Ny approach mot tele-marketers

Hihi!
Jag har bestämt mig för en ny approach när det gäller tele-marketers. Jag kommer att fråga varenda fråga jag kan komma på. Jag började nyss. Det ringde någon stackare som skulle sälja på mig kosttillskott (fast det visste han inte att det räknades som) och började lite trevande förklara att paketet innehöll ginseng och Omega-3.
Jag började med att fråga:
”Men vadå omega 3? Det är väl ett ämne och inte ett märke?”
”Eh.. ja… vänta lite…” *letar febrilt efter information och efter en stund kommer han tillbaka*:
”Jo… eh… det är ju kapslar här alltså… med omega 3.”
Sen rabblar han en sväng om att man inte kan äta så mycket fet fisk som man motsvarar det man får i sig av en sån kapsel.
”Och sen är det massor med olika vitaminer och mineraler. … Det är tänkt att vara till för personer som är aktiva. …eller för den som inte orkar komma igång med träning och så…”
”Menar du att de är istället för träning alltså?”
”…ne..nej… alltså – att få lite mer ork…”
”Men omega 3 är väl inte till för att ge mer ork?”
”…nej… alltså det är mineralerna och vitaminerna…”
Här började jag tycka lite synd om honom. Han började stamma och jag insåg att han antagligen började bli svettig på överläppen. Så han fick fortsätta att förklara dealen men kunde inte låta bli att ifrågasätta själva prenumerationstanken. Och så kom det vanliga:
”Det låter väl som ett bra erbjudande?”
”Det gör det nog. Fast jag tycker inte du har kunnat förklara varför jag ska köpa det här. Du bör nog läsa på lite om du ska sälja saker som ingår i hälsovård och kosttillskott.”
”Okej, det ska jag göra. Tack för samtalet.” *klick*

Och varför gör jag det här? Dels säkert för att jag är en elak jävel :) men också för att jag jobbar med reklam och anser att tele-marketing kan vara en bra idé. Men då måste det vara människor som vet vad de pratar om: ”living the brand”. Tyvärr är det många företag liksom reklambyråer som inte inser att det är minst lika viktigt att se till att kommunikationen mellan en tele-marketer och konsumenten fungerar och verkligen kommunicerar varumärket som att göra snygga annonser etc.