Dagens Media har inte förstått ändå

Det här kom från RvdB. På min jobbmail:

Hmm. Kul att du tycker våra artiklar om dig är intressanta. MEN, det är inte okej att lägga ut dem i fullt läsbart skick. Du har citeringsrätt, vilket innebär att du kan återge vissa stycken eller visa en mindre faksimil av artikeln. Däremot får du inte lägga ut materialet i sin helhet, såvida du inte vill betala för innehållet.

Detta gäller båda dina två publiceringar av vårt material.

Rolf van den Brink, chefredaktör för Dagens Media, 0708-20 82 94

Så berätta för mig. Ska jag vika mig för gammelmedia eller inte?

Uppdatering: Diskussionen pågår inte bara i kommentarerna här utan också på Jaiku

Uppdatering: Jag vek mig. För jag har ingen tjock plånbok.

 • mw

  ”Sharing is caring” ju :)

  mw’s last blog post..Anyone Else But You – Michael Cera and Ellen Page

 • mw

  ”Sharing is caring” ju :)

  mw’s last blog post..Anyone Else But You – Michael Cera and Ellen Page

 • Svår fråga. Faktiskt. Men utifrån det oläsbara skicket du publicerat tycker jag inte det är nåt att bråka om.

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Svår fråga. Faktiskt. Men utifrån det oläsbara skicket du publicerat tycker jag inte det är nåt att bråka om.

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Totte

  Vika dig och vika dig. Du bör följa svensk lag.

  Hela uppslaget är ju fullt läsbart när man zoomar in pdf:en.

 • Totte

  Vika dig och vika dig. Du bör följa svensk lag.

  Hela uppslaget är ju fullt läsbart när man zoomar in pdf:en.

 • Hela uppslaget är ju fullt läsbart när man zoomar in pdf:en.

  Jag lyckades inte läsa det…

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Hela uppslaget är ju fullt läsbart när man zoomar in pdf:en.

  Jag lyckades inte läsa det…

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Pingback: Beta Alfa » Promenix, RvdB, sökmotorer, RSS och rekordstrejk()

 • Vika dig och vika dig. Du bör följa svensk lag.

  Antar att du aldrig fildelat eller gått mot röd gubbe, kört för fort eller på annat sätt brutit mot någon svensk lag.

 • Vika dig och vika dig. Du bör följa svensk lag.

  Antar att du aldrig fildelat eller gått mot röd gubbe, kört för fort eller på annat sätt brutit mot någon svensk lag.

 • per m

  Frågan är väl om Dagens Media förstår att det här är reklam för deras tidning. Jag hade aldirg läste en enda sida förut men kanske man skulle intressera sig lite. Borde det kanske i den nya världen där du och miljoner andra lever vara så att Dagens Media borde betal dig för reklamplats eller produktplacering eller nått?

 • per m

  Frågan är väl om Dagens Media förstår att det här är reklam för deras tidning. Jag hade aldirg läste en enda sida förut men kanske man skulle intressera sig lite. Borde det kanske i den nya världen där du och miljoner andra lever vara så att Dagens Media borde betal dig för reklamplats eller produktplacering eller nått?

 • lord Fredruk

  Hela uppslaget är ju fullt läsbart när man zoomar in pdf:en.

  Öh. Nej Totte. Det är det inte.

 • lord Fredruk

  Hela uppslaget är ju fullt läsbart när man zoomar in pdf:en.

  Öh. Nej Totte. Det är det inte.

 • Nu har jag läst på. Dvs Lagtexten. Jag tror att det här är föremål för en tolkningstvist, då det enligt vissa inte är läsbart och enligt andra är det.
  OM pdf:en varit uppenbar tydlig och läsbar skulle det inte har varit någon tvekan, men i skicket den publicerats är det inte solklart.

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Nu har jag läst på. Dvs Lagtexten. Jag tror att det här är föremål för en tolkningstvist, då det enligt vissa inte är läsbart och enligt andra är det.
  OM pdf:en varit uppenbar tydlig och läsbar skulle det inte har varit någon tvekan, men i skicket den publicerats är det inte solklart.

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Med tanke på att det är omöjligt att läsa på bilden röstar i alla fall jag för att du envisas och behåller den uppe.Man hade önskat att en tidning som handlar om media hade varit på den här sidan av 2000-talet. Sådär som man önskar att SF kunde vara även om de har ”rätt”. Man skitar ner sitt varumärke helt enkelt, med vilja.

  emma’s last blog post..Svårt att hålla reda på vad som gäller

 • Med tanke på att det är omöjligt att läsa på bilden röstar i alla fall jag för att du envisas och behåller den uppe.Man hade önskat att en tidning som handlar om media hade varit på den här sidan av 2000-talet. Sådär som man önskar att SF kunde vara även om de har ”rätt”. Man skitar ner sitt varumärke helt enkelt, med vilja.

  emma’s last blog post..Svårt att hålla reda på vad som gäller

 • Brit

  Ring och snacka med Rolf van den Brink och snacka igenom det här :) Det är en scannad bild av en tidningssida, med tydliga hänvisningar till DM . . .är det en bild eller en stulen text? Well…och på vilket sätt hotar detta vad? Men kul att inse hur DM lusläser allt du gör :)

 • Brit

  Ring och snacka med Rolf van den Brink och snacka igenom det här :) Det är en scannad bild av en tidningssida, med tydliga hänvisningar till DM . . .är det en bild eller en stulen text? Well…och på vilket sätt hotar detta vad? Men kul att inse hur DM lusläser allt du gör :)

 • Pingback: opassande » Blog Archive » Kom igen Dagens Media, skärp till er()

 • lord Fredruk

  Uppslaget är inte alls scannat, det är fotograferat. Det är således att betrakta som ett konstnärligt verk och därför har fotografen upphovsrätten till bilden och kan om han eller hon så önskar överlåta den till publicisten.
  Bullshit or not? Kolla om Roffe har koll på upphovsrättslagstiftningen.

 • lord Fredruk

  Uppslaget är inte alls scannat, det är fotograferat. Det är således att betrakta som ett konstnärligt verk och därför har fotografen upphovsrätten till bilden och kan om han eller hon så önskar överlåta den till publicisten.
  Bullshit or not? Kolla om Roffe har koll på upphovsrättslagstiftningen.

 • Uppslaget är inte alls scannat, det är fotograferat. Det är således att betrakta som ett konstnärligt verk och därför har fotografen upphovsrätten till bilden och kan om han eller hon så önskar överlåta den till publicisten.
  Bullshit or not? Kolla om Roffe har koll på upphovsrättslagstiftningen.

  Jag har kollat lagen och det är inte fotot som är grejen.

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Uppslaget är inte alls scannat, det är fotograferat. Det är således att betrakta som ett konstnärligt verk och därför har fotografen upphovsrätten till bilden och kan om han eller hon så önskar överlåta den till publicisten.
  Bullshit or not? Kolla om Roffe har koll på upphovsrättslagstiftningen.

  Jag har kollat lagen och det är inte fotot som är grejen.

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Tilläggas kan att jag letat efter nåt liknande fall men inte hittat något. Tror det vanliga är att som i det här fallet nån säger ”ta bort” och den skyldiga tar bort. Deep du skulle ha väntat… eller har du jaft någon mer kontakt med mr R?

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Tilläggas kan att jag letat efter nåt liknande fall men inte hittat något. Tror det vanliga är att som i det här fallet nån säger ”ta bort” och den skyldiga tar bort. Deep du skulle ha väntat… eller har du jaft någon mer kontakt med mr R?

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Jag skulle vara beredd att ta fajten både juridiskt, moraliskt och just för att de föråldrade medierna förtjänar den spark i skrevet bara bloggarna kan ge dem. De är uppenbart störda över ”vår” makt och jag sitter gärna på första parkett eller står på scen och debatterar. U go girl.

  Fredo’s last blog post..Vår sak är er.

 • Jag skulle vara beredd att ta fajten både juridiskt, moraliskt och just för att de föråldrade medierna förtjänar den spark i skrevet bara bloggarna kan ge dem. De är uppenbart störda över ”vår” makt och jag sitter gärna på första parkett eller står på scen och debatterar. U go girl.

  Fredo’s last blog post..Vår sak är er.

 • Jag vill ge en annan vinkling än lag och upphovsrätt. Den som publicerar är väl intresserad av människor läser. Jag trodde det var meningen med att skriva.De som inte förstår kraften i att många ger gratisreklam när en text ompubliceras försöker bara inskränka yttrandefriheten. Ett lite överdrivet exempel. När jag skriver om fallet louise. Tjejen som soc glömde brukar jag kalla det VETLANDAMETODEN. Så analogt när någon i framtiden använder det begreppet så vill jag ha 5:-. Expressen snodde också ett helt blogginlägg för mig och kallade artikeln expressen avslöjar. Jag tycker det var bra för då kunde fler än de som läser min blogg få reda på att Kristdemokraterna porrsurfade. Samhället går nog mer och mer mot en globalisering och där individer tack vare den tekniska utvecklingen kan vara en del i ordproduktionen. Nu är jag kanske extrem i synen på den fria uttrycksrätten oavsett om det sker i ord bild eller ton. För mig handlar det bara om människans rätt att yttra sig. De som tror att det går att ta patent och betalt är som dinusarien. Stora och ibland farliga men likafullt utdöende. Kanske handlar det om makt;)

 • Jag vill ge en annan vinkling än lag och upphovsrätt. Den som publicerar är väl intresserad av människor läser. Jag trodde det var meningen med att skriva.De som inte förstår kraften i att många ger gratisreklam när en text ompubliceras försöker bara inskränka yttrandefriheten. Ett lite överdrivet exempel. När jag skriver om fallet louise. Tjejen som soc glömde brukar jag kalla det VETLANDAMETODEN. Så analogt när någon i framtiden använder det begreppet så vill jag ha 5:-. Expressen snodde också ett helt blogginlägg för mig och kallade artikeln expressen avslöjar. Jag tycker det var bra för då kunde fler än de som läser min blogg få reda på att Kristdemokraterna porrsurfade. Samhället går nog mer och mer mot en globalisering och där individer tack vare den tekniska utvecklingen kan vara en del i ordproduktionen. Nu är jag kanske extrem i synen på den fria uttrycksrätten oavsett om det sker i ord bild eller ton. För mig handlar det bara om människans rätt att yttra sig. De som tror att det går att ta patent och betalt är som dinusarien. Stora och ibland farliga men likafullt utdöende. Kanske handlar det om makt;)

 • Björn Wadström – det du missar är att när det gäller tidningsartiklar så skrivs dom i syfte att tjäna pengar. Om journalisten inte fick betalt och ägarna inte tjänade några pengar skulle det inte ha funnits någon artikel i Dagens Media idag.
  Journalistik är en produkt som andra…

  Du menar alltså att bonden ska vara glad om folk vill dricka mjölken från hans kor och därmed dela ut den gratis?

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Björn Wadström – det du missar är att när det gäller tidningsartiklar så skrivs dom i syfte att tjäna pengar. Om journalisten inte fick betalt och ägarna inte tjänade några pengar skulle det inte ha funnits någon artikel i Dagens Media idag.
  Journalistik är en produkt som andra…

  Du menar alltså att bonden ska vara glad om folk vill dricka mjölken från hans kor och därmed dela ut den gratis?

  mymlan’s last blog post..having a bad day

 • Vad jag vet så finansieras tidningarna av skattemedel för att upprätthålla just det fria ordet. ´Den enskilda tidningsartikeln skrivs inte för att tjäna pengar. Däremot hela produkten som Metro för att ta ett bra exempel.
  Ett litet hopp till kohagen gör du mitt i pressdebatten men ok..Kossan är ju glad för att lämna mjölken till sina kalvar…

 • Vad jag vet så finansieras tidningarna av skattemedel för att upprätthålla just det fria ordet. ´Den enskilda tidningsartikeln skrivs inte för att tjäna pengar. Däremot hela produkten som Metro för att ta ett bra exempel.
  Ett litet hopp till kohagen gör du mitt i pressdebatten men ok..Kossan är ju glad för att lämna mjölken till sina kalvar…

 • Vad jag vet så finansieras tidningarna av skattemedel för att upprätthålla just det fria ordet.

  Näru… presstödet går inte ut till alla tidningar så det där är rent ut sagt bullshit. Samtidigt: enligt ditt förmenande är det alltså bra med statlig inblandning i det fria ordet – eftersom då behöver ingen skriva för att sälja? Jösses…

  ´Den enskilda tidningsartikeln skrivs inte för att tjäna pengar. Däremot hela produkten som Metro för att ta ett bra exempel.

  Jo. Vad jag vet så måste journalister skriva för att få lön. Och lön får de genom att tidningen läses och att annonsörer vill annonsera i den…

  Allvarligt Wadström. Du är ute och cyklar.

 • Vad jag vet så finansieras tidningarna av skattemedel för att upprätthålla just det fria ordet.

  Näru… presstödet går inte ut till alla tidningar så det där är rent ut sagt bullshit. Samtidigt: enligt ditt förmenande är det alltså bra med statlig inblandning i det fria ordet – eftersom då behöver ingen skriva för att sälja? Jösses…

  ´Den enskilda tidningsartikeln skrivs inte för att tjäna pengar. Däremot hela produkten som Metro för att ta ett bra exempel.

  Jo. Vad jag vet så måste journalister skriva för att få lön. Och lön får de genom att tidningen läses och att annonsörer vill annonsera i den…

  Allvarligt Wadström. Du är ute och cyklar.

 • Pingback: En expert med musen i munnen | Researcher()

 • Tänk om alla kunde cykla istället för att åka bil då skulle vi ha ett bättre klimat. Helt rätt att journalisten skall ha till mat och husrum. Det är ett yrke som behövs. Men att därifrån hävda äganderätten till ordet är ett så långt steg att du behöver ta flyget och då går det åt helvete ortare.
  På Svt jobbar nog de journalister jag har högst respekt för och jag betalar min tvlicens. Reklam är ett annat sätt att få in stålar till journalistens lön. Metro är som sagt var ett exempel. Du kan väl läsa mitt inlägg ”dagens kultur” på http://wadstrom.blogg.se så hittar du en marknadsföring av Svd:)

 • Tänk om alla kunde cykla istället för att åka bil då skulle vi ha ett bättre klimat. Helt rätt att journalisten skall ha till mat och husrum. Det är ett yrke som behövs. Men att därifrån hävda äganderätten till ordet är ett så långt steg att du behöver ta flyget och då går det åt helvete ortare.
  På Svt jobbar nog de journalister jag har högst respekt för och jag betalar min tvlicens. Reklam är ett annat sätt att få in stålar till journalistens lön. Metro är som sagt var ett exempel. Du kan väl läsa mitt inlägg ”dagens kultur” på http://wadstrom.blogg.se så hittar du en marknadsföring av Svd:)

 • Björn Wadström anser alltså att statlig inblandning i media är av godo och att upphovsrätt är skit? Jahaja.

  För övrigt var ditt svar ett sk ”icke-svar”. Och jag tar det som en personlig skymf att du försöker att skriva mig på näsan om hur media plockar in pengar: jag sitter precis och skriver en mediestrategi för ett företag…

  Och nej. Jag hinner inte läsa det för jag ska se till att diverse medier får inkomster genom att jag föreslår företag att köpa deras reklamplats. Varför det? Jo, för att utan reklam har vi ingen fri marknad. Och utan fri marknad behövs en planekonomi. Och i en planekonomi finns inga incitament för det fria ordet.

 • Björn Wadström anser alltså att statlig inblandning i media är av godo och att upphovsrätt är skit? Jahaja.

  För övrigt var ditt svar ett sk ”icke-svar”. Och jag tar det som en personlig skymf att du försöker att skriva mig på näsan om hur media plockar in pengar: jag sitter precis och skriver en mediestrategi för ett företag…

  Och nej. Jag hinner inte läsa det för jag ska se till att diverse medier får inkomster genom att jag föreslår företag att köpa deras reklamplats. Varför det? Jo, för att utan reklam har vi ingen fri marknad. Och utan fri marknad behövs en planekonomi. Och i en planekonomi finns inga incitament för det fria ordet.

 • AG

  Jag skulle låta det ligga.

  DM kan iofs säkert plocka fram en och annan paragraf som säger att du måste ta bort. Men frågan är hur långt de skulle dra det i ett sådant här fall. De skulle kanske ha rätt, men står deras eventuella vinst i frågan i proportion till den dåliga publicitet de då riskerar att få på nätet, då det definitivt kommer att skrivas om det?

  Jag tror att de viker sig. Men jag kan ju ha fel…

 • AG

  Jag skulle låta det ligga.

  DM kan iofs säkert plocka fram en och annan paragraf som säger att du måste ta bort. Men frågan är hur långt de skulle dra det i ett sådant här fall. De skulle kanske ha rätt, men står deras eventuella vinst i frågan i proportion till den dåliga publicitet de då riskerar att få på nätet, då det definitivt kommer att skrivas om det?

  Jag tror att de viker sig. Men jag kan ju ha fel…

 • Svår fråga!

  Jag råkar oerhört ofta ut för att folk plockar hela texter, bilder eller recept från mig. Om det är icke-kommersiella sajter/bloggar skriver jag ett vänligt mejl om att det är god kutym att man frågar innan man lånar eller i alla fall länkar ordentligt och anger upphovet korrekt. Det gör jag nämligen själv i de fall det är möjligt.

  Är det så att jag hittar mitt material på en kommersiell sajt blir jag arg. Jag har till och med hittat långa stycken av en av mina texter i en copytext. Jag fick ett rejält skadestånd.

  Det finns enormt mycket myter runt upphovsrätt. En är att recept är undantagna upphovsrätten, en annan är att man får låna just tre takter från ett musikstycke.

  Det finns vad jag vet prejudikat på att man inte alltid får fotografera ett verk eller ens en reproduktion och därmed kringgå upphovsrätten. Det har bland annat inneburit problem när man gjort filmer om berömda konstnärers liv. Tror en inredningstidning i Sverige fått på tafsen för detta också.

  Hur som helst skulle jag vara smickrad över att bli citerad i den blogg! Rolf vdb må ha rätt i sak (om pdf:en ases läsbar) men beter sig stelbent.

  Lisa’s last blog post..Schalottenlök: Kung i köket

 • Svår fråga!

  Jag råkar oerhört ofta ut för att folk plockar hela texter, bilder eller recept från mig. Om det är icke-kommersiella sajter/bloggar skriver jag ett vänligt mejl om att det är god kutym att man frågar innan man lånar eller i alla fall länkar ordentligt och anger upphovet korrekt. Det gör jag nämligen själv i de fall det är möjligt.

  Är det så att jag hittar mitt material på en kommersiell sajt blir jag arg. Jag har till och med hittat långa stycken av en av mina texter i en copytext. Jag fick ett rejält skadestånd.

  Det finns enormt mycket myter runt upphovsrätt. En är att recept är undantagna upphovsrätten, en annan är att man får låna just tre takter från ett musikstycke.

  Det finns vad jag vet prejudikat på att man inte alltid får fotografera ett verk eller ens en reproduktion och därmed kringgå upphovsrätten. Det har bland annat inneburit problem när man gjort filmer om berömda konstnärers liv. Tror en inredningstidning i Sverige fått på tafsen för detta också.

  Hur som helst skulle jag vara smickrad över att bli citerad i den blogg! Rolf vdb må ha rätt i sak (om pdf:en ases läsbar) men beter sig stelbent.

  Lisa’s last blog post..Schalottenlök: Kung i köket

 • Det finns enormt mycket myter runt upphovsrätt. En är att recept är undantagna upphovsrätten, en annan är att man får låna just tre takter från ett musikstycke.

  När det gäller musik har jag dålig koll, men just recept lyder ju under information. Och informationen i en text är aldrig upphovsrättsskyddad, det är bara det ”konstnärliga” sättet att beskriva informationen som är det. Således får man faktiskt sprida recept hur man vill, om någon däremot skrivit en personlig text kring receptet får inte texten stjälas.

  mymlan’s last blog post..valentin

 • Det finns enormt mycket myter runt upphovsrätt. En är att recept är undantagna upphovsrätten, en annan är att man får låna just tre takter från ett musikstycke.

  När det gäller musik har jag dålig koll, men just recept lyder ju under information. Och informationen i en text är aldrig upphovsrättsskyddad, det är bara det ”konstnärliga” sättet att beskriva informationen som är det. Således får man faktiskt sprida recept hur man vill, om någon däremot skrivit en personlig text kring receptet får inte texten stjälas.

  mymlan’s last blog post..valentin

 • Brit Stakston

  Jag säger det igen, ring upp Rolf och se det som att han nog sett dig som en likvärdig medieaktör… :) han reagerade som om DN hade slängt in det…

  Ibland reagerar vi alla med reptilhjärnans snabbhet baserade på t.ex. äldre värderingar, förhållningssätt eller tidigare erfarenheter.

  Ta ett snack vet jag – det är ju spännande att diskutera, vi befinner oss som sagt i brytningstider.

 • Brit Stakston

  Jag säger det igen, ring upp Rolf och se det som att han nog sett dig som en likvärdig medieaktör… :) han reagerade som om DN hade slängt in det…

  Ibland reagerar vi alla med reptilhjärnans snabbhet baserade på t.ex. äldre värderingar, förhållningssätt eller tidigare erfarenheter.

  Ta ett snack vet jag – det är ju spännande att diskutera, vi befinner oss som sagt i brytningstider.

 • Alter Ego

  Du kanske skulle ha visat din förmåga med texter. Lagt en faksimil och sedan gjort ett utförligt referat av det hela :-)

  Alter Ego’s last blog post..25% transparens blir genomlysande

 • Alter Ego

  Du kanske skulle ha visat din förmåga med texter. Lagt en faksimil och sedan gjort ett utförligt referat av det hela :-)

  Alter Ego’s last blog post..25% transparens blir genomlysande

 • Alltså: själva receptidén räknas som information.

  Men sättet det är skrivet på (arbetsgången, men även inledning) räknas inte som information om den är tillräckligt utförlig. I alla fall enligt det seminarium om internationell upphovsrätt jag var på. Vet inte om det har funnits sådana fall i Sverige dock.

  Lisa’s last blog post..Schalottenlök: Kung i köket

 • Alltså: själva receptidén räknas som information.

  Men sättet det är skrivet på (arbetsgången, men även inledning) räknas inte som information om den är tillräckligt utförlig. I alla fall enligt det seminarium om internationell upphovsrätt jag var på. Vet inte om det har funnits sådana fall i Sverige dock.

  Lisa’s last blog post..Schalottenlök: Kung i köket

 • Totte

  Niklas framställer sig som en oskyldig bloggare som blir påhoppad av elaka gammelmedia som är rädda för allt det nya.

  Bloggen DeepEdition, precis som Researcher, bygger Niklas varumärke och gör honom mer värdefull på marknaden. Därför profiterar han Dagens Medias innehåll när han publicerar ett helt uppslag – fullt läsbart.
  För pdf:en är fullt läsbar. Jag läste hela uppslaget utan problem.

  Nu väntar vi ivrigt på tillämpad transperens. Jag vill se en sajt där Niklas publicerar allt han producerar i sitt arbete som reklammakare. Lägg ut ALLT som dina kunder betalar för – samtidigt som du ger det till dem.

  För du är väl inte sådär…gammaldags?

 • Totte

  Niklas framställer sig som en oskyldig bloggare som blir påhoppad av elaka gammelmedia som är rädda för allt det nya.

  Bloggen DeepEdition, precis som Researcher, bygger Niklas varumärke och gör honom mer värdefull på marknaden. Därför profiterar han Dagens Medias innehåll när han publicerar ett helt uppslag – fullt läsbart.
  För pdf:en är fullt läsbar. Jag läste hela uppslaget utan problem.

  Nu väntar vi ivrigt på tillämpad transperens. Jag vill se en sajt där Niklas publicerar allt han producerar i sitt arbete som reklammakare. Lägg ut ALLT som dina kunder betalar för – samtidigt som du ger det till dem.

  För du är väl inte sådär…gammaldags?

 • Du kanske skulle ha visat din förmåga med texter. Lagt en faksimil och sedan gjort ett utförligt referat av det hela :-)

  Jag la en faksimil. Det är den som DM vill ha betalt för.

 • Du kanske skulle ha visat din förmåga med texter. Lagt en faksimil och sedan gjort ett utförligt referat av det hela :-)

  Jag la en faksimil. Det är den som DM vill ha betalt för.

 • Pingback: brytningstid för medierna « the real mymlan()

 • Pingback: Dagens Media gör en SF-bio | Kulturbloggen()

 • Pingback: Dagens Media tar betalt - Frisim utvecklingsblogg()

 • Pingback: Dagens Media och Deeped « Marcus Westberg()

 • Pingback: Peter Karlberg : Så korkat!()

 • Jo du Deep nu har du visat de gamle hur en reklamkampanj skall drivas;)
  Jag har inte räknat hur många gånger DM nämnts. All reklam är bra sa sångaren och slängde ut TV:n från hotellfönstret.
  http://wadstrom.blogspot.com/2008/02/dagens-media.html

 • Jo du Deep nu har du visat de gamle hur en reklamkampanj skall drivas;)
  Jag har inte räknat hur många gånger DM nämnts. All reklam är bra sa sångaren och slängde ut TV:n från hotellfönstret.
  http://wadstrom.blogspot.com/2008/02/dagens-media.html

 • Bloggen DeepEdition, precis som Researcher, bygger Niklas varumärke och gör honom mer värdefull på marknaden. Därför profiterar han Dagens Medias innehåll när han publicerar ett helt uppslag – fullt läsbart.
  För pdf:en är fullt läsbar. Jag läste hela uppslaget utan problem.

  PDF:en togs bort för länge sedan. Det är faksimilen saken gäller.

  Nu väntar vi ivrigt på tillämpad transperens. Jag vill se en sajt där Niklas publicerar allt han producerar i sitt arbete som reklammakare. Lägg ut ALLT som dina kunder betalar för – samtidigt som du ger det till dem.

  Det här med proportionalitet är inget för dig va? Dels är det som jag jobbar med inget som publiceras någonstans. Dels är det inte proportionellt alls: det skulle knappast gynna någon – frågan är om min faksimil verkligen skadade DM eller gav dem fördelar?

  Och BRB. Jag trodde du slutat att läsa min blogg.

 • Bloggen DeepEdition, precis som Researcher, bygger Niklas varumärke och gör honom mer värdefull på marknaden. Därför profiterar han Dagens Medias innehåll när han publicerar ett helt uppslag – fullt läsbart.
  För pdf:en är fullt läsbar. Jag läste hela uppslaget utan problem.

  PDF:en togs bort för länge sedan. Det är faksimilen saken gäller.

  Nu väntar vi ivrigt på tillämpad transperens. Jag vill se en sajt där Niklas publicerar allt han producerar i sitt arbete som reklammakare. Lägg ut ALLT som dina kunder betalar för – samtidigt som du ger det till dem.

  Det här med proportionalitet är inget för dig va? Dels är det som jag jobbar med inget som publiceras någonstans. Dels är det inte proportionellt alls: det skulle knappast gynna någon – frågan är om min faksimil verkligen skadade DM eller gav dem fördelar?

  Och BRB. Jag trodde du slutat att läsa min blogg.

 • Jo du Deep nu har du visat de gamle hur en reklamkampanj skall drivas;)
  Jag har inte räknat hur många gånger DM nämnts. All reklam är bra sa sångaren och slängde ut TV:n från hotellfönstret.

  Jag hade helst sluppit det faktiskt.
  All reklam är inte bra reklam. All PR är inte bra PR. Det är en myt.

 • Jo du Deep nu har du visat de gamle hur en reklamkampanj skall drivas;)
  Jag har inte räknat hur många gånger DM nämnts. All reklam är bra sa sångaren och slängde ut TV:n från hotellfönstret.

  Jag hade helst sluppit det faktiskt.
  All reklam är inte bra reklam. All PR är inte bra PR. Det är en myt.

 • PDF:en togs bort för länge sedan. Det är faksimilen saken gäller.

  Pdf:en var en faksimil. Faksimil=avfotograferad tidningssida.

  mymlan’s last blog post..brytningstid för medierna

 • PDF:en togs bort för länge sedan. Det är faksimilen saken gäller.

  Pdf:en var en faksimil. Faksimil=avfotograferad tidningssida.

  mymlan’s last blog post..brytningstid för medierna

 • Pdf:en var en faksimil. Faksimil=avfotograferad tidningssida.

  Är det förbjudet att lägga ut?

 • Pdf:en var en faksimil. Faksimil=avfotograferad tidningssida.

  Är det förbjudet att lägga ut?

 • Tja. Kolla Köksveckan, några inlägg nedanför det som är riktat till dig. ;)
  Dm har alltså själva lagt ut en faksimil från Resumé i sin blogg.

  Nu är jag inte nån expert, men utifrån det jag vet och med tanke på att artikeln var oläsbar skulle jag svara nej.

  mymlan’s last blog post..brytningstid för medierna

 • Tja. Kolla Köksveckan, några inlägg nedanför det som är riktat till dig. ;)
  Dm har alltså själva lagt ut en faksimil från Resumé i sin blogg.

  Nu är jag inte nån expert, men utifrån det jag vet och med tanke på att artikeln var oläsbar skulle jag svara nej.

  mymlan’s last blog post..brytningstid för medierna

 • Jag skall inte föra iväg dialogen i en annan tråd men du använde ordet myt..värderande …
  Ordet myt har flera olika betydelser. Den viktigaste betydelsen är berättelser och teman från en tid när kommunikationen var muntlig, och som senare skrevs ner allteftersom skrivkonsten blev känd.
  ”All reklam är inte bra reklam. All PR är inte bra PR. Det är en myt”
  Det är samma sak så Puh:)

 • Jag skall inte föra iväg dialogen i en annan tråd men du använde ordet myt..värderande …
  Ordet myt har flera olika betydelser. Den viktigaste betydelsen är berättelser och teman från en tid när kommunikationen var muntlig, och som senare skrevs ner allteftersom skrivkonsten blev känd.
  ”All reklam är inte bra reklam. All PR är inte bra PR. Det är en myt”
  Det är samma sak så Puh:)

 • Totte

  Och BRB. Jag trodde du slutat att läsa min blogg.

  Få inte igång konspirationssnurret. Jag fick först fundera på vad du menade – men mindes sedan kommentarskrigen på den här bloggen.

  Jag är inte någon BRB.

  Jag gillar din blogg. Men jag tycker att det är bekymmersamt att du inte inser att du kanske handlat fel. Hade det bara handlat om lillbilden på flicker så hade det inte funnits någon anledning att bli upprörd. Och då hade Rolf gjort bort sig.

  Men det fanns en fullt läsbar stor pdf publicerad här. Den var inte okej.

  Att du inte tycker att ditt arbete ska utsättas för samma transperens var väl inte helt oväntat…

  Det här är ett tips – inte ett påhopp: Försök att inte ha taggarna utåt alltid. Och var lite mer ödmjuk. Du kan också göra fel. Det är bra att erkänna det ibland.

 • Totte

  Och BRB. Jag trodde du slutat att läsa min blogg.

  Få inte igång konspirationssnurret. Jag fick först fundera på vad du menade – men mindes sedan kommentarskrigen på den här bloggen.

  Jag är inte någon BRB.

  Jag gillar din blogg. Men jag tycker att det är bekymmersamt att du inte inser att du kanske handlat fel. Hade det bara handlat om lillbilden på flicker så hade det inte funnits någon anledning att bli upprörd. Och då hade Rolf gjort bort sig.

  Men det fanns en fullt läsbar stor pdf publicerad här. Den var inte okej.

  Att du inte tycker att ditt arbete ska utsättas för samma transperens var väl inte helt oväntat…

  Det här är ett tips – inte ett påhopp: Försök att inte ha taggarna utåt alltid. Och var lite mer ödmjuk. Du kan också göra fel. Det är bra att erkänna det ibland.

 • Jag gillar din blogg. Men jag tycker att det är bekymmersamt att du inte inser att du kanske handlat fel. Hade det bara handlat om lillbilden på flicker så hade det inte funnits någon anledning att bli upprörd. Och då hade Rolf gjort bort sig.

  Ursäkta mig, men är det inte precis det deeped har gjort här? Backat, gjort avbön, plcokat bort grejerna och bett om ursäkt i dm:s blogg?
  Nu är det fasen RvdBrinks tur att backa och erkänna att han tog i lite för hårt.

  mymlan’s last blog post..dyrt blogga för dagens media

 • Jag gillar din blogg. Men jag tycker att det är bekymmersamt att du inte inser att du kanske handlat fel. Hade det bara handlat om lillbilden på flicker så hade det inte funnits någon anledning att bli upprörd. Och då hade Rolf gjort bort sig.

  Ursäkta mig, men är det inte precis det deeped har gjort här? Backat, gjort avbön, plcokat bort grejerna och bett om ursäkt i dm:s blogg?
  Nu är det fasen RvdBrinks tur att backa och erkänna att han tog i lite för hårt.

  mymlan’s last blog post..dyrt blogga för dagens media

 • Pingback: Skitdåligt sätt att tjäna 20000 kr | Alter Ego Resonerar()

 • Vilket nummer och vilken sida gäller det?

  Daniel Brahneborg’s last blog post..Doktor Glas

 • Vilket nummer och vilken sida gäller det?

  Daniel Brahneborg’s last blog post..Doktor Glas

 • Pingback: på riktigt « the real mymlan()

 • Pingback: - Journalistyrkets död eller “journalister är vi allihopa, allihopa …” « Tyckande()

 • Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » BEFRIAD ZON: Dagens Media digitala fotspår nu också i Bambuser()

 • Pingback: Upphovsrätt i ett större sammanhang | Same same but different()

 • Pingback: Vissa degar slutar aldrig jäsa | Same same but different()

 • Cecilia

  Jag har aldrig fått något sådant mail med krav från Rolf och jag kopierar hej vilt från deras sida till min blogg. Vad har egentligen hänt mellan er? Rolf är ju den mest hyggligaste och snällaste människan inom svensk media.

 • Cecilia

  Jag har aldrig fått något sådant mail med krav från Rolf och jag kopierar hej vilt från deras sida till min blogg. Vad har egentligen hänt mellan er? Rolf är ju den mest hyggligaste och snällaste människan inom svensk media.

 • @Cecilia: intressant att du då inte skriver in vilken blogg det är. Inte utan att man börjar fundera över din relation med honom då…

 • @Cecilia: intressant att du då inte skriver in vilken blogg det är. Inte utan att man börjar fundera över din relation med honom då…

 • @Cecilia: Ja tack, jag är också intresserad av länk till din blogg…

  mymlan’s last blog post..utbrändhet finns inte

 • @Cecilia: Ja tack, jag är också intresserad av länk till din blogg…

  mymlan’s last blog post..utbrändhet finns inte

 • Pingback: En sån konstig dag at Deepedition()

 • Pingback: SugBloggen » Blog Archive » Kulturköpsdirektivet™()

 • Pingback: Sociala medier » Ytterligare ett varv om media, bilder och upphovsrätt()

 • Pingback: Dagens Media om Sverigedemokraterna.de()