Ridå Lassbo

Ska man kalla detta för vägs ände för Lassbos varumärke? Ebba von Sydow uttalar sig för Resumé:

Karolina Lassbo har skrivit ett antal krönikor för oss som behandlar ämnen som unga tjejer och tentaångest.

– Jag har pratat med Karolina, hon var medveten om hans (Markus Andersson, reds anm) politiska rykte, och tvekade först men ville skaffa sig en egen uppfattning. Hon anser att hans verk har blivit feltolkade. Vi på Veckorevyn kan inte styra de val våra frilansare gör i privatlivet, men vill självklart inte kopplas samman med åsikter vi inte står för.

– Jag tycker också att det är illa att hon poserar i bikini, det är hon alldeles för smart för. Och det har jag sagt till henne, på skarpen!

Alltså: Karolina kommer inte att jobba på VR någon gång mer. Hon är persona non grata. ”Vi kan inte styra… men vill självklart inte kopplas samman…”; sorry – det där går inte att tolka på annat sätt.

Karolina försöker få hela diskursen till att handla om bloggmobbning1 – samtidigt som hon än en gång rör till det med termerna:

Nationalsocialismen är egentligen ett abstrakt begrepp som inte har någon preciserad innebörd. Men den förknippas såklart med en viss sorts ideologi. Egentligen kan man inte säga att det finns någon positiv nationalsocialism.

Ergo: att erkänna sig slagen är viktigt om man inte vill destruera sitt förtroende. Att göra en hel pudel är bättre än att försöka fighta halva bloggosfären – och då särskilt mediadelen av den. Tyvärr trodde antagligen Karolina att det hela skulle blåsa över och höll ner huvudet. Problemet var helt enkelt att hon räknade fel. Helt fel.

Det ska erkännas att jag för tillfället lider med henne. Det här är inte direkt någon enkel sits hon satt sig i. Men just det – hon har satt sig i den helt själv. Ingen annan har tvingat henne till det utan hon trodde hon var mer untouchable än hon var.

Andra bloggar om: , , , ,

  1. Alltså menar hon att Silverfisken, Goesta och Isobel egentligen vill trycka ner henne? []