Idiotiskt försök till SEO

Jerry påpekar att det nya kedjebrevet ”länktåget” handlar om ful-SEO (sökmotoroptimering) startat av Jimmy Höög. Det intressanta i det hela är att detta kedjebrev kan förstöra den faktiska funktion som såväl Knuff.se:s topplistor har såväl som Bloggportalens. Den förstnämnda skapar listor utifrån det som länkas i postningar (inte i sidebar) vilket innebär att länktåget kan komma att flytta upp fr a de tidigaste länkarna mycket högt upp på listorna utan att de faktiskt blivit länkade för sitt innehåll. Mickey J Barczyk påpekar också att Länktåget kan innebära att länkade bloggar blir svartlistade i Googles index eftersom deras algoritm är stenhård när det gäller länkfarmer (som en sådan postning kommer att uppfattas som). Själv tycker jag det hela mer liknar plain stupidity men jag blir oroad av att en av Sveriges hetaste marknadsförare också hoppar på det hela: blog.detectivemarketing.com.

Uppdatering: Johan meddelar att knuff.se-listorna inte berörs av länklistor på det sättet. Bra det.