Dyraste drinkarna

Inget att sänka på en klunk.

The Blue Bar på Algonquin Hotel, New York City, serverar Martini on the Rock. Priset startar på 80 000 kronor, beroende på vilken typ av diamant man väljer som is.

På Nordic Sea Hotel, Stockholm, kan du köpa en drink med Tanqueray 10 på is eller vodka och soda för 23 450 kronor. Lite väl dyrt? Inte med tanke på att du i glaset hittar en vattentät klocka – med briljanter och diamanter.

Ritz Sidecar, Paris, som serveras i Hemingway-baren på Ritz Hotel höll länge rekordet som väldens dyraste drink med sina 3 800 kronor. Den innehåller bland annat Ritz egen cognac från 1865.

På Harvey Nichols restaurang, inte långt från Manchester Uniteds hemmaarena, kan man köpa en drink för 205 000 kronor. Då innehåller den en ring med diamanter och rosa turmaliner, som gjord för en fotbollsfru.

MGM Grand Nattclub Teatro Euro Bar, Las Vegas. erbjuder High Limit Kir Royale, för 17 000 spänn, bestående av Cristal Champagne och 140-årig cognac.

Dubai’s Palm Grill Bar har en 60 000-kronors Diamond Martini Cocktail, med en 1-karats diamant. Dessutom följer en romantisk middag och en flaska champagne med på köpet.

Vem var det som gnällde över att BiB-vinet kostade 200? :)