Galet runt Toppkandidaterna

Hela diskussionen runt vinnaren av Toppkandidaterna och det faktum att snubben gillade vänsterns ytterligheter håller fortfarande och det tar sig mer och mer nästan buskisartade sätt. Senast är det SVT själva som tar bladet från munnen och uttalar sig. Det intressanta är att även SVT väljer att villkora prispengarna:

Men om han velat ge hela summan till Nordiska rikspartiet?
– Det hade vi inte accepterat. Det är en nazistisk och antidemokrtisk organsiation. Du kan inte jämföra NRP och Petter Nilsson.

Se där. Allvarligt så känns hela diskussionen oerhört fånig: oavsett om man ser rött [pun nonintended] på grund av att Petter Nilsson vann (som centern gör) eller om man som SVT gör, en sorts halvfarsartad kvartspudel och gömmer sig bakom Radio- och TV-lagen så är det hela en fullkomligt hårresande censuraktig och åsiktsfascistoid hållning. Det enda som faktiskt kan förklara det hela är att det handlar om ungdomar, eller väldigt unga personer – då anser man det vettigt att det ska finnas villkor med prispengar. Det är samma sak med Kvitt eller dubbelt, eller andra tävlingar där barn och unga tävlar: den som vinner måste dela med sig av prispengarna till alla i klassen, eller på annat sätt göra ”rätt”.

Hur många är det som rest sig upp och diskuterat att Jan-Emmanuels prispengar gick till hans personvalskampanj för att bli socialdemokratisk riksdagsman? Eller är det någon som villkorade Emma Anderssons vinstsumma så att den inte gick till kokain och silikonimplantat? Den smale homo-Jerkers prispengar: nån som har valt vart de ska gå? Eller Ken Lénards prispengar från Riket: har de gått till hans pokerspelande?

Den prispott som fanns hos Toppkandidaterna var lika stor eller mindre än vad som varit i Robinson respektive Riket. Men i de sistnämnda är det inga politiker som försökt spela på ”det är ju våra TV-pengar” utan när det är en person som vinner en omröstning företrädesvis från ungdomar och som till på köpet uppenbarligen visar att ungdomar gillar personer som står för sin åsikt och tar konsekvenserna av sina åsikter – då ska det plötsligt sättas upp villkorade prispengar.