Hewal Företagsrådgivning försöker att skrämma bloggare

Hewal företagsrådgivning förstår inte vad de gett sig in på när de nu försöker att stämma och göra en mängd märkliga saker – exempelvis att försöka med att stealtha kommentarer – mot en av sina föredetta kunder som är missnöjd och uttryckt det på sin blogg. Märkligast är nog den här bloggen som är minst sagt debil. Läser man kommentarerna under hans postningar inser man att deras säljmetoder suger, och Tråden i Jaiku blir bara längre. Det Hewal Företagsrådgivning inte förstått är att de helt enkelt inte kan vinna det här. Idag finns en helt annan konsumentmakt och varumärkesverklighet än tidigare. Att skrämma med stämning om förtal och annat jönseri fungerar inte eftersom vi som individer idag kan ha ett mycket större nätverk, starkare påverkansmöjligheter och fr a att ett företag som Hewal Företagsrådgivning är lika avhängiga av goda vitsord och en Googlesökning som är positiv. Nu smäller det till och deras möjligheter att verka seriösa förminskas och kostar pengar i goodwill (om de nu haft någon…). Fr a så visar det än en gång den kraft som en samlad sfär av personer som finns i ett nätverk ger: exempelvis kommer den här bloggaren säkert få möjlighet att få stöd när Hewal inte ger vad hon förväntat sig, diskussionen här kostar dem jävligt mycket liksom en sån här postning. Deras tänkande bygger helt enkelt på att de är rädda för att något ska komma i tidningarna: sorry Hewal – men det är på Googles söksida ni har ert problem. Att ni låtit det här ske. Varje varumärke som väljer att idag jaga människor för intrång mm måste ha rejält på fötterna och se till att ha stabil och faktabaserad kriskommunikation.Det stör mig att företagare väljer att vara så inkompetenta mot sina egna varumärken som Hewal – och inte inse att kunden må inte alltid ha rätt men att stämma dem för att de upplever sig lurade är knappast en vettig väg att gå.

Uppdatering: Läs också Nikkes postning i ämnet.

Ps. Jag har en postning på gång i samma mått som Mymlans. Antar att det kommer innebära att en mängd ömma tår upplevs trampade på men jag tycker det är synd om ett parti inte kan ta emot konstruktiv kritik. Stay tuned. Ds.