Pinsam artikel

Jag antar att min deprimerande postning om mitt framtida bloggande beror en del på den artikel om Björn af Kleen som fanns i dagens BT. Lätt förvanskat stjärtslickeri:

Hårt arbete och ett uppriktigt berättande om de bekymmer som möter en målmedveten journalistikjunkie i sin klättring uppåt i mediahierarkin är framgångsreceptet.

Så fint. Och det hela fortsätter i samma underdåniga stil:

Björn är född 1980 och kommer ursprungligen från Hedemora. På drygt ett år har han gått från att vara ett okänt namn vid skolbänken till att bli ett av de flitigast droppade namnen bland bloggande mediacelebriteter.

Jahaja. Att det bara råkar vara så att mediabloggbranschen är rätt – vad är de? Tio – femton? – så liten verkar inte vara något som Jonas Grönlund bryr sig om. Han förklarar det hela med att bloggen bara är ett verktyg för något annat – att bli ett namn i ”riktiga media”.

Bloggen har blivit ett effektivt verktyg i byggandet av det personliga varumärket.

Med en illa dold okunskap om såväl bloggande och att det finns tusentals andra bloggar som är minst lika bra som Diagnos uttalas Analysen:

Men det är inte hela sanningen. Diagnos skulle inte vara lika läsvärt om de inblandade inte hade varit bra. Om de inte varit framgångsrika. Och samtidigt oroliga för att inte räcka till, att den uppåtgående kurvan ska plana ut. För tidigt.

En annan förklaring till Diagnos framgång inom branschen bygger förstås på att många av personerna de kommenterar tillhör de mediala svanar gräsänderna på landets tidningar plaskar med – eller snarare, önskar de plaskade med (även om de aldrig skulle erkänna det offentligt) – i den journalistiska ankdammen.

Den gode Jonas, som själv söker att bli en ”riktig” journalist kan självklart inte avhålla sig från att nästintill lite kåtaktigt beskriva BaK:

Han kommer på cykel, ser nyklippt ut och är precis lika fräsch som man kan förvänta sig av en disciplinerad person som ger sken av att vara uppe med morgontidningen och i säng strax efter deadline.[–]Han rufsar fingrarna genom sin kortklippta frisyr och verkar inte kunna bestämma sig för om han ska kamma luggen framåt eller åt sidan.[–]Björns whisky är avslutad och fingrarna har övergått till att leka med de överblivna isbitarna i glaset.

Jahaja.
Det är så pinsamt att det blir en artikel att spara för att visa på hur man inte ska göra…

Källa:
Borlänge Tidning