Jag blir så trött…

Jag förstod inte riktigt var det sexistiska låg i den kommentar som Mathimlen råkade ut för i samband med ett supportärende på hennes jobb. Helt enkelt kunde jag inte fullt ut se det oerhört sexistiska i det hela och bad om att få höra mer hur hon kände och hur hon tänkte. Eftersom att jag vet att det är minerad mark försökte jag så mycket som möjligt att förklara att jag inte var ute efter att kritisera eller något liknande. Det sket sig. Jag blir så trött – jag får höra att jag är sexist och någon fånig kommentar i stil med “du kanske inte vet att mus är slang för fitta”.
Det intressanta i fallet är att jag helst inte använder ordet “fitta” – jag ser det inte som något annat än nedvärderande. Lika lite som att jag tycker ordet “kuk” knappast visar på något värdefullt.
Men vad hade jag väntat mig?