Jovisstserru

Så var klockan midnatt. Här sitter man och kan inte så mycket mer. Köpepizza, lite vin och funderingar om det är kul på festen borta på Tenoren.

Får SMS att vi vunnit en Gyllene Häst tillsammans med vår största kund, och känner ännu mer ”jävla-skit” – blir självklart glad men varför ska jag alltid slita arslet av mig så att jag blir sjuk när det väl är något kul på gång? Blä.

Snackar med ML som är på väg hem. Och förbannar att jag inte är där och bygger mitt personliga varumärke. Tittar istället på ”Proof of life” och slutet på någon av de oräkneliga Die Hard-filmerna.

Försöker komma in på Bold men för mig verkar det vara stängt. Strange men antagligen har jag varit troll för mycket. Vet inte. Märkligt är det i varje fall.

Jag har ont i huvudet, i örat och är täppt. Skallen känns som en överfylld gasballong.

Jag skrattar rått åt Lassbos siffror1 från Trendgalan om vilken som är Sveriges bästa trendblogg2.

Herregud, undra på att det kan vara svårt att sälja in reell omvärldsbevakning och trendanalys hos kunder när det är bloggar som dessa som anses som Sveriges bästa trendspanare. Nejdå, jag är inte bitter – bara jävligt trött på skräp som snor jobbet från oss seriösa omvärldsbevakare.

Och att modebloggar är detsamma som trendbloggar – jo, tjena. Det företag som enbart försöker bygga en verklighetsuppfattning utifrån dessa lär snart packa ihop.

Sen läser jag annat. Djupt berörande berättelser om livet. Personer jag känner och som jag nu får reda på saker om som jag inte vistte. Det gör ont i hjärtat, för henne. Hur livet farit illa mot henne. Bara för att. Jag vill bara hålla om.

Och nej, jag tror inte att liv i sig själv har ett värde. Det mesta i livet är som hela skapelsen – en enda röra av tillfälligheter utan annan mening än slumpen. Men samtidigt – det kanske är det minst dåliga valet – att fortsätta tråckla sig mellan grynnor och skär. Att idogt leva, mest för att ge slumpen ett stort jävla långfinger.

När jag var präst förväntades det nästan att jag skulle säga ”allt har en mening”. Problemet var väl att ju mer ondska jag mötte, ju mer skit jag såg desto mindre trodde jag på såväl mening som på att Gud hade någon som helst makt att göra skillnad. Till slut kunde jag i de mörkaste tillfällen mumla för mig själv: tron kan försätta berg – men en bra hacka gör berghelvetet till mackadam.

Imorgon är det lördag. HS förklarade att ”vi behöver göra en rejäl grovstädning – kakel, flytta möbler”. Jag tittade på henne och frågade stilla om hon trodde att jag a) åkt hem flera timmar innan jobbet egentligen slutade b) låtit bli att gå på Gyllene Hästen bara för att jag kände mig jävligt frisk. ”Tänkte inte på det.”

Jovisstserru.

  1. Och ja, jag fimpade också henne från min bevakning – det har gått från en fräsch blogg till nån sorts navelskådande mosaik av meningslöshet. []
  2. Vinnare blev Liv i exil, som är en bra blogg men var trendspaningen är någonstans vete fan []