Kärnfamiljen

Uttrycket kärnfamilj irriterar mig. Fr a användningen av det. KD:are och Sverigepartister i en ohelig allians hävdar tillsammans med ett gäng bibelfundamentalister en kärnfamilj. Grejen är att uttrycket endast är en statistisk definition – en sorts medianfamilj för att använda för att räkna “anomalier” – dvs. den som inte ingår i kärnfamiljen. Det innebär helt enkelt att kärnfamiljen inte handlar om sex, man och kvinna som någon sorts värderingsgrund. Kärnfamiljen definierar varken etiska, moraliska eller andra värderingsmässiga idéer. Oavsett vad KD-fjantarna eller SP-idioterna tycker.

Själv anser jag att äktenskapet juridiskt ska vara avkönat – dvs. endast en ordning utifrån hur man väljer att leva tillsammans med en annan människa. Kyrkorna kommer vi aldrig få med på såna saker – därmed bör den juridiska vigselrätten tas ifrån kyrkorna (inse att jag därmed anser att undertecknad inte heller ska ha denna juridiska vigselrätt som jag fortfarande har trots att jag inte utövar denna). Det är egentligen rätt sjukt att en stat ger en trosrörelse den juridiska överheten över hur människor ska leva samman. Partnerskapet är inte nog. Gör som i Frankrike – den juridiska vigseln sker, oavsett vilka de tu är, i statsapparaten – sen kan man välja vilken religiös välsignelse man vill ha.

Så kära fåntrattar inom diverse mer eller mindre demokratiskt sinnade grupperingar. Ni är fan ute och cyklar.

Läs mer hos Karin Långström Vinge