Kör aldrig franskt

Morgonen innebar lämning av båda barnen. Renaulten startade snällt två gånger – men den tredje, när jag skulle åka till Falun så ville den inte. Det har hänt förr men då har den kommit igång efter ett tag. Inte nu.
HS var hemma, skulle iväg till terapeuten vid kvart i tio. Som tur var. Så efter nån timme dök Svarta Faran upp. Vi testade att starta med batteri, även om batteriet i Renaulten är helt nytt, alla lampor lyste glatt och så. Inte ett liv. Sen bogserade vi hem Renaulten och den ville inte starta ändå – trots rull på hjulen och allt.
Det finns därmed två möjligheter: 1) Startmotorn är kass. Men då borde den inte starta de andra gångerna. 2) Det är något fel på startspärren.
Sånt här är inte bra för en person som varit utbränd. Jag höll på att somna på vägen (efter att ha kört HS till Previa och tagit Svarta Faran till Falun). Typisk reaktion som jag numera får på adrenalintoppar.