Sjödinaffären bloggandets verkliga genomslag

Varför är så många bloggare intresserade av Anna Sjödin och hennes numera legendariska barfajt? En del bloggare anser att det är fånigt att ta upp det hela.

Antagligen för att det handlar om personer och händelser som de flesta bloggare kan identifiera sig med. De flesta av oss har antingen (eller både och) varit fulla och dumma på krogen, och kanske fått en smäll av en vakt när man vägrat att hörsamma dem. Eller träffat vakter som varit idioter. Eller jobbat i krogmiljö, i närheten eller som vakt eller what so ever och varit med om kvinnor och män där vettet går ut där spriten går in.
Och nu är det en ordförande för det största politiska ungdomsförbundet som det hela handlar om. Ord står mot ord, och blogosfären delas upp i rött och blått, kvinnor och män (inte helt fullt ut nej), politiskt korrekta och politiska vildar (som jag).

Jag tror att Sjödinaffären blir bloggandets verkliga genomslag i Sverige. Varför? Jo, det intressanta debatterandet sker på bloggarna. Genom knuff.se kan man läsa alla som kommenterar skeendet, och mainstreammedia halkar liksom efter. Citizen journalism är inte nödvändigt ”finare” än traditionell mediajournalistik – men den är här för att stanna. Hittills har bloggandet mest setts som något övergående, lite småfånigt och medias småpåvar har mest visat ett nedlåtande överseende med ”flugan”.