I panelen för Stora Bloggpriset igen

Jag har tackat ja till att vara med i Stora Bloggprisets panel i år igen. Eftersom jag är ganska säker på att själv inte bli nominerad efter det senaste halvårets usla bloggande så känns det klockrent att faktiskt fråga er andra:

Vilka har varit årets bästa bloggar?

Jag vet inte hur nomineringarna ser ut i år men eftersom jag gillar kollaboration – och att jag numera omöjligen kan hålla koll på alla bloggar (när jag började blogga back in 01 var det enklare att läsa svenskspråkiga bloggar om man säger så…) så vore det roligare om ni hjälper till. Så slipper vissa skicka de där pinsamma spammailen om att man vill bli nominerad. Förklara varför din blogg är så bra eller ge mig en motivering varför en viss blogg ska vara med.

Sen kommer jag ändå att göra mig en egen åsikt och ta mitt eget beslut.

Varför gör jag det här? Helt enkelt för att jag vill göra ett bra jobb. Nåt jag lärt mig under min tid som reklamare och numera som strateg inom digitala medier är att inte bli hemmablind på vilka medier man själv använder sig av. Självklart kan jag nominera de bloggar jag läser eller de jag kan tänka mig ändå kommer att bli nominerade – men då får vi någon sorts ekokammare där bara vissa bloggar lyfts fram.

Så kör hårt: vilka är årets bästa bloggar? Shoot.

 • Marta

  Hm, Lars H Gustafsson (larsh.wordpress.com) är ju en favorit, han är klok och skarp, särskilt i barnrättsfrågor… På barnrättsområdet ska Rädda barnens ungdomsförbunds blogg, rbuf.blogspot.com också nämnas.

  Khadidja.se är en förebild för mig, en väldigt varierad blogg som påläst och med mycket humor kängar till lite allt möjligt, plus har mycket funderingar om kultur och estetik etc. Även hon har ett hjärta för barnrättsfrågor.

 • Jag tycker att Stora bloggpriset i kategorin politik och samhälle borde gå till Ett hjärta rött. En blogg som är skriven med stort engagemang och kunskap. Försöker fördjupa debatten i viktiga frågor. Länkar till artiklar, böcker, hemsidor och andra bloggar. Svarar allt som oftast på kommentarer. Blir ofta länkad av andra.

 • Jag tycker att Stora bloggpriset i kategorin politik och samhälle borde gå till Ett hjärta rött. En blogg som är skriven med stort engagemang och kunskap. Försöker fördjupa debatten i viktiga frågor. Länkar till artiklar, böcker, hemsidor och andra bloggar. Svarar allt som oftast på kommentarer. Blir ofta länkad av andra.

 • Marta

  Hm, Lars H Gustafsson (larsh.wordpress.com) är ju en favorit, han är klok och skarp, särskilt i barnrättsfrågor… På barnrättsområdet ska Rädda barnens ungdomsförbunds blogg, rbuf.blogspot.com också nämnas.

  Khadidja.se är en förebild för mig, en väldigt varierad blogg som påläst och med mycket humor kängar till lite allt möjligt, plus har mycket funderingar om kultur och estetik etc. Även hon har ett hjärta för barnrättsfrågor.

 • Jag har en till kategorin mode; http://emiliten.blogspot.com/ Kan verka konstigt, men det går ju trender i det mesta, så varför inte i tygblöjor? Fina bilder och hon som syr dem verkar vara grym på det. Betydligt roligare än dagens outfit från gina tricot och bikbok.

  (nej, jag fattar väl också att det är någon med dagens outfit och bilder på skor som vinner i den där kategorin, men lite spridning skadar ju inte)

 • Jag har en till kategorin mode; http://emiliten.blogspot.com/ Kan verka konstigt, men det går ju trender i det mesta, så varför inte i tygblöjor? Fina bilder och hon som syr dem verkar vara grym på det. Betydligt roligare än dagens outfit från gina tricot och bikbok.

  (nej, jag fattar väl också att det är någon med dagens outfit och bilder på skor som vinner i den där kategorin, men lite spridning skadar ju inte)

 • Studiomannen

  Sporten är enklast: Tre hörnor straff.

  Mode = no clue

  Vardag eller vad det heter: Dags för Lotten nu, va?

  Nominerar mig själv först när mitt ego är på topp. Fast å andra sidan ordnade jag ett gigantiskt eksem på Twitter igår med #Lassie … :-D

 • Studiomannen

  Sporten är enklast: Tre hörnor straff.

  Mode = no clue

  Vardag eller vad det heter: Dags för Lotten nu, va?

  Nominerar mig själv först när mitt ego är på topp. Fast å andra sidan ordnade jag ett gigantiskt eksem på Twitter igår med #Lassie … :-D

 • Hehe, och så min egen förstås… :-) För… Sveriges mest politiskt bloggande 14-åring?

 • Hehe, och så min egen förstås… :-) För… Sveriges mest politiskt bloggande 14-åring?

 • Hej här kommer ett meddelande till alla som bloggar och vill nå ut till fler läsare.

  Nya sökmotorn för bloggar hittabloggen.se är i full gång och driver massa nya besökare till alla bloggar som är registrerade. Det är helt gratis att registrera sig, så vi rekommenderar dig att göra det redan nu! Idag registrerar sig topp bloggare såväl som ”amatör” bloggare.

  Följ länken, och på några sekunder är du också med i vår sökmotor: http://www.hittabloggen.se/user/new

  Registrerar du dig idag och anger kampanjkoden: onsdag, så ger vi dig 200 krediter så att du kan göra extra reklam för din blogg!

  Hör gärna av dig om du har några frågor.

 • Hej här kommer ett meddelande till alla som bloggar och vill nå ut till fler läsare.

  Nya sökmotorn för bloggar hittabloggen.se är i full gång och driver massa nya besökare till alla bloggar som är registrerade. Det är helt gratis att registrera sig, så vi rekommenderar dig att göra det redan nu! Idag registrerar sig topp bloggare såväl som ”amatör” bloggare.

  Följ länken, och på några sekunder är du också med i vår sökmotor: http://www.hittabloggen.se/user/new

  Registrerar du dig idag och anger kampanjkoden: onsdag, så ger vi dig 200 krediter så att du kan göra extra reklam för din blogg!

  Hör gärna av dig om du har några frågor.

 • Pingback: Deepedition » Ledig. Smakar på ordet.()

 • Pingback: Deepedition » RIP PGW men det är inte döden()

 • Pingback: Deepedition » Jamendetvardåfan()

 • Matilda
 • Matilda
 • Pingback: Deepedition » Pestsmittad()

 • Nea

  Jag antar att du läser hejaabbe.com? Annars tycker jag du borde det. Den är värd stora bloggpriset.

 • Nea

  Jag antar att du läser hejaabbe.com? Annars tycker jag du borde det. Den är värd stora bloggpriset.

 • Pingback: Deepedition » Twittrares bloggar: Ett (+intro)()

 • Andreas Henriksson

  En fråga i all enkelhet. Hur definierar du en blogg?

 • Andreas Henriksson

  En fråga i all enkelhet. Hur definierar du en blogg?

 • SID är en tidning om tidningar. Svenska och internationella. Tjocka och tunna. Smala och breda. Hösten 2008 kom första numret ut. I september 2009 släpptes det andra. På 48 sidor hinner vi bara berätta historierna bakom ett axplock av de cirka 2 800 titlar du kan välja mellan i Pressbyråns tidningshyllor. Därför fortsätter nu SID på nätet. Här publicerar vi nyheter, åsikter och intervjuer från magasinvärlden varje dag. Välkommen till Sidbloggen.

 • SID är en tidning om tidningar. Svenska och internationella. Tjocka och tunna. Smala och breda. Hösten 2008 kom första numret ut. I september 2009 släpptes det andra. På 48 sidor hinner vi bara berätta historierna bakom ett axplock av de cirka 2 800 titlar du kan välja mellan i Pressbyråns tidningshyllor. Därför fortsätter nu SID på nätet. Här publicerar vi nyheter, åsikter och intervjuer från magasinvärlden varje dag. Välkommen till Sidbloggen.

 • Pingback: Jamendetvardåfan | DeepeditionDeepedition()