Lumos

Idag har jag plockat med mig faderskapet och hans fru till La Bossa Nova. Två timmar av minnen från sextiotalet, konstdiskussioner och reseminnen. Jag inser rätt snabbt att jag inte direkt har några resor att berätta om – jag menar: det är tolv år sen jag var i USA… Farsan var nöjd och jag tror att La Bossa Nova tyckte det var kul att träffa sin gamla lärare också.

Efter våfflor och öl (jodå) var det bara läge att lägga sig raklång. När jag sent omsider vaknade av ett jävla liv i öronen (The Donnas) jagade jag upp och fastnade i steget av HS som påpekade att hon också lagt sig en stund. Nu låg hon under två täcken på grund av min hastiga sorti ur sängen.

Efter ett tag, i soffan med handdator och insikt om att det nästan är enklare att läsa bloggar på den än på vanlig dator, började matlagningen. Jag fixade potatis (klyftpotatis i ugn: tvätta potatisen noga, dela potatisarna i fyra eller flera klyftor, skölj dem rikligt för att få bort så mycket stärkelse som möjligt, grunda långpannan med olivolja, lägg på potatisklyftorna, dela 6-7 vitlöksklyftor och lägg i långpannan, strö över salt och svartpeppar, strö över timjan, ringla över mer olivolja och blanda innan de går in i ugnen), startade grillen under den utskjutande delen av garageporten (det regnade), grillade fläskkarré och sedan åt vi. Rabarber- och hallonkompott till efterrätt och sedan vill Solstickan se första Harry Potter-filmen som han fick i födelsedagspresent. Med svenskt tal. Man kan lugnt säga att Snape i Alan Rickmans version förlorar mycket på att någon svensk spelat in hans repliker.

Efter det såg jag en sväng av Dokument Utifrån om kinesisk marknadsföring. Farsan och hans fru satt kvar men jag tror inte de förstod det finstilta i programmet… När jag sedan fyllt diskmaskinen och satt mig i soffan igen. Ensam. Och insåg att jag missat Star Wars Episode II som sändes på TV6. Såg slutet. Behöver lära mig eftersom Solstickan fått ett kortspel om Star Wars Episode I-III och problemet är att jag bara sett de ”gamla” filmerna – visserligen ett antal gånger men det är ett nytt persongalleri i de tidiga filmerna. Och självklart lyckades jag bli förvirrad av att Saruman plötsligt var med i en helt annan film. Ungefär som min känsla när jag ser trailern för Da Vinci-koden och inser att Gandalf spelar ond… Vissa filmer liksom förstör övriga filmers rollbesättningar…

Terrorprinsessan har ännu inte fattat att film är film utan hon ligger nu i min säng bredvid sin mamma. Mardrömmar om Voldemort. Solstickan är som vanligt rätt cool, och fr a vet han ju alltid hur allt ska gå eftersom vi läst boken (böckerna1 ).

  1. Just nu är vi på ”Den flammande bägaren” []