Svenska Wikipedia

…är inte som den engelska versionen.

Hittade en oerhört roande skrivning:

Allt fler förväntar sig att ett företag ska ta större ansvar i samhället än att bara generera vinst och därmed säkra jobben för sina anställda [källa behövs] . Detta samhällsansvar kallas även på svenska för CSR

Exakt. På svenska heter det alltså CSR dvs. akronymen för det ursvenska uttrycket Corporate Social Responsibilty. Tyvärr är artikeln en smula marknadsföring för bloggen CSR i Praktiken… en bra blog men det är lite trist att behöva se att man slajdar med etiken när det gäller det sociala mediet Wikipedia.

Samtidigt är det synd att den svenska delen inte fått så många som driver utvecklingen framåt. Det är många stubbar, många oformaterade (wikifierade) texter i sv.wikipedia.

Andra bloggar om: , , , ,