Tweepblogs: #Ett (+intro)

Det här är nog den konstigaste idé jag fått på länge – och säkert kommer jag att misslyckas att göra den men wtf liksom: jag får skylla på en del rödvin och allmän galenskap. Sen har jag alltid tidigare försökt att vara generös och tipsa om bloggar som är bra (eller mindre bra ;)). Så varför inte?

Jag tänker lite då och helt enkelt tipsa om de bloggar som personer jag följer på Twitter har. För det är lätt att glömma bort det i allt det här “nya” realtidsbabblandet (jag menar inte något negativt med det – babbel skapar relationer och är oerhört viktigt för såväl kreativitet som effektivt arbete) – att många fortfarande bloggar och jag tycker att såna ska lyftas fram. För jag älskar bloggar och jag älskar bloggandet. Jag har hållit på ett tag: min första blogg startade jag ganska precis för åtta år sedan i dagarna – och innan dess reloadade jag en del liksom att dagboksanteckningar både på Lunarstorm och Quicksilver var viktiga delar. 2003 startade jag Researcher och runt 2005 kom Deepedition till liv, först på Blogger och sedan här. Min dotter frågade mig idag om hur många bloggar jag har och jag insåg att om man räknar in alla bloglabs, alla sidobloggar och annat så är det ett antal.

Så – oavsett vad som händer när det gäller en förändrad användning så tror jag på bloggens inneboende kraft. Därför tänker jag ge lite credd och länkkärlek till de som vågar att stoppa in sin blogg i sin Twitterbio.

Det kommer vara väldigt ad hoc och idag börjar jag med att gå igenom de som gjort mentions hos mig:

 • @carnebro och jag går långt tillbaka i tiden. Hon tillhör en av de “gamla” bloggarna som alltid funnits i omkretsen – och det tog några år men tillslut träffades vi också :). Hennes Ataharsis är högt och lågt om vartannat.
 • @wonderkarin är en helt ny bekantskap men när jag läste hennes blogg Time to be a mama så garvade jag. När vi pratade om bloggar idag här hemma så påpekade jag att där i den tidiga bloggosfären så var det mest bibliotekarier som bloggade. OFB och Stattin är exempel.
 • @tribalingswe tillhör plannersfären. En av oss som tänker mycket och vi som ibland verkar helt oförståeliga när vi börjar försöka förklara vad vi kommit på. Hans Tribaling är spännande men intas i lagom doser eftersom tankarna många gånger är oerhört nya och aldrig enkla.
 • @mariahagglof är en relativt ny bekantskap som pluggar kommunikation och som jag tror kommer vara en bra tillgång i branschen. Hennes Words by Maria är väl värd att följa.
 • @joakimhager har en vacker blogg – I vandrarens spår. Ett sånt namn kan lätt kännas väl pretentiöst men det är allt från vardag till vackra dikter.
 • @loveevent är typ allt man kan tänka sig inom event och hennes blogg handlar om marknadsföring. En till? Ja, varför inte? :)
 • @johlun dyker upp med jämna mellanrum. En kommunikatör som nu också gett sig in i konkurrensen om att köra sociala mediekurser ;). Nåja, själv har jag hållit kurser i det i två år…
 • @wieselgren är teknikbloggar på GP. Och tycker jag lyckas bra med att skriva om teknik för vanliga människor utan att göra det för enkelt.
 • @niklasdahlqvist jobbar på en kunddriven byrå och trots att bloggen heter Prosaisten så är det mycket teknik och marknadsföring. Eller kanske just därför.
 • @notonmyshift bubblar runt på Twitter. Och gör det samma på sin blogg Not On My Shift. Allt från listor över twittrare hon skulle vilja ligga med till marknadsföring. Roande.
 • @ullie skriver om sitt jobb. Som självklart är nära mitt jobb. Vi är liksom ett gäng webb- och sociala mediestrateger på de sociala nätverken. Som en person som skrivit länge om marknadsföring så hoppas jag få se mer personliga saker i bloggen. För hon verkar vara en spännande person.
 • @vickiqvarnstrom är en av alla dessa fantastiska människor som jag blir så ödmjuk inför att ha i min digitala närhet. Stora tankar, stora känslor och massor av hjärna och hjärta på bloggen Tankar i Lösvikt.
 • @ulrikaru är en av de som jag känt mycket länge i bloggosfären. Hon har visserligen sin blogg från jobbet men hennes egen är ännu viktigare. Hjärta och smärta, glädje och insikter. Det roliga var också min lilla gerillakampanj för något år sen med syfta att hennes Gustav skulle fria till henne.
 • @christinaolsson är en av dessa fabulösa människor som jag tackar för att få känna. Redan när hon startade 1318.se hade vi en del kontakt och hennes blogg på Tara om tonårsförälderns liv och leverne kompletterar hennes gigantiska Twitterflöde.
 • @joakimlindstrom dök upp idag. Har inte hunnit kolla så mycket på hans Nachos Deluxe men det är en blogg om sociala och asociala medier. Lär bli något att kolla av.
 • @beastankar tillhör lite klassikerskaran och hennes blogg är allt från hennes trekkingvandringar till depechemode-konserter – och allt däremellan.
 • @hammarstrand har ett liknande tempo på Twitter som mig. Hans blogg är ungefär lika disparat och fyllig.
 • @stroemberg: cd på Bonnier Nya Medier och hans Fredrik och Medierna är kanske en av de bättre bloggarna runt medieutvecklingen. En smartskalle även om vi inte alltid håller med varandra.
 • @nikkelin aka Nikke Lindqvist anser många vara min tvilling. Och det är ibland lite ruggigt. Det är inte bara utseendemässigt det finns en mycket mycket stark likhet om man säger så. Jag gillar honom stenhårt.
 • @jocke eller Jocke Jardenberg. Knappast i behov av presentation för de som rör sig i sociala mediekretsar men för er andra: han har varit spindeln i nätet av nästintill all digitala medieutveckling sen internet föddes. Eller nästan i varje fall. Min “chef” på Mindpark och alltid med några kommentarer på sin privata blogg.

Så – nu har jag gått igenom en del av de som har bloggar. Det lär bli fler omgångar. För det är kul. Problemet är ju att jag följer över 2000 personer :)

Glöm inte att ge mig mer tips på favoritbloggar för juryarbetet i Stora Bloggpriset!