State

Kan nån förklara för mig varför man kommenterar enligt följande:

Emil
060704 08:47

Heureka!

på en postning som den här

Jag menar – gillar man inte innehållet så behöver man inte läsa. Svårare är det inte.
Bara för att retas tänker jag nu skriva personliga saker – bäst den känslige Emil håller för ögonen eller nåt.

I vilket fall – mycket tänk på vägen hit. Det är bra att spela trip-hop, trance och techno i bilen – inga ord som stör tankarna. De senaste två dagarna har det varit många saker runt kyrkan, prästeri och kall. HS har fått ett förslag som kan innebära att hon går tillbaka, ett gäng nya präster har vigts och var på bild i lokalblaskan, min förra chef ringde i förrgår och HS berättade att min efterträdare ska sluta. Inne på glasögonbutiken träffade HS också en gammal konfirmand/assistent som pratade om mig.

Så på vägen hit funderade jag över vad som varit. Och en sorg vällde upp inom mig. Samma sorts sorg som efter någon som dött. Kramar om hjärtat. Allt det som jag satsade på – som vi satsade på jag och HS – jag sörjer det. Kallet, känslan av att det fanns en ytterligare mening bortom. Inte saknad utan sorg över något som förlorades. Jag tänkte på vad vi ändå uppnådde – jag och Pontus under de rätt få år vi jobbade. Det vi gjorde handlade inte om uppehållande utan om revolution: vi omskapade hela konfirmandarbetet, vi förnyade ungdomsmässorna till något helt nytt, jag och sedan fr a han skapade mening för en stor grupp personer genom replokalen och diverse garagegig – bland annat för Sugarplum Fairy som hade sitt första gig som band med mig på en mässa. Ondskamässan – en multimediamässa som inte var one-shot utan faktiskt fungerade på många ställen.

Och jag kan sakna ungdomarna. När mötet sker. Det kan jag sakna som fan. Jag saknar inte tron – jag måhända sörjer den – men jag saknar den inte men jag saknar just mötena. Och känslan vid nattvardsbordet: mötet mellan något större än och livet.

Nu ska jag göra ett brand concept om badrum…

För övrigt är det erbarmligt segt med servrarna för tillfället. Oderland verkar ha tagit semester eller nåt…