Tjo ho

Jag har skrivit en hoper kommentarer under senaste dagarna. Den som bäst förklarar det hela är nog ändå:

om du ska avverka ett träd – försöker du då såga av rötterna först? Det är det som är feminismens problem: istället för att börja i det som faktiskt syns har man valt en djuplodande teoretisk metod – att dra upp hela jävla trädet med rötterna – som alienerar en stor del av de individer som man behöver för att det faktiskt ska fungera. Och genom att inte se att det är metoden som är fel – inte de individer som ifrågasätter eller inte förstår vad ni pratar om – skapar ni istället en synnerligen elitistisk argumentation.

Det är liksom essensen i min åsikt. Jag är inte emot feminism per se. Jag ogillar förtryck oavsett hur det tar sig sitt uttryck. Men jag är inte så naiv att jag väljer att slänga all psykologisk och sociologisk kunskap överbord och säga att ”bara förtrycket försvinner så”.

Andra bloggar om: , , ,