Mer om kungens öppna gylf

Uppdatering på Knugens omskrivna snedsteg – det är inte Solo som ådrar sig hovets ilska och advokater – det är Aftonbladet. Och AB:s chefredaktör Gedin gör åter en helt fantastisk logisk kullerbytta i försvaret av att lägga storyn om Solos notis på sitt eget löp:

– Det var inte ett helt lätt beslut att publicera materialet; jag kan förstå om en och annan människa reagerade på löpsedeln. Men både vi och andra tidningar har i flera år rapporterat om kungahusets konflikt med tyska tidningar, som påstått att kungen och Silvia ska skilja sig, att Victoria gjort abort och så vidare.
– Det har ingen tyckt varit konstigt. Nu när det händer i en svensk tidning, som i Solo, vore det jättekonstigt att inte rapportera om det.

Ja, herregud. Den mannen blir mer och mer lik en intellektuell ormmänniska.