Kungen ser sig som hjälte

Ursäkta? Kära ”knugen” – nu kastar du väl ändå rejält stora stenar i det rojalistiska glashuset?

Vi behöver hjältar. Det är fruktansvärt att dessa såpastjärnor ses som förebilder, och inte duktiga människor som har åstadkommit något.

Och att ärva sin titel är att åstadkomma något? Att åka omkring och leka kung är det? Någon borde kanske läsa de artiklar som handlar om kungens nytta för honom (han är ju faktiskt dyslektiker och kanske inte förstått) – att det handlar inte om vad han gör utan om själva varumärket svensk kung. Och kära kungen – att uttala sig i sätt som Det är jobbigt att vara kändis… det är bara att abdikera.

Klargörande: Jag har inget emot monarkin egentligen. Rent varumärkesmässigt är kungen som mytisk figur perfekt. Men jag blir förbannad när han gör en massa korkade uttalanden, och på nåt sätt vill påskina att det är han som person som är viktig. Vill jag hellre ha republik? Nej, fy fan. Det skulle inte Sverige klara av – det räcker med att alla alltid gnäller på statsministern. Tänk att ha en folkvald president som alla svenskar kunde gnälla på?