Runar goes on

Runaraffären fortsätter. Nu är det Runar som försöker att förklara sig. I Resumé av alla ställen.

– Aftonbladets arbetsmetoder är horribla. I deras mejl till Stings presstaleskvinna utmålar de min konsultverksamhet som en sekt och att jag skryter vitt och brett om mitt samarbete med Sting.

Runar menar att han aldrig sagt något om vilka personer han arbetar med och att det mest är rena lögner som Aftonbladet kommer med:

Runar Sögaard säger till Resumé att han vill ha extremt torrt på fötterna och vara relativt säker på att vinna innan han går vidare till rätten. Enligt hans amerikanska advokater är Magnus Sundholms mejl klockrent förtal och ett ”case” att gå vidare med.

Sen lyckas Runar klanta till det igen när han visar sin okunskap om media. Han har ringt upp journalisten Magnus Sundholm och förklarat att det han nu skulle säga var ”off-record”. Och sedan blir Runar pissed på att Sundholm sedan skrivit en artikel om samtalet. Runar har missat det som alla mediatränare bankar in i huvudet på sina klienter: det finns inget som heter off-record.

PR-mässigt håller Runar på att gräva sin egen lilla grav. Att inte ta i det som faktiskt är det stora problemet – pratet om TV-serier och liknande. Det är något som i slutändan kommer att bita honom i ändan eftersom det är bevisbart.