En semester

Såklart att jag är tillbaka. Grejen var att jag och familjen helt enkelt åkte på semester och när ljushuvuden valt att ”blow my cover” genom att skriva mitt namn i kommentarer och i allmänhet vara en inte helt okänd bloggare så kändes det säkrast att inte skriva ”hey, jag åker på semester så huset är tomt. Fritt fram för inbrott, förstörelse och allmänt skit”.

Vad har vi gjort då? Well. Först åkte vi ner till Västerås och svärföräldrarna där barnen redan hade varit ett par dagar. Badade i Mälaren. Solstickan är superduktig på att simma och även om Terrorprinsessan fortfarande kör med flytväst så har hon tittat på sin storebror och gör alla rörelser rätt. Mälaren var varm när man väl kom i… Vi fiskade och Storfiskaren aka Solstickan fick en fin abborre. Lite IKEA såklart.

Sen åkte vi ner till Kilsborg och min farsa. Knappt ett dygn som var en smula omvälvande. På ett positivt sätt. Det kändes helt naturligt och för barnen blev det mer som pusselbiten än mer föll på plats. Att även deras pappa har en historia. Min farsa och hans fru ska flytta och jag ska ner och hämta ett piano. Och en av hans tavlor som vi köpt. Rätt intressant det där med att köpa en tavla. HS funderade mycket runt vad som skulle vara ”snyggt” där vi tänkt tavlan tills jag frågade: ”Men du. Vilken tycker du bäst om? Utan att tänka på inredning?”. Det blev den tavla som sticker ut allra mest.

Efter det åkte vi till Linköping. Träffade våra gamla kompisar från Uppsala. Gerhard, som numera är professor i psykologi vid Linköpings universitet och Maria, också psykolog men inom den privata världen. Deras nya hus, ettåriga dotter och allt. Sen visar det sig att Pelle dyker upp. En person som funnits med i vår krets under de första Uppsalaåren. Rätt intressant att träffa honom – han såg ut som förr. Men nu en tvåbarnsfar, gift och blivande psykolog.

En trevlig eftermiddag och sedan åkte vi till Stavsjö och mötte våra Borlängekompisar. Deras son och Solis spelar i samma fotbollslag, går i pararellklass och allt sånt. En lång skön loungesittning och sen middag (inte så bra mat tyvärr). Dagen efter åkte vi till Kolmården. Vägen gick över Krokek och plötsligt åkte vi förbi Skottsäter – det hus där min mormor föddes och växte upp. Jag hann inte ens få upp kameran.

Kolmården. Vi hade tur. Slapp köa till Safarin, och stod längst fram till Delfinshowen. Terrorprinsessan älskade att åka linbanan. Bamseland och Kulmården var hit för killarna. Och vi såg grisuppvisning, säluppvisning och sen en jävla massa djur.

Innan vi åkte mot Västerås så tog vi en sväng över Krokeks kyrkogård. Letade upp mina morföräldrars grav och min gammelmosters och gammelmorbrors. Det kändes speciellt att ta med barnen dit. För Solstickan att läsa ”Helge” på en gravsten och för Terrorprinsessan att läsa ”Helga” på en annan. De extra-släktnamn de fått. Av människor som var viktiga. Det var också speciellt för mig. Det var så länge sedan jag var där och jag har levt så länge i ett sorts historiskt vacuum efter att jag la ner kontakten med morsan. Och kanske var det sista gången jag var där. Men jag har varit där.

Sen tillbaka till Västerås. Jag och Solstickan åkte och kollade runt på lite dataaffärer. Och nu hemma igen. HS har öroninflammation och Terrorprinsessan är superförkyld. Men en bra semester onekligen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,