Fram för hållning

Jag och ättelägg + HS kom hem samtidigt idag. Och jag fick veta att tvättmaskinsreparatören hade ringt HS på jobbet vid ett och frågat om hon kunde tänkas vara hemma eftersom han tänkt komma och laga tvättmaskinen runt halv två. Framförhållning. Grejen är att tvättmaskinen låter som om den skulle döden dö närsomhelst. Trots att den är knappt två år gammal. Den gnisslar. Som fan.

Det visar sig att det är samma snubbe som levererade torktumlare nummer två till oss, efter att en av hans kollegor lyckats tappa den första rakt ner i vårt nylagda golv och slagit sönder såväl golv som torktumlare.1 Tur för honom så var han i tid – annars hade antagligen HS strypt honom långsamt eftersom hans något usla framförhållning kostade henne ett antal injobbade flextimmar. Men som den lätt maniskt lagda person hon blir när det handlar om tvättstugan så lyckades hon också dammtorka allt medan snubben hämtade grejer i bilen. Och en timme tog han på sig att byta nån sorts rem i maskinen. Samtidigt som han berättade hur en tvättmaskin skulle skötas för att hålla länge.

Nu när vi kom hem, och HS hade berättat hela eftermiddagens historia plus allt om dem som hon och ätteläggen varit och hälsat på så tänkte hon tvätta. Jag tycker ganska snabbt att maskinen låter väldigt likt som den låtit innan reparationen men jag säger inget eftersom det skulle innebära att HS får totalt psykbryt. Eller nåt.

Sen hör hon det själv. Den låter precis på samma sätt. Ett gnisslande och gnällande ljud. Eftersom vår son är en führer när det gäller sin svordomslåda inser HS att det blir väl dyrt om hon uttrycker det hon känner. Och i slutändan tar våra cyniska sinnen över och ironin är liksom ett faktum. Den där jävla amatörfirman har inte lyckats att laga maskinen!

Jag inser att det hela kommer innebära att jag får ringa och skälla på ägaren. Igen. För de kommer med största sannolikhet mena att de lagat maskinen. Trots att den alltså rent logiskt gått sönder andra gången den körs efter reparationen. Och jag kommer att få skrika, gorma och vara en jävligt irriterad person och ifrågasätta deras kompetens, förstånd och existensberättigande. Precis som förra gången med torktumlaren.

HS har också tittat på VM-matchen. Solstickan också men han somnade mot slutet av första halvlek. HS däremot höll sig vaken. Eftersom hon numera är fotbollsmorsa så kan hon spelet också. För kvinnor kommer det med någon sorts hormon medan vi män behöver lära oss spelets grunder. Men det var onekligen lite småspännande. Då och då.

Själv har jag producerat koncept idag. Och varit med på anställningsintervju. På torsdag morgon ska en kund ha en presentation av de nya koncepten – och på måndag ska hon hålla en presentation för en potentiell jättekund för dem själva. Att koncepten skulle göras fick vi veta i torsdags… Framförhållning, my ass!

  1. Det hela har jag beskrivit någonstans men orkar inte leta. Till saken hör att jag fick lov att leva rövare rejält för att få såväl en ny torktumlare, ett nytt golv och ekonomisk kompensation av snåljävlarna på Vatthammars El. Så det företaget står inte speciellt högt i kurs i det här hemmet. []