Syftet mina vänner, vad var syftet?

Det är många som blivit förbannade för DNs grävande artikel om FRA-motståndets påstådda koppling till andra intressen. PR-byråer och annat löst kommunikationsfolk går ju inte att lita på – det vet ju varenda journalist.

Dock är det ingen som faktiskt frågat den mest intressanta frågan – den fråga som artikeln inte besvarar:

Vad var då syftet med att alla dessa pr-byråer skulle betalat oerhörda mängde pengar för att få igång ett drev mot FRA-lagen?

Det kommer upp lite halvkvädna saker om ”telekombolag” och annat men nej, artikeln är mycket tyst om vad själva bakgrunden faktiskt är till att det uppenbarligen finns några som vill betala för att en opinion ska komma fram mot en lag. Man fastnar vid att det ska vara ett antal PR-konsulter, åtminstone en byrå – och för övrigt insinueras det om flera professionella kommunikatörer (typ jag, Opassande, Blogge och andra antar jag?).

Frågan blir då i slutänden: vem är det som är ”kunden”? Slutsatsen blir alltså att antingen finns det en rejält tät kund i bakgrunden och en hoper av alla som engagerat sig i frågan ljuger som fan och har fått feta hemliga lönecheckar. Eller så kan det vara så att PR-människor, reklamare och andra kommunikatörer faktiskt ser ett värde i att det finns personlig integritet, kommunikationskanaler som inte är styrda och avlyssnade av staten – helt enkelt personer som, genom sin professionella kunskap om kommunikation och manipulation inser att det här är för mycket, för inskränkande och för odemokratiskt. Och väljer att agera utifrån att de faktiskt är proffs på att kommunicera, proffs på att få upp frågor på agendan.

Men som jag tidigare skrivit: det skulle aldrig blivit mer än en liten krusning om det inte funnits en stark grund att stå på, mängder av människor som var engagerade som fan oavsett vad proffsen sa. Och de personerna agerade (och agerar) knappast efter någon pr-plan. De agerar.

Vill avsluta med Farmor Gun, en av de mest fascinerande människorna som varit mycket viktig i ”bloggbävningen” och med oförtruten envishet skrivit megabyte med text. I en kommentar säger hon:

Jag tillhörde den stora sovande massan, som fram till den 9 juni 2008 levde i tron att en allmän övervakning av folket inte skulle vara möjlig att införa i vårt demokratiska land. Att jag varit så naiv har jag sedan dess försökt råda bot på, PR-byråer förutan.

Så nu hoppas jag på att Ingrid Carlberg och Ewa Stenberg ger ett svar på frågan: Vad skulle syftet vara och vilka är då de som skulle ligga bakom PR-byråernas arbete?. Utan det svaret blir faktiskt deras artikel meningslös.

Uppdatering: DNs ledare spinner vidare på att hela bloggosfären styrs av PR-byråer idag och fortfarande är det ingen som ens försöker (förutom Hemliga Morsan) att förklara vad då syftet skulle vara. Självklart är det så att det nya medialandskapet kan användas för att marknadsföra såväl varor, tjänster som åsikter – men det som DN inte förstår är att det inte är lättare utan mycket svårare. Konversationsmarknadsföring handlar inte om att manipulera utan om att ge idéer och tips men bloggare är mycket smarta: det går inte att starta någon sorts rörelse som man nu vill påskina. Jag jobbar med det – jag är rätt övertygad om att det idag är svårare att skapa en opinion än det var förut. För idag är det tusentals röster som det handlar om, det är hundratusentals kommentatorer som faktiskt pratar med varandra – och allt är sökbart, länkbart och kontrollerbart. Det var det inte förut.

Sen är det intressant att fundera – om nu DN anser att bloggarna som skrivit om FRA är ”nyttiga idioter” så är väl frågan: vem är nu nyttiga idioter för regeringen och de som vill få igenom FRA, IPred och framöver ACTA? Och vilken PR-byrå ligger bakom all den här kritiken (lånat från Stenudd via Opassande)

Här skrivs om kritiken av regeringens förslag till modifiering av FRA-lagen: Svenska Dagbladet här, här, här, härhär, DN här, här, här, här och här, Aftonbladet här, här, här och här, Sydsvenskan här, här och här. och

För övrigt har Anna Troberg skrivit en lång analys av den förra artikeln. Och nej, Dick Erixon ger inga som helst svar – han bara försöker att sätta tillbaka bloggandet i ett gammalt sätt att se på media. Att han virrar på om telekombolagen bygger på de insinuationer som fanns i huvudartikeln. Erlandsson gör en runda om sitt motstånd, Josh är bitsk precis som Blogge. På nåt sätt så dränks DN just nu av drypande satir…

Uppdatering: Affärsvärlden tycker också att det är en tunn soppa kokad på spiken och gör en mycket bra sammanfattning av vad DN egentligen visar:

Innan DN kan visa att Mattias Söderhielm arbetade på uppdrag av någon hemlig aktör så får hans engagemang istället ses som ett exempel på bredden i FRA-motståndet: En del bloggade, en del demonstrerade, andra donerade privat kapital för att på olika sätt skapa engagemang kring frågan.

 • jamen det är ju terroristerna med handdukar på huvudet som betalar, visste du inte det? De där vi ska skyddas mot, du vet. ;)

 • jamen det är ju terroristerna med handdukar på huvudet som betalar, visste du inte det? De där vi ska skyddas mot, du vet. ;)

 • Pingback: Conspiracy « Messerschmitt()

 • Pingback: opassande » Blog Archive » Vad är syftet, Dagens Nyheter?()

 • Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » FRA, gräsrötter och PR-konsulter()

 • Det är en smula långsökt att som i din förra artikel misstänka att detta är motspinn från FRA-anhängarna. De har ingen anledning att ge frågan publicitet. Du som jobbar med PR ser väl vilka som får bre ut sig i DN-artikeln? Två pr-byråer som tagit betalt av några kunder som ville driva FRA-frågan, och nu vill ge intrycket av att ha skapat enorm utväxling på de pengarna. De båda DN-journalisterna har ätit ur deras händer och struntat i alla fakta, från exempelvis HAX, som stått i vägen för tesen att vill man regissera ett folkligt uppror så ska man gå till myndighetskramarna på Westander, eller till Erik Lakomaa.

  Det här är något av den mest ogenerade textreklam jag sett.

  Mattias $’s last blog post..Bravo, SvD!

 • Det är en smula långsökt att som i din förra artikel misstänka att detta är motspinn från FRA-anhängarna. De har ingen anledning att ge frågan publicitet. Du som jobbar med PR ser väl vilka som får bre ut sig i DN-artikeln? Två pr-byråer som tagit betalt av några kunder som ville driva FRA-frågan, och nu vill ge intrycket av att ha skapat enorm utväxling på de pengarna. De båda DN-journalisterna har ätit ur deras händer och struntat i alla fakta, från exempelvis HAX, som stått i vägen för tesen att vill man regissera ett folkligt uppror så ska man gå till myndighetskramarna på Westander, eller till Erik Lakomaa.

  Det här är något av den mest ogenerade textreklam jag sett.

  Mattias $’s last blog post..Bravo, SvD!

 • Pingback: Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Igår idioter, idag jubelidioter()

 • Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Men vänta nu… hur var det nu igen?()

 • Pingback: Rick Falkvinge (PP) » Skämmes tamejfan, DN!()

 • Pingback: Vem regisserar DN:s smutskastning? « Mia is a geek()

 • Pingback: Allt under en grå himmel · Inte helt oväntad bloggstorm()

 • Peter Ingestad

  Jag förstår inte uppståndelsen. What goes aeround comes around, och varför ska vi skumma bloggare fridlysas från kritisk granskning? Att pengar och pr-byråer kommer in i spelet är väl bara Marknad & Business As Usual, so why this fuzz?

  Jag hoppade själv in på sluttampen med en newsmillartikel som villkorligt krävde upprivande av FRA-lagen. Inte hade jag nån makt i ryggen, men hade jag haft det, skulle jag inte ha stuckit under stol därmed, och hade jag fått pröjs, så hade jag inte gjort hemlighet av det heller.

  Näh, det här är Förorättad Oskulds Skrik Under Kjolars Fladdrande, det är just vad det är, och det vill inte jag för min del ställa upp på. Heja DN!

  Peter Ingestad’s last blog post..Synpunkter på Röda Arméns kvalitet under Andra Världskriget.

 • Pingback: Det kan vara plågsamt när strukturer rämnar « Ord, egentligen.()

 • Peter Ingestad

  Jag förstår inte uppståndelsen. What goes aeround comes around, och varför ska vi skumma bloggare fridlysas från kritisk granskning? Att pengar och pr-byråer kommer in i spelet är väl bara Marknad & Business As Usual, so why this fuzz?

  Jag hoppade själv in på sluttampen med en newsmillartikel som villkorligt krävde upprivande av FRA-lagen. Inte hade jag nån makt i ryggen, men hade jag haft det, skulle jag inte ha stuckit under stol därmed, och hade jag fått pröjs, så hade jag inte gjort hemlighet av det heller.

  Näh, det här är Förorättad Oskulds Skrik Under Kjolars Fladdrande, det är just vad det är, och det vill inte jag för min del ställa upp på. Heja DN!

  Peter Ingestad’s last blog post..Synpunkter på Röda Arméns kvalitet under Andra Världskriget.

 • Pingback: Jag begriper inte Dagens Nyheter()

 • Pingback: DN misshandlar bloggosfären « [digmar]()

 • Pingback: DN vitaliserar FRA-motståndet « Christian Engström (pp)()

 • Varför är det långsökt att påstå att det är telekombolag som står bakom. Jag menar de har ju extremt mycket att förlora och har dessutom väldigt djupa fickor. Det är väl en mycket tänkbar kandidat, eller?

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/146283-fra-motstandet-var?postingId=146926

 • Varför är det långsökt att påstå att det är telekombolag som står bakom. Jag menar de har ju extremt mycket att förlora och har dessutom väldigt djupa fickor. Det är väl en mycket tänkbar kandidat, eller?

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/146283-fra-motstandet-var?postingId=146926

 • @mira – Vem har pratat om att det var långsökt? Inte jag. Däremot finns det i artikeln inget som bevisar det – alltså är det insinuationer. Läs bättre nästa gång: och nästa gång gör jag en no-follow på dina länkar om du inte kopplar dem bättre till en kontext.

 • @mira – Vem har pratat om att det var långsökt? Inte jag. Däremot finns det i artikeln inget som bevisar det – alltså är det insinuationer. Läs bättre nästa gång: och nästa gång gör jag en no-follow på dina länkar om du inte kopplar dem bättre till en kontext.

 • DN är i perfekt samklang med vår regeringen.
  Nya ledstjärnan är att folket ska granskas istället för makten!

  Connyt’s last blog post..Åklagarens beräkningar i TPB-målet

 • DN är i perfekt samklang med vår regeringen.
  Nya ledstjärnan är att folket ska granskas istället för makten!

  Connyt’s last blog post..Åklagarens beräkningar i TPB-målet

 • Pingback: Deepedition » Konspirationen fortsätter()

 • Pingback: Portaler, CMS och Web 2.0 :: Trygga DN ställer allt till rätta :: March :: 2009()

 • Vad tycker ni om FRA-domstolen? JK går emot den:

  [länk borttagen]
  Sorry men det här är ingen anslagstavla. Ni på Nyheter 24 får faktiskt fixa era länkar på annat sätt än att försöka att använda Deepedition. Ett mail har gått iväg till mira men inget svar har kommit.

 • Vad tycker ni om FRA-domstolen? JK går emot den:

  [länk borttagen]

  Sorry men det här är ingen anslagstavla. Ni på Nyheter 24 får faktiskt fixa era länkar på annat sätt än att försöka att använda Deepedition. Ett mail har gått iväg till mira men inget svar har kommit.

 • Pingback: FRA-motståndet är en konspiration! « infallsvinkel()

 • Uno Hansson

  Gräsrötter!?; måste indignationen och samhällsskadan fortfarande gå lika långt som på Gustav Vasas tid för att DN m.fl. skall kunna fatta vad som är på gång. Måste det först återuppstå ett nytt och oerhört samhällsskadligt och STASI-liknande skråväsende? Måste det utvecklas faktiska Dackefejder, snapphanar, ”Rid i natt” osv. med många fysiska och mentala offer, eller bör det kanske numera räcka med att virtuella moln hopar sig i cyperrymden, innan etablissemanget verkligen fattar vad som egentligen håller på att ske?

 • Uno Hansson

  Gräsrötter!?; måste indignationen och samhällsskadan fortfarande gå lika långt som på Gustav Vasas tid för att DN m.fl. skall kunna fatta vad som är på gång. Måste det först återuppstå ett nytt och oerhört samhällsskadligt och STASI-liknande skråväsende? Måste det utvecklas faktiska Dackefejder, snapphanar, ”Rid i natt” osv. med många fysiska och mentala offer, eller bör det kanske numera räcka med att virtuella moln hopar sig i cyperrymden, innan etablissemanget verkligen fattar vad som egentligen håller på att ske?

 • @Uno Hansson – Jag vet inte riktigt vad du vill säga men du sa det med färgstarka referenser :)

 • @Uno Hansson – Jag vet inte riktigt vad du vill säga men du sa det med färgstarka referenser :)

 • Sten-Åke Succén

  Oj vad ni verkar tagna på sängen, kan någon verkligen ifrågasätta er ”glorifierade” kamp?

  Jag litar inte ett skit på pirater, jag har sett uttrycken, hatet och det destruktiva.
  Framförallt, vilken typ av svans med rättshaverister ni skapar.
  PP har samma funktion som det en gång populistiska partiet Ny Demokrati, som drog till sig
  all världens drägg. Medlemmarna kommer lämna partiet så fort dom märker att partitoppen
  inte har det som krävs, framförallt inte ett partiprogram som håller.
  Det kommer bli intern kalabalik.

  DN hade en annan artikel idag, en modell som högst troligt kommer bli verklighet,
  åtminstone i någon liknande kollektiv form av betalning.
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vem-betalar-1.810750

 • Sten-Åke Succén

  Oj vad ni verkar tagna på sängen, kan någon verkligen ifrågasätta er ”glorifierade” kamp?

  Jag litar inte ett skit på pirater, jag har sett uttrycken, hatet och det destruktiva.
  Framförallt, vilken typ av svans med rättshaverister ni skapar.
  PP har samma funktion som det en gång populistiska partiet Ny Demokrati, som drog till sig
  all världens drägg. Medlemmarna kommer lämna partiet så fort dom märker att partitoppen
  inte har det som krävs, framförallt inte ett partiprogram som håller.
  Det kommer bli intern kalabalik.

  DN hade en annan artikel idag, en modell som högst troligt kommer bli verklighet,
  åtminstone i någon liknande kollektiv form av betalning.
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vem-betalar-1.810750

 • @Sten-Åke: ledsen att göra dig besviken men jag är varken pirat eller tagen på sängen. Däremot är jag förvanad över att när DN väljer att gräva i bloggvärlden så gör de det så dåligt och utan speciellt underbyggda indicier liksom väljer att skapa en bild som är lätt att falsifiera. Det som varit intresant är att man efter alla bloggpostningar om det här nu kan se vilka sociogram som finns.
  Jag blir fascinerad över din kommentar som är fylld av klassiska rättshaveristiska inslag där du dels visar aggressivitet mot mig, du har inte läst vad som faktiskt står och bryr dig inte ens om att ta reda på de ståndpunkter som jag har. Precis som många kritiserar bloggarna för. Jag gissar också att du valt att inte prenumerera på svar på din kommentar. Då blir du den megafon som traditionella medier alltid varit.

 • @Sten-Åke: ledsen att göra dig besviken men jag är varken pirat eller tagen på sängen. Däremot är jag förvanad över att när DN väljer att gräva i bloggvärlden så gör de det så dåligt och utan speciellt underbyggda indicier liksom väljer att skapa en bild som är lätt att falsifiera. Det som varit intresant är att man efter alla bloggpostningar om det här nu kan se vilka sociogram som finns.
  Jag blir fascinerad över din kommentar som är fylld av klassiska rättshaveristiska inslag där du dels visar aggressivitet mot mig, du har inte läst vad som faktiskt står och bryr dig inte ens om att ta reda på de ståndpunkter som jag har. Precis som många kritiserar bloggarna för. Jag gissar också att du valt att inte prenumerera på svar på din kommentar. Då blir du den megafon som traditionella medier alltid varit.

 • Pingback: alla och ingen « the ‘t’ in wicked()

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Nu är det du som får bli besviken, jag HAR prenumererat.

  Nu skrev jag inte till dig allena, men du får väl ändå medge att dina åsikter stödjer PP?
  Mycket av dina skriverier går ju rakt i deras famnar, eller?

  Jag tycker det finns många skäl att granska om det finns några dolda ”krafter”
  bakom den massiva kampanjen som PP drog igång. Det har säkert funnits många
  som sett att dom skulle förlora pengar på att FRA gick igenom.
  Jag förväntar mig också att DN går vidare med detta.

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Nu är det du som får bli besviken, jag HAR prenumererat.

  Nu skrev jag inte till dig allena, men du får väl ändå medge att dina åsikter stödjer PP?
  Mycket av dina skriverier går ju rakt i deras famnar, eller?

  Jag tycker det finns många skäl att granska om det finns några dolda ”krafter”
  bakom den massiva kampanjen som PP drog igång. Det har säkert funnits många
  som sett att dom skulle förlora pengar på att FRA gick igenom.
  Jag förväntar mig också att DN går vidare med detta.

 • @Sten-Ã?ke Succén – Ah, det är mannen som byter nicknames lite då och då. Nej, jag stöder inte PP. Däremot så stödjer jag idén om personlig integritet och ett fritt utbyte av information. Att det råkar vara liknande åsikter som Piratpartiet så är det knappast mitt fel. Det är ungefär som om du tycker att miljöfrågor är viktiga så blir du kallad miljöpartist.

 • @Sten-Ã?ke Succén – Ah, det är mannen som byter nicknames lite då och då. Nej, jag stöder inte PP. Däremot så stödjer jag idén om personlig integritet och ett fritt utbyte av information. Att det råkar vara liknande åsikter som Piratpartiet så är det knappast mitt fel. Det är ungefär som om du tycker att miljöfrågor är viktiga så blir du kallad miljöpartist.

 • Sten-Åke Succén

  @deeped

  *s* Hur vet du att jag är man? Är du fördomsfull?

  Okej, då är du i praktiken mer eller mindre i allians med dom.
  Kom ihåg var du läste det först, PP kommer ha katastrof internt
  när det drar ihop sig på allvar och tuffa ord ska bli en demokratisk verklighet.

 • Sten-Åke Succén

  @deeped

  *s* Hur vet du att jag är man? Är du fördomsfull?

  Okej, då är du i praktiken mer eller mindre i allians med dom.
  Kom ihåg var du läste det först, PP kommer ha katastrof internt
  när det drar ihop sig på allvar och tuffa ord ska bli en demokratisk verklighet.

 • @Sten-Ã?ke Succén – *gäsp* Börjar ana vem som plötsligt poppat upp igen. Nåväl. Läs. Allians? My ass.

 • @Sten-Ã?ke Succén – *gäsp* Börjar ana vem som plötsligt poppat upp igen. Nåväl. Läs. Allians? My ass.

 • Sten-Åke Succén

  @deeped – Bra, då är vi överens, PP är potentiella clowner.
  Tack för nu, och hej!

 • Sten-Åke Succén

  @deeped – Bra, då är vi överens, PP är potentiella clowner.
  Tack för nu, och hej!

 • @Sten-Åke: hoppas ni har bättre väder nere i Helsingborg än det var igår.

 • @Sten-Åke: hoppas ni har bättre väder nere i Helsingborg än det var igår.

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Du avslöjar dig mer än vad du anar, vilken typ av person du är, rätt skrämmande…
  Eller är det din image, den paranoida?

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Du avslöjar dig mer än vad du anar, vilken typ av person du är, rätt skrämmande…
  Eller är det din image, den paranoida?

 • @Sten-Ã?ke Succén – Paranoid? Nej, däremot nyfiken på vem du är såklart eftersom du kommenterar och för en dialog med mig. Så jag gjorde en enkel Googlesökning. Som vem som helst kan göra. Vad är problemet med det? Undrar om det inte är du som snarare är paranoid i sådana fall eftersom du blir så till dig över detta faktum. För övrigt är du ju inte speciellt found av frihet och personlig integritet så vad är problemet?

 • @Sten-Ã?ke Succén – Paranoid? Nej, däremot nyfiken på vem du är såklart eftersom du kommenterar och för en dialog med mig. Så jag gjorde en enkel Googlesökning. Som vem som helst kan göra. Vad är problemet med det? Undrar om det inte är du som snarare är paranoid i sådana fall eftersom du blir så till dig över detta faktum. För övrigt är du ju inte speciellt found av frihet och personlig integritet så vad är problemet?

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Sten Åke kommer snart få sin egen blogg, men har du ett brinnande behov av att lämna ut mig, så kör hela rejset vet jag.
  Jag har inget att dölja förstår du.

  Att jag sen tycker du verkar omogen, det är kanske inte så konstigt…

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Sten Åke kommer snart få sin egen blogg, men har du ett brinnande behov av att lämna ut mig, så kör hela rejset vet jag.
  Jag har inget att dölja förstår du.

  Att jag sen tycker du verkar omogen, det är kanske inte så konstigt…

 • @Sten-Ã?ke Succén – Det gläder mig. Och då förstår jag inte varför du blir så upprörd heller. Jag blev nyfiken då du använt ett annat namn tidigare och helt enkelt gjorde det som de flesta gör när de stöter på något man blir nyfiken på: man googlar. Omoget? Näe… knappast. Lämna ut dig? Varför det? Hur då? Till vilken nytta? Tycker nog du visar en viss noja och omogenhet just nu. Så ha ett bra liv.

 • @Sten-Ã?ke Succén – Det gläder mig. Och då förstår jag inte varför du blir så upprörd heller. Jag blev nyfiken då du använt ett annat namn tidigare och helt enkelt gjorde det som de flesta gör när de stöter på något man blir nyfiken på: man googlar. Omoget? Näe… knappast. Lämna ut dig? Varför det? Hur då? Till vilken nytta? Tycker nog du visar en viss noja och omogenhet just nu. Så ha ett bra liv.

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Ja ja ja… jag bara tycker det känns lite som ”nu ska han känna att han inte är så anonym”, som för att skrämma mig?
  För inte var det väl för att charma mig med din IT-kompetens? ;-)
  Anledningen till att jag har flera olika nick (kopplade till olika e-mail) är för att jag skriver i olika sammanhang, för olika syfte.
  Ibland råkar jag bara välja fel nick, så enkelt är det tyvärr.
  Sten-Åke kan man annars lita på, han är en gnällröv och oftast bara jävligt irriterad, både till höger och vänster.

 • Sten-Åke Succén

  @deeped
  Ja ja ja… jag bara tycker det känns lite som ”nu ska han känna att han inte är så anonym”, som för att skrämma mig?
  För inte var det väl för att charma mig med din IT-kompetens? ;-)
  Anledningen till att jag har flera olika nick (kopplade till olika e-mail) är för att jag skriver i olika sammanhang, för olika syfte.
  Ibland råkar jag bara välja fel nick, så enkelt är det tyvärr.
  Sten-Åke kan man annars lita på, han är en gnällröv och oftast bara jävligt irriterad, både till höger och vänster.

 • Pingback: Second Opinion | Thord Daniel Hedengren()

 • Pingback: Enligt Min Humla » DN borde granska Skogsturken()

 • Robert

  Skönt att höra att folk där hemma äntligen börjar få upp ögonen för hur mycket av våra friheter vi faktiskt håller på att ge upp och till vilken nytta? För att några storföretag ska tjäna mer pengar eller för att staten ska kunna ha bättre kontroll över våra åsikter? Jag trodde inte att Svensken skulle vakna förrän Riksdagen lagstiftat om att få öppna och läsa alla våra vanliga brev och allmän tellefonavlyssning. I värsta fall kanske inte innan vi alla har en kontrollant från FRA närvarande vid frukostbordet, för det vet väl alla att det är där alla brott mot upphovsrätten planeras? För att inte tala om alla terrorplaner som kläcks på toaletten, kanske behövs mikrofoner i alla nyinstallerade badrum? OK! Lite långsökt men är det inte i den riktningen vi är på väg? Vad är det för skilnad på att kontrollera min epost och min snigelpost?

  En sak till som inte är en kommentar till artikeln i sig utan mer en layout fråga. För mig är det jobbigt att läsa den orangea länkfärgen mot drn vita bakgrunden. du kanske skulle byta färg för jag kan knappast vara ensam om det? Som sagt sorry, jag gillar verkligen din blog.

  Keep up the good work, people are listening.

  Robert’s last blog post..My first time selling sex.

 • Robert

  Skönt att höra att folk där hemma äntligen börjar få upp ögonen för hur mycket av våra friheter vi faktiskt håller på att ge upp och till vilken nytta? För att några storföretag ska tjäna mer pengar eller för att staten ska kunna ha bättre kontroll över våra åsikter? Jag trodde inte att Svensken skulle vakna förrän Riksdagen lagstiftat om att få öppna och läsa alla våra vanliga brev och allmän tellefonavlyssning. I värsta fall kanske inte innan vi alla har en kontrollant från FRA närvarande vid frukostbordet, för det vet väl alla att det är där alla brott mot upphovsrätten planeras? För att inte tala om alla terrorplaner som kläcks på toaletten, kanske behövs mikrofoner i alla nyinstallerade badrum? OK! Lite långsökt men är det inte i den riktningen vi är på väg? Vad är det för skilnad på att kontrollera min epost och min snigelpost?

  En sak till som inte är en kommentar till artikeln i sig utan mer en layout fråga. För mig är det jobbigt att läsa den orangea länkfärgen mot drn vita bakgrunden. du kanske skulle byta färg för jag kan knappast vara ensam om det? Som sagt sorry, jag gillar verkligen din blog.

  Keep up the good work, people are listening.

  Robert’s last blog post..My first time selling sex.

 • Pingback: Video Killed the Radio Star « Merkaptan()

 • Pingback: Han har blivit trött, punchig och ringmärkt! - Dagensps()