Där var den

Ah.
Det var där den var.
Väggen.

Jag har spenderat dagen liggande. Tröttare än trött. Så outsägligt slut som jag inte varit sedan 18 april 2002. Den dagen låg jag och sov hela dagen också.
Skillnaden är att jag nu inte tänker bli sjukskriven. Nu är det lågväxel som gäller istället.

Jag och Solstickan har åkt på förkylning. Ont i halsen. Solstickan fick akut ont i magen igår när vi var hemma hos El Steffe, och när Solstickan kom hem så kom middagen upp. Själv satt jag och bråkade med El Steffes dator som inte systemuppgraderats på tre år. Den uppförde sig rätt egenartat, tappade kontakten med nätet lite som den ville. Och så drack vi grogg.

Plus att jag är i the dog-house. Problemet är alltid ärlighet. Det vore så enkelt att spela med och säga: ”Allt är lugnt.” Samtidigt – varför det? Så istället säger jag som det är vilket genererar stürm und drang, och en lördag av sura bittra miner. Åtminstone den del av lördagen som jag inte sovit mig igenom.

Jag hatar jul. Jag har alltid gjort det och gör det fortfarande. Numera behöver jag inte heller jiddra om julens ”sanna budskap” osv. Så – julen är skit. Jag hatar den. Passionerat. Det har jag gjort sen jag var liten och min sk mor fick för sig att min farsa skulle vara med och klä julgranen. Problemet var att det fanns en anledning att han inte längre bodde hos oss – och det innebar ångest mas grande i hemmet inför denna begivenhet. Plus att vi ofta varit iväg hos andra familjer på jularna, kärnfamiljer där vi liksom klämde in oss. Fy fan.

Pyntandet har tilltagit. HS har dragit fram adventspyntet, köpt nya gardiner osv. Däremot har hon lyckats gömma undan adventsstaken på ett så smart sätt att den inte finns att uppbringa.

Imorgon åker Terrorprinsessan och HS till kyrkan. Sen på något adventsfika. Jag och Solstickan sitter väl här hemma – vi har börjat att bygga på ett Meccano-flygplan. Lussebullebakning på eftermiddagen. Jag borde ta och jobba med det där sidan-av-jobbet som ger mig dåligt samvete.

Dags att göra det som jag gjort så bra hela dagen. Sova.