Superman, tvättade pengar och ord om ”wow!”

Den var ok, Superman Returns. Snyggt gjord även om Stålis såg väl skulpterad ut. Spacey som Lex Luthor var briljant. Kul att gå på bio men fan, kan inte biovaktmästaren sätta på sig något annat än en ”Älska MER”-tshirt? Ett tag innan vi åkte var det lite kris eftersom jag inte kunde hitta mina kreditkort och körkort. Jag frågade HS om hon plockat ur dem ur shortsen som hon slängde i tvätten på morgonen men nej, enligt henne fanns inte hållaren där. Och hon kom med en massa befängda platser där de kunde vara – fast jag visste att de aldrig tidigare ramlat ur fickan. Till slut kom vi på att titta i shortsen, som nu var torra efter tvätt, centrifug och ute-torkning. Och där låg de. Snacka om att tvätta pengar…

Avslutade natten med ett avsnitt ”Vita Huset”. Det när Will Bailey dyker upp hos Toby. Och talskrivande diskuteras genom hela avsnittet. Antar att det är svårt att greppa det som Toby och Will pratar om i slutet eller Tobys mening ”att det bara finns kanske nio personer som klarar av att skriva ett installationstal” för den som inte jobbar med att skriva, inte har som uppgift att skapa hopp, vilja och önskningar via ord.

Som copywriter handlar det om just det – att alltid försöka skriva den där texten som är ”wow!”1. Som planner handlar det numera om att hitta konceptet som får saker att skina. Och som präst handlade (för mig2) predikan om samma sak. Ett ”wow!” som både känns i magen och exploderar i huvudet på den som läser eller lyssnar. Att bygga en text som lyfter – om så en produkt, en annons eller en människas hjärta.

Ord är mitt. Kall. Det är det jag lever och andas. Antagligen delvis för att det är den enda konstform jag sluppit att konkurrera med mina föräldrar om. Men också för att jag har … en gåva. En gåva att vårda, utveckla och låta spira. Precis som alla andra har sina gåvor. Att vårda, utveckla och låta spira till stolta och blommande fyrverkerier av känsla och kunskap.

Som ger andra en känsla av ”wow!”

Andra bloggar om: , , , , , , ,

  1. Något som en del förvirrade anonyma personer verkar ha missat att reklamare kan söka. []
  2. Tyvärr har jag mött alltför många präster som är urusla på att predika. Under min utbildning ifrågasatte jag ofta varför man inte kunde försöka hitta ett sätt att faktiskt divergera yrket så att de som var bra på en sak skulle göra den och de som var bra på en annan skulle sysselsätta sig med det. Det föll aldrig i någon vidare god jord. []