B som i

I samband med att jag skrev en kommentar till en postning hos 19hundra76 insåg jag att mäns intresse för vissa fysiska företräden har en bokstav som sammanför alla dessa:

bokstaven B.

Skumt – det kanske inte har med en massa underliggande modersfixeringar eller kvarvarande reflexer från apstadiet – det handlar helt enkelt om att vi män är svaga för saker som börjar på b. Ta några allmänna exempel:

bilar, bärs och brudar

Därmed är det lätt förståeligt att vi tittar på

bröst, baken och benen

när det handlar om kvinnor.

(nu sitter säkert någon besserwisser och tänker: ”men det stämmer ju bara på svenska”. Jag svara bara: ”Och?!” Teorin stämmer på svenskar. Engelsmän är konstiga och fransmän ännu underligare – alltså är det svenska män som är utgångspunkten för den evolutionära bokstavsteorin…)

Jag ska nog gå och lägga mig nu…