#Blogg100 – ska jag verkligen försöka?

Bloggandet har på många håll minskat drastiskt. Fortfarande bloggas det idogt bland ”modebloggarna” liksom matbloggare, designbloggare och så klart mammabloggare (hej Mona). Men många andra har tappat av, börjat twittra, facebooka. Eller bara tröttnat. Ungefär som jag när det gäller det här vardagsbloggandet. Deepedition kom till som en blogg för att blogga om allt det andra – det som inte passade in på Researcher. Det var en del av en massa rörelser och blev mer och mer politisk. Och sen tröttnade jag. Förlorade tiden att göra så genomarbetade inlägg som jag ville. Det blev inte så intressant längre vare sig för mig eller uppenbarligen för de som läste eftersom antalet läsare sjönk. Vilket påverkade mig. För har man haft en blogg med många läsare blir det, oavsett om man medvetet försöker att inte tänka på det, direkt mindre kul när man ser att besökarantalet sjunker.

Samtidigt är bloggen på många sätt min första sociala medie-kärlek. 2001 startade jag min första blogg och sedan dess har jag haft minst två igång under alla år.

@bisonblog tillhör det riktigt gamla gardet inom bloggosfären. Han startade förra året en utmaning: 100 blogginlägg på 100 dagar. Och i år tänker han utmana oss andra på att göra det igen.

Regler för #Blogg100 – Andra sommaren
#Blogg100 startar onsdagen den 23 januari 2013
Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg.
Tagga varje inlägg med taggen #blogg100
Det finns inga krav på hur långt inlägget ska vara. (Ett inbäddat youtubeklipp är också ett inlägg).
Det är helt okej att förhandspublicera inlägg, men det blir kanske roligare att skriva tätare inpå själva publiceringen.

Och jag funderar över om jag ska haka på. Det känns lite som sista chansen för att Deepedition på något sätt ska börja leva. Kanske innebär det att jag själv börjar att läsa lite fler bloggar (som inte handlar om sociala medier) igen. Har jag tiden? Vad ska jag skriva om? Kommer någon vilja läsa?