En liten översikt av åsikter runt Sjödingate

Det finns olika kraftiga intressesfärer när det gäller Sjödin-affären. Anna Sjödins alkoholintag har verkligen ruskat om såväl blogosfären och även media som sådant.

♠ Dels är det en markant skillnad mellan hur Expressen och Aftonbladet väljer att göra sina nyhetsvärderingar – AB återvänder till den traditionella fållan av socialdemokratins språkrör medan Expressen återvänder till sina liberala, ”sosse-bashing”-rötter.

♠ Det finns ett gäng socialdemokrater som rejält enögt väljer att försvara Anna Sjödin och socialdemokratin i gemen medan ett antal moderater och andra högervridna spöken väljer att se det hela som någon sorts självklart bevis på att Sossarna är maktfullkomliga.

♠ Mellan de som förstår dörrvakter och de som hatar dörrvakter finns ett kontinuum av åsikter, medan några av oss slirar runt i allmänhet och irriteras över att politiker som Sjödin väljer att ljuga om så flagranta saker som att hon varit full, att man väljer att sälja ut all heder genom att försöka spela på offer-rollen och misshandlad-kvinna-rollen.

♠ Några få har gått på samma konspiratoriska linje som jag la ut – att det hela är ett PR-stunt gone wrong.

Det som är tråkigt är händelserna runt Martin Melin. Han bloggade om ett samtal med sina kollegor som var med att plocka in SSU-ordföranden, och nu tvingas han ta en bloggar-timeout och hans chefer verkar vara rejält analfabetiska (för eventuella polischefer som läser det här kan jag berätta att analfabetism innebär att man inte kan läsa) som väljer att jönsa om internutredningar mm.