det egentligen något att förfasa sig över?

Knappast.

Snarare handlar PR och marknadsföring just om det här – att skaffa den information som gör att man kan vinna är inte något man ska få sparken för – det ska man ha bonus för.

För att vara krass:

everything is marketing


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,