Ikväll

Kvällen kom också den. Bilen är återbördad i mina händer efter en sejour hos Ford. Det verkar som de till slut faktiskt fått fast avgassystemet. Åkte och tankade, kö till Jet långt ut på vägen. Sen hem, snabb middag och kaffe. Jag och Solstickan åkte ut till Coop för att köpa ett stycke elementluftarnyckel och en hockeyklubba. Det är så häftigt att ha en sexårig son, som i Renaulten kan sitta i framsätet. Han är rolig – och pratar konstant. I rondellerna låtsas han att det går jättefort och liksom blir ”klistrad” mot fönstret.
På Coop drog vi en vända genom Power – kollade datorspel och gamepads, jag hittade en Logitechmus jag är sugen på. Men vi höll på oss. Inne på själva Coop hittade jag istället fyra böcker till det facila priset 100 spänn för alla. En Klas Östergren (”Tre berättelser”), en biografi över Andy Warhol, ”Shutterbabe” – nån sorts dokumentär om en kvinnlig krigsfotograf och den bok som gjorde att jag började att rota runt – Bard och Söderqvists fortsättning på ”Nätokraterna” – ”Det globala imperiet”.
Efter mycket om och men hittade vi också elementluftarnyckel. 89 spänn. För en grej som inte direkt är daglig användning. Och en Reebok-hockeyklubba. Solstickan var nöjd, och jag med. Han är inte som andra. HS kom ner och berättade att han sagt, nästan lite skamset: ”Mamma,jag får så mycket av er.” Kära nån! Är det någon som inte är speciellt bortskämd så är det han… Det är en fin ung man vi har fått. Ett stort hjärta. Jag är stolt över honom. Precis som jag är över Terrorprinsessan, även om hon har mer ego-boosting…
Sen då? TV såklart. Det är ju måndag. Dock fick jag lägga mig när det gällde ”CSI” – då ville HS kolla en timme ”Guldbaggegala” – och ursäkta men vad var det där sista jönsandet för något? En liveintervju? Men en utfrågare som använt mer tid till att se ut som en Hollywood-star på speed än att göra research? Och det fixar de en försening av ”Vita Huset” för? Innan det såg jag självklart ”Commander in chief”. Både HS och jag konstaterade att den snyggaste kvinnan i serien är talmannens bitchiga side-kick. Och så ”Vita Huset”. Det var tungt minst sagt…