Ismage

I soffan. Lördag och Eva Dahlgren på TV. Så läser man det här från expeditionen:

Vi borjade kampa oss uppfor den lodratta vaggen. Mitt pa sa ar det en travers som vanligtvis ar valtrampad men i och med att vi var sist ut och all sno kommit ned fanns den inte kvar. Richard gick forst och sparade, nagonstans mitt pa tappar han fastet och faller en bit. Nar han kampat sig upp och kommit en bit pa vag sa marker han att jumaren (sakringssak vid klattring) isat igen. Han ber Ulrica sta still medan han ska gora ren den. Richard hinner inte mer an koppla loss sig sa ger hyllan av sno Ulrica star pa vika. Ulrica hinner fa fast yxan och faller inte langt men det tar pa krafterna att ta sig upp igen. Sista biten ar ren is och precis nar vi tagit oss dit sa haller ett gang sherpas pa med en raddningsaktion for att ta ned en skadad fran berget, vilket gor att de maste anvanda sig av repen som ar avsedda for uppstigning. Vi var trots allt detta rekordsnabba uppfor den lodratta vaggen.

Hello. Hjärtat slår några extraslag. Det de gör är ingen ”walk in the park”. Och de är inga övertränade äventyrare.