Mer Sjödin

Sjödinaffären fortsätter.

Det intressanta är hur två annars mediatränade politiker kan vara så korkade att de förklarar att alla andra ljuger. Nu måste de motbevisa de uppgifter som kommer från polisen om våldsamt motstånd…

Nä, det hela börjar bli fånigt. Och ännu fånigare tycker jag diverse debattörers försvar för Sjödins handlande.

Faktum är:
a) en ordningsvakt har rätt att avvisa personer som bryter mot ordningen
b) en ordningsvakt har rätt att använda det våld som de anser nöden kräver

Detta verkar många debattörer strunta i. Övervåld innebär i det här fallet i princip att vakterna skulle ha överfallit fröken Sjödin och piskat på henne utan att hon skulle gjort någonting.

Sorry. Men jag tror inte på det. Jag har jobbat med tillräckligt många vakter under långa våldsamma nätter* för att veta att de är mer rädda för att faktiskt göra för mycket än att de skulle få för sig att puckla på en person som inte gjort något.

För övrigt anser jag fortsatt att det är en jäkla skillnad på att ha ett jobb, och att vara förtroendevald.

*Nu kanske någon ”vän av ordning” vill påskina att det är skillnad på Stureplan mot ”Dödens triangel” i Borlänge. Tillåt mig le en smula. Under min tid som nattvandrare blev två personer skjutna på Sveatorget, varav en så illa att han dog. En person blev skjuten execution-style inne på en krog men överlevde. Jag har fått slänga mig undan från totalt galna amfetamin- och dopingpåverkade personer osv osv osv. Och mitt i allt det här – vakter som ska försöka sköta sina jobb. Med vetskapen om att Dalarnas två polispatruller är i Sälen…