Saltå Kvarn-bloggen

 • Kristina af Knusselbo

  Tack för tipset! Den ska jag lägga i min RSS-läsare. Jag har snart helt gått över till Saltå Kvarns produkter där det alternativet finns. Är så trött på alla tillsatser och matfusk och skit!

  Kristina af Knusselbo’s last blog post..Sprucken idyll

 • Kristina af Knusselbo

  Tack för tipset! Den ska jag lägga i min RSS-läsare. Jag har snart helt gått över till Saltå Kvarns produkter där det alternativet finns. Är så trött på alla tillsatser och matfusk och skit!

  Kristina af Knusselbo’s last blog post..Sprucken idyll

 • Kul att det blev något av de sociala medietankarna. Någon gång kan jag visa hur duktiga de är på att köpa logotyper.

  lord Fredruk’s last blog post..Integrerat, nej tack?

 • Kul att det blev något av de sociala medietankarna. Någon gång kan jag visa hur duktiga de är på att köpa logotyper.

  lord Fredruk’s last blog post..Integrerat, nej tack?

 • Brit

  ”jag” höll bloggkurs hmpf :)

 • Brit

  ”jag” höll bloggkurs hmpf :)

 • För en gångs skull ett varumärke om sannolikt inte tjänar på ökad transparens och bloggande.

  Jag tror inte Saltå Kvar kommer tjäna på ökad transparens med tanke på vad den biodynamiska odlingen går ut på, konsekvenserna i djurhållningen och kopplingarna till antroposofin.

  Mer läsing exempelvis här:
  http://home.student.uu.se/maer5745/2007/08/salt-kvarn-och-antroposofin.html

  Jag har ingenting mot antroposofer, men det som bekrivs om djurhållningen upplever jag som besvärande.

  Mikael Pawlo

  Mikael Pawlo’s last blog post..The Worst Possible Celebration

 • För en gångs skull ett varumärke om sannolikt inte tjänar på ökad transparens och bloggande.

  Jag tror inte Saltå Kvar kommer tjäna på ökad transparens med tanke på vad den biodynamiska odlingen går ut på, konsekvenserna i djurhållningen och kopplingarna till antroposofin.

  Mer läsing exempelvis här:
  http://home.student.uu.se/maer5745/2007/08/salt-kvarn-och-antroposofin.html

  Jag har ingenting mot antroposofer, men det som bekrivs om djurhållningen upplever jag som besvärande.

  Mikael Pawlo

  Mikael Pawlo’s last blog post..The Worst Possible Celebration

 • För en gångs skull ett varumärke om sannolikt inte tjänar på ökad transparens och bloggande.

  Och Mr Green har gått som tåget antar jag? Problemet är att du tänker på ett gammalt sätt när det gäller varumärken. Det är just i detta som transparensen är en fördel och bloggandet kan innebära ett stärkande av ett autentiskt varumärke (till skillnad mot fåniga försök med att mörka vad man håller på med som vissa gjort). Det innebär att man kan förklara, diskutera och öppna upp debatten. Om man låter bli så lär det knappast bli bättre i de saker som man kan kritiseras för. Du som förr i världen åtminstone hade lite koll borde kolla upp caset Hell Dell och fundera över varför Blogs2Dell och Ideastorm fungerar. Sen kan vi börja att snacka.

 • För en gångs skull ett varumärke om sannolikt inte tjänar på ökad transparens och bloggande.

  Och Mr Green har gått som tåget antar jag? Problemet är att du tänker på ett gammalt sätt när det gäller varumärken. Det är just i detta som transparensen är en fördel och bloggandet kan innebära ett stärkande av ett autentiskt varumärke (till skillnad mot fåniga försök med att mörka vad man håller på med som vissa gjort). Det innebär att man kan förklara, diskutera och öppna upp debatten. Om man låter bli så lär det knappast bli bättre i de saker som man kan kritiseras för. Du som förr i världen åtminstone hade lite koll borde kolla upp caset Hell Dell och fundera över varför Blogs2Dell och Ideastorm fungerar. Sen kan vi börja att snacka.

 • Förklara gärna hur jag tänker på ett gammalt sätt.

  Mr Green har vi ju inte släppt ännu, så jag skulle nog säga att åtminstone vissa bedömare skulle säga att det är en smula prematurt att recensera bolaget.

  Mikael

  Mikael Pawlo’s last blog post..The Worst Possible Celebration

 • Förklara gärna hur jag tänker på ett gammalt sätt.

  Mr Green har vi ju inte släppt ännu, så jag skulle nog säga att åtminstone vissa bedömare skulle säga att det är en smula prematurt att recensera bolaget.

  Mikael

  Mikael Pawlo’s last blog post..The Worst Possible Celebration

 • Förklara gärna hur jag tänker på ett gammalt sätt.

  Det har jag redan förklarat i den kommentar du relaterar till.

 • Förklara gärna hur jag tänker på ett gammalt sätt.

  Det har jag redan förklarat i den kommentar du relaterar till.

 • Brit

  Mikael Pawlo,
  Jag fann det lite besvärande att du/Mr Green tidigare i år vänt er till bloggare med genomskinligt smicker för att få dem att bli delar i ert sociala mediespel för att starta snacket om Mr Green http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/02/mr-green-niclas-strandh-och-bristen-p.html
  ..

  Du reflekterar också i din kommentar om Saltå Kvarn verkligen är ett företag som vinner på transparens. Klart de gör. All verksamhet som har modet att öppna upp och där orden äkta, genuin och trovärdig faktiskt betyder något vinner självklart på att använda sociala medier i sin marknadskommunikation. För Saltå Kvarn är sociala medier också ett sätt effektivt föra tvåvägskommunikation med alla de som älskar Saltå Kvarns produkter och ta den kärleken vidare.

 • Brit

  Mikael Pawlo,
  Jag fann det lite besvärande att du/Mr Green tidigare i år vänt er till bloggare med genomskinligt smicker för att få dem att bli delar i ert sociala mediespel för att starta snacket om Mr Green http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/02/mr-green-niclas-strandh-och-bristen-p.html
  ..

  Du reflekterar också i din kommentar om Saltå Kvarn verkligen är ett företag som vinner på transparens. Klart de gör. All verksamhet som har modet att öppna upp och där orden äkta, genuin och trovärdig faktiskt betyder något vinner självklart på att använda sociala medier i sin marknadskommunikation. För Saltå Kvarn är sociala medier också ett sätt effektivt föra tvåvägskommunikation med alla de som älskar Saltå Kvarns produkter och ta den kärleken vidare.

 • Jag uppfattade det mer som ett tämligen osofistikerat och – allvarligare – humörlöst angrepp på min person och på Mr Green-bolaget än som konstruktiv kritik eller ens en rimlig förklaring till de strategiska överväganden som ligger bakom Saltå Kvarns beslut att lansera en blogg.

  Om du inte vill ha en diskussion om Saltå Kvarn och dess kopplingar till Rudolf Steiner och vad detta kan innebära för företaget i blogosfären så slipper du.

  Mikael Pawlo

  Mikael Pawlo’s last blog post..Holiday Times

 • Jag uppfattade det mer som ett tämligen osofistikerat och – allvarligare – humörlöst angrepp på min person och på Mr Green-bolaget än som konstruktiv kritik eller ens en rimlig förklaring till de strategiska överväganden som ligger bakom Saltå Kvarns beslut att lansera en blogg.

  Om du inte vill ha en diskussion om Saltå Kvarn och dess kopplingar till Rudolf Steiner och vad detta kan innebära för företaget i blogosfären så slipper du.

  Mikael Pawlo

  Mikael Pawlo’s last blog post..Holiday Times

 • Jag uppfattade det mer som ett tämligen osofistikerat och – allvarligare – humörlöst angrepp på min person och på Mr Green-bolaget än som konstruktiv kritik eller ens en rimlig förklaring till de strategiska överväganden som ligger bakom Saltå Kvarns beslut att lansera en blogg.

  Att du tänker varumärken på ett gammalt sätt? Ett personligt angrepp? Wojne wojne. Själv jobbar jag som varumärkesstrateg. Jag tycker du tänker på ett gammalt sätt om du anser att det finns vissa varumärken som inte mår bra av transparens. Har inget med dig att göra. Det har med teorem och praktik att göra.

 • Jag uppfattade det mer som ett tämligen osofistikerat och – allvarligare – humörlöst angrepp på min person och på Mr Green-bolaget än som konstruktiv kritik eller ens en rimlig förklaring till de strategiska överväganden som ligger bakom Saltå Kvarns beslut att lansera en blogg.

  Att du tänker varumärken på ett gammalt sätt? Ett personligt angrepp? Wojne wojne. Själv jobbar jag som varumärkesstrateg. Jag tycker du tänker på ett gammalt sätt om du anser att det finns vissa varumärken som inte mår bra av transparens. Har inget med dig att göra. Det har med teorem och praktik att göra.

 • Brit!
  Det var tråkigt att du känner dig besvärad.

  Vad är det som är besvärande? Vi driver en företagsblogg, vilket förvisso är en relativt ny företeele i Sverige, men knappast någonting att bli besvärad av i sig hoppas jag. Att vi länkar bloggar som vi gillar – tja, skulle det vara särskilt besvärande eller försvårande för att vi är ett bolag eller hur tycker du att det är det?

  Just för att vi är ett bolag har Mr Green till skillnad från de flesta andra aktörer med koppling till Sverige (vi är inte ett svenskt bolag, men det är en parentes) en tydlig bloggpolicy som dessutom är licensierad under en Creative Commons-licens:
  http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/03/blog-policy-of-mr-green.html

  Vidare redogör Mr Green tydligt för bolagets raison de blog:
  http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/04/raison-de-blog.html

  Om du fortfarand känner dig besvärd över vår närvaro på nätet – hur kan vi i sådana fall få dig att må bättre?

  Mikael Pawlo
  Managing Director
  Mr Green

  Mikael Pawlo’s last blog post..Holiday Times

 • Brit!
  Det var tråkigt att du känner dig besvärad.

  Vad är det som är besvärande? Vi driver en företagsblogg, vilket förvisso är en relativt ny företeele i Sverige, men knappast någonting att bli besvärad av i sig hoppas jag. Att vi länkar bloggar som vi gillar – tja, skulle det vara särskilt besvärande eller försvårande för att vi är ett bolag eller hur tycker du att det är det?

  Just för att vi är ett bolag har Mr Green till skillnad från de flesta andra aktörer med koppling till Sverige (vi är inte ett svenskt bolag, men det är en parentes) en tydlig bloggpolicy som dessutom är licensierad under en Creative Commons-licens:
  http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/03/blog-policy-of-mr-green.html

  Vidare redogör Mr Green tydligt för bolagets raison de blog:
  http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/04/raison-de-blog.html

  Om du fortfarand känner dig besvärd över vår närvaro på nätet – hur kan vi i sådana fall få dig att må bättre?

  Mikael Pawlo
  Managing Director
  Mr Green

  Mikael Pawlo’s last blog post..Holiday Times

 • Vi har läst allt det där, Mikael. Du glömmer bort att du/ni jiddrade med mig förut. Och att ni självklart blev hårt kollade – det är inte bara du som varit med länge i gamet. Du glömmer bort att jag drivit en blogg längre än de flesta i Sverige (förutom Stattin och några till). Vad gäller företagsbloggande så är vi rätt väl insatta i det hela både Brit och jag. Vi jobbar på JMW respektive Heimer & Company och genomför kurser i sociala medier tillsammans, och med JMWs Björn Mellstrand som tredje person. Vi håller bloggkurser i just företagsbloggande etc etc. Så antingen försöker du medvetet klappa oss på huvudet eller så har du inte gjort hemläxan.

 • Vi har läst allt det där, Mikael. Du glömmer bort att du/ni jiddrade med mig förut. Och att ni självklart blev hårt kollade – det är inte bara du som varit med länge i gamet. Du glömmer bort att jag drivit en blogg längre än de flesta i Sverige (förutom Stattin och några till). Vad gäller företagsbloggande så är vi rätt väl insatta i det hela både Brit och jag. Vi jobbar på JMW respektive Heimer & Company och genomför kurser i sociala medier tillsammans, och med JMWs Björn Mellstrand som tredje person. Vi håller bloggkurser i just företagsbloggande etc etc. Så antingen försöker du medvetet klappa oss på huvudet eller så har du inte gjort hemläxan.

 • Klart det finns varumärken (eller bolag) som inte mår bra av transparens. Du har om inte annat själv gett ett bra exempel i Dell. Ett annat klassiskt exempel är Intels lansering av Pentium-processorn.

  Saltå Kvarn ligger enligt min mening på gränsen till bolag som kan förlora på ökad transparens. Bolaget / märket har väldigt god tillväxt i dag – kommer denna öka, fortsätta i samma takt eller minska med bloggen eller kommer bloggen inte påverka arbetet alls?

  Du tycks ha vissa insikter i arbetet, så det skulle vara spännande att höra om du kan göra någon bedömning kring detta. Givetvis förutsatt att du känner dig bekväm med att kommentera frågan. Själv är jag – som du antyder – bara en glad amatör .-)

  Mikael Pawlo

  Mikael Pawlo’s last blog post..U.S. Election Moves On

 • Klart det finns varumärken (eller bolag) som inte mår bra av transparens. Du har om inte annat själv gett ett bra exempel i Dell. Ett annat klassiskt exempel är Intels lansering av Pentium-processorn.

  Saltå Kvarn ligger enligt min mening på gränsen till bolag som kan förlora på ökad transparens. Bolaget / märket har väldigt god tillväxt i dag – kommer denna öka, fortsätta i samma takt eller minska med bloggen eller kommer bloggen inte påverka arbetet alls?

  Du tycks ha vissa insikter i arbetet, så det skulle vara spännande att höra om du kan göra någon bedömning kring detta. Givetvis förutsatt att du känner dig bekväm med att kommentera frågan. Själv är jag – som du antyder – bara en glad amatör .-)

  Mikael Pawlo

  Mikael Pawlo’s last blog post..U.S. Election Moves On

 • Niclas – jag svarade signaturen ”brit” och inte dig. Din kompetens är jag välbekant med, jag och flera av mina medarbetare följer ju den här bloggen om inte annat.

  Att signaturen ”brit” jobbade på JMW hade jag ingen aning om – hon måste bli bättre på att underteckna sina inlägg, men nu förstår jag vem hon är – Brit Stakston. Jag följer JMW:s blog även den .-)

  M

  Mikael Pawlo’s last blog post..U.S. Election Moves On

 • Niclas – jag svarade signaturen ”brit” och inte dig. Din kompetens är jag välbekant med, jag och flera av mina medarbetare följer ju den här bloggen om inte annat.

  Att signaturen ”brit” jobbade på JMW hade jag ingen aning om – hon måste bli bättre på att underteckna sina inlägg, men nu förstår jag vem hon är – Brit Stakston. Jag följer JMW:s blog även den .-)

  M

  Mikael Pawlo’s last blog post..U.S. Election Moves On

 • Ehum – det står ju ”Brit från JMW” i originalposten ser jag nu. Pinsamt!

  Sorry, Brit.

  God natt!

  Mikael

  Mikael Pawlo’s last blog post..U.S. Election Moves On

 • Ehum – det står ju ”Brit från JMW” i originalposten ser jag nu. Pinsamt!

  Sorry, Brit.

  God natt!

  Mikael

  Mikael Pawlo’s last blog post..U.S. Election Moves On

 • Nicholas Zern (pseudo)

  Åh gud vad spännande! Här spänns det bågar ordentligt! :)
  Kan knappt vänta på nästa mot(t)drag.
  Vill bara säga; Kämpa vidare! Stå för era ståndpunkter! :)
  Håller på alla.

  (*som en god såpa, inga bevis, inga hållbara argument; bara härliga indicier*)

 • Nicholas Zern (pseudo)

  Åh gud vad spännande! Här spänns det bågar ordentligt! :)
  Kan knappt vänta på nästa mot(t)drag.
  Vill bara säga; Kämpa vidare! Stå för era ståndpunkter! :)
  Håller på alla.

  (*som en god såpa, inga bevis, inga hållbara argument; bara härliga indicier*)

 • Brit Stakston

  Hej Mikael,
  Besvärande var ett ordval som fanns i din första kommentar.

  Ert försökt till spinn i bloggosfären balanserade hela tiden mellan total katastrof för er egen del eller som det blev …. ignorans/tystnad från bloggosfären. Jag tycker faktiskt bara att hela ert upplägg är ….ja..larvigt. Det säger jag i egenskap av kommunikationskonsult som tror på transparens och äkthet och som tämligen engagerad i frågor som rör en hållbar samhällsutveckling.

 • Brit Stakston

  Hej Mikael,
  Besvärande var ett ordval som fanns i din första kommentar.

  Ert försökt till spinn i bloggosfären balanserade hela tiden mellan total katastrof för er egen del eller som det blev …. ignorans/tystnad från bloggosfären. Jag tycker faktiskt bara att hela ert upplägg är ….ja..larvigt. Det säger jag i egenskap av kommunikationskonsult som tror på transparens och äkthet och som tämligen engagerad i frågor som rör en hållbar samhällsutveckling.

 • Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » Happy Blog Day - mina 5 bästa bloggtips idag()