Mitt bidrag till Bloggstafetten:

Tommy gav mig ämnet ”Om nu rökning är förbjuden på krogen, varför inte förbjuda spriten också?”

Jag satt i loungen på Scandic med en kall, glittrande öl. En Old Gold – ett val jag inte gjort på kanske femton år. Ända sedan 2000 har jag nästan varannan torsdag landat i en fåtölj i den här loungen med en öl. Vid sextiden, en halvtimme innan RT börjar.

Förr har jag också tagit en cigarett till ölen. Jag har druckit Mariestads, Pripps på fat och oftast har jag bett min favorit-bartender om en Boddington’s. Skummande fet av skum och sedan bittermjuk som utmanar varenda smaklök.

Jag satt där och tänkte på den märkliga blogstafettfrågan. Det finns egentligen bara ett svar: för att öl är så pass gott som det är. Det är skillnad på njutningarna. Det är olika saker.

Så. Lägg in en prilla istället. Och njut av maltens skönhet och smak.