Följande frågor

Musiktävlingen blev en succé. Trots att vi kanske inte var helt nyktra. Följdfrågorna var roligast:

Deep Purple “Smoke on the water”
Färgen lila får mig att tänka på Prince. Och den snubben har rökt på rejält. Vilket får mig att tänka på en annan snubbe som rökte mycket – Bob Marley. Bob Marley var från Jamaica och på Jamaica dricker man en speciell rom. Rom är för övrigt Italiens huvudstad vilket får mig att tänka på Loredana Berté. Hon var gift med en svensk tennisspelare. Vem?

Attack “Ooa hela natten”
När man tänker på Ooa hela natten är det lätt att tänka på Hoa Hoa Dahlgren. Han har alltid varit rätt tuff. Och det får mig att tänka på tåg. Ett annat tåg är det rep som man fäster båtar med. Vilket får mig att tänka på vatten. Vatten är något som man dricker när det är varmt. Vad är den kemiska formeln för vatten?

Carola ”Hey Mickey”
Carola får mig osökt att tänka på gamla stjärnor som aldrig har vett att sluta spela. Mickey Dee är en. Han spelar i det dinosauriegamla bandet Motörhead. Om man tänker på Motörheads sångare tänker man lätt på en speciell manlig kroppsdel – men det försöker jag att låta bli att tänka på. Så istället tänker jag på Carola. Och då minns man självklart Runar och hur han valde att jaga ett speciellt djurslag från sovrumsfönstret. Vad för sorts djur sköt han från hans och Carolas sovrum?

Van Halen ”Jump”
När man tänker på hopp tänker man självklart på Staffan Olsson. Och då är det lätt att tänka på Göteborg. Från Göteborg kommer en annan känd Olsson – Kurt Olsson. Han hade en damorkester. I damorkestern fanns en kvinna – Gudrun, som spelade ett speciellt slagverksinstrument – vilket?

Mauro Scocco ”Sarah”
I videon till Sarah-låten är både Orup och Johan Kinde med. Men ingen som heter Sarah. Sarah Michelle Gellar spelar däremot huvudrollen i vampyrtonårsserien Buffy Vampyrdödaren. Och vampyrer får mig osökt att tänka på tänder. Vilken är Elvis Presleys hyllning till tandläkarskrået?

Lordi ”Hard rock hallelujah”
Lordi är ett band som vill vara anonyma. Det är därför de ser ut som kvarglömda orcher från Sagan om Ringen-filmerna. Sagan om ringen får mig att tänka på regissören Peter Jackson. Och tänker man på Peter Jackson är det lätt att tänka på storhetsvansinne. Vilken storfilm regisserade han senast en film som handlar om ett väldigt stort djur?

BWO ”Temple of love”
Om man tänker på Bodies without organs så tänker man självklart på Alexander Bard. Hans lederhosen är kända över större delen av Europa. Och tänker man på lederhosen så tänker man självklart på Tyskland. Tyskland hade förut en valuta som hette d-mark. Vilket är väldigt likt Finlands förra valuta som kallades mark. När jag tänker på finsk mark så kommer jag osökt in på Jonas Gardell. Vad heter hans finska Mark i efternamn?

Beatles ”Let it be”
Paul McCartney var medlem i Beatles. Hans dotter heter Stella. Och det får mig att tänka på Hennes & Mauritz. HM ägs bland annat av Stefan Persson som inte är släkt med Göran Persson. Göran Persson är inte bara statsminister utan gillar också att falsksjunga psalmer i TV. Och dansa med utklädda kor i barnprogram. Och det får mig att tänka på barnprogrammet Fem Myror är fler än fyra elefanter där Magnus, Brasse och Eva var programledare. Magnus Härenstam var tills för ett tag sedan programledare för ett annat TV-program – vilket?

Rolling Stones ”Jumping Jack Flash”
Keith Richards spelar gitarr I Rolling Stones. Han ramlade för ett tag sedan ner från en palm. I palmer växer det kokosnötter och nötter får mig osökt att tänka på president Bush. Och hans efternamn betyder buske, som också är en växt vilket innebär att jag tänker på gräs. Det viktigaste gräset just nu är gräset som växer på de tyska fotbollsplanerna och då är självklart frågan – hur många kvadratmeter är en fotbollsplan?

Tomas Ledin ”Just Nu”
Tomas Ledin får mig att tänka på att sommaren är kort. En annan som är rätt kort är Leif Pagrotsky. Men det har han fixat genom att odla skägg. Och skägg för mig osökt in på temat mustasch. Mustascher är en egen liten stilgenre med såväl mopedmusche som tangorabatt. Rabatter behöver precis som mustascher ansas och frågan är då – vad kan man göra med kirskål?

Clash ”Should I Stay or Should I Go”
Should I Stay or Should I Go användes I en reklamfilm för Levi’s på nittiotalet. En annan låt som användes av jeansmärket var Steve Miller Bands ”The Joker”. Joker är huvudperson i en av Batman-filmerna och man brukar också säga att någon är en ”joker i leken”. Däremot använder man inte jokrar när man spelar poker och frågan är hur många ess man kan ha i ärmen?

Europe ”Final Countdown”
Europe menade att de var en del av heavy metal-scenen. Heavy metal får mig att tänka på tungmetaller. Det är inte nyttigt. Tung metall gör ont att tappa på foten vilket får mig att tänka på smärta. Peter Tägtström från Smedjebacken har ett band som heter Pain. Om man har ont behöver man ofta gå och lägga sig, och då lägger man oftast huvudet på en kudde. Men i väster-Dalarna uttalas kudde på ett annorlunda sätt – vilket?

Bonnie Tyler ”Heartache”
Bonnie Tylers röst är speciell. Det låter som en rasp. På tal om rasp så är snickeri en vanlig sysselsättning på sommaren. Och då behövs det en hammare. Och när jag tänker på hammare kommer jag osökt in på Hammerfall. Vilket också innebär att jag tänker på curling. Kommer ni ihåg vilken färg svenska damerna spelade med när de spikade sitt OS-guld?

Docent Död ”Solglasögon”
Solglasögon är bra att ha när man åker bil på sommaren. Och bilar får mig att tänka på att sångaren i Docent Död heter Joppe Pihlgren. Han gillar bilar. Så mycket att han är programledare för diverse bilprogram i TV. En annan känd programledare för bilprogram är bildoktorn. Vilket får mig att tänka på läkarserier i TV. Cityakuten har rullat i tolv säsonger men längst har serien General Hospital rullat. På tal om långa serier så är bregottreklamen en av de längsta reklamkoncepten som gått och frågan är då – vad är det vanligaste namnet på en ko?

ACDC ”Highway to hell”
ACDC betyder växelström/likström. Det får mig att tänka på elektricitet. Ampere kom på många saker runt elektricitet. En annan som bara egentligen kom på en sak var Einstein men han hade å andra sidan en intressant frisyr. Vilket för mig in på hår. Frisörer får numera inte ta mer betalt att klippa kvinnor än män. Något som får mig att tänka på jämställdhetsminister Orback vars släkt hade märkliga relationer med djur. Och djur har också hår. Åtminstone de flesta. Från vilket djur kommer taglet som används i en fiolstråke?