Skugge fightar Schottenius angående Elitlistan

Skugge smäller till och visar att det faktiskt fortfarande gäller att sopa framför sin egen dörr innan man försöker städa utanför andras. Hon ger DN:s kulturchef en rejäl dagssedel och drar fram dubbelmoralen i ljuset:

”Att hon (Anna Björkman, Skugges anm) flitigt deltog som skribent på listan i ett forum där våra konkurrenter ingår, diskuterade kommande publiceringar var inte förenligt med hennes arbete på redaktionen”, skriver Schottenius.
Men Maria, känner inte du Olle Svenning lite väl intimt om man säger så. Hur kan vi lita på att ni inte snackar om ”kommande publiceringar” med varann innan ni pussar varandra godnatt? Va? [exakt. Schottenius ligger med Svenning; min anm.]
”Dessutom blev hennes extra komplicerad eftersom Alexander Bard deltar i melodifestivalen som artist. Man kan inte rapportera och recensera från en tävling där en av de medverkande styr ett av ens privata nätverk”, fortsätter Maria.
Va, är detta ett skämt!? ”Extra komplicerad.” Haha! ”Privata nätverk.” Tänkte du innan du skrev den där krönikan, Maria? För hur ser egentligen ditt privata nätverk ut?
Du är ju bästis med diverse författare till exempel Kerstin Ekman och har kontakter ända in i akademien.

Och sen visar Skugge att hon fortfarande kan:

”Det gäller att välja sitt sällskap, Olle Wästberg. Det finns bättre eliter”, avslutar Maria.

Just det, Maria väljer den riktiga makten, dvs Göran och statsråd och politiker.
De är rikare och det är mer gåslever och mer makt på riktigt. Det är maktens riktiga maktelit.

And there go Schottan ner för räkning.

(tipstack till Money)

Uppdaterat:
Nu börjar även Mustafa Can få saker mot sig. Han hävdar hårt att journalister ska hålla sig för goda för att umgås med politiker. Själv sitter han in Kulturrådets styrelse bland annat med Anna Hedberg, (numera fd) generaldirektör för RFV och generaldirektören för Statens kulturråd Kristina Rennerstedt.

(tips från Vassa eggen)