Artikel som inte blev

Min mobiltelefon ringde vid halv tvåtiden. Det var en journalist på den ena av våra många lokaltidningar. Hon ville prata om IKT-listan. Jag förstod inte riktigt hur hon lyckats att koppla samman mig med Borlänge men vi pratade lite och självklart sa jag vad jag tyckte. Diskussionen om homosexuellas rätt att välsignas i kyrkan har jag spenderat så många timmar med. Hon frågade om hot och såna saker och jag sa som det var: att det på båda sidor finns idioter som inte fattar att man kan säga saker om varandra men aldrig hota och fr a inte dra in kombattanternas familjer i det hela.

Hon skickade artikeln och dels var den rätt beige. Men framförallt kändes det helt fel att det stod ”…är en av prästerna i Dalarna som skrivit på.”
Är jag? Det kändes helt enkelt inte som jag. Inte att det handlade om mig. Jag känner mig inte som präst längre.

Jag skrev ett mail till journalisten och förklarade att jag inte kände att det var helt rätt att jag skulle stå som präst. Jag berättade väl inte den personliga reflektionen utan tryckte mer på att det inte är så bra för byrån att jag figurerar i en sån här fråga. Vi ska verka utan att synas för mycket.

Samtidigt kände jag mig som en jäkla förrädare.

Jag funderar också på att lägga ner deep|edition.