Mer runt digital immigrants och digital natives
fyrfältare immigrants-natives

Originally uploaded by deep.ed

Jag har tänkt på den kommentar som Anton gav i min förra postning – att det knappast är så att alla digital natives jagar runt på sociala medier och testar nya saker: att det inte handlar om ålder. Självklart – samtidigt så handlar det också om ålder rent psykologiskt och värderingsmässigt: även om digital natives n00bs inte är så intresserade eller att digital natives pros gärna gör det innebär ändå att dessa fascineras av tekniken och ser det som ”nytt”. Liksom att deras synsätt och värderingar runt analogt vs digitalt liv inte skiljer sig – ingen av de grupperna (tror jag) egentligen separerar livet digitalt eller analogt.

Dock – Antons påpekande är intressant och gör att teoremet känns än mer solitt genom att lägga till en latitud.

Självklart är det inte jag som kommit på tanken runt natives/immigrants. Mark påpekar att exempelvis Murdoch kallar sig en digital immigrant, Matias Palm Jensen och jag pratade en hel del om det på förra årets Omform. Däremot tycker jag det är intressant att utveckla tänkandet runt det eftersom det helt enkelt också är nödvändigt att förstå för att rätt använda sociala medier inom marknadsföring och media utifrån att göra rätt målgruppsanalyser.

Andra bloggar om: , , , , , ,