Samlat en lördag

PC World har samlat The 20 Worst Windows Features of All Time. Och det är ju onekligen skönt att se att andra blir lika irriterande på Redmonds ”features”. Det gamla skämtet ”det är inte en bugg, det är en feature” är ofta vid handen när man kör Windows…

I dollys dagbok skriver en hamster, ett antal bloggar har låtit sina husdjur tala om världen. Rowse på Problogger låter sin son berätta om sin pappas bloggande: 5 Things You Should Know about My Dad the ProBlogger. Sött och intressant eftersom det hela både är tips, inspiration och en sorts programförklaring (som jag känner igen mig i).

Egentligen känns det som om att undersökningen som visar att myten om att kvinnor talar mer än män är falsk snarast bevisar att vi är mer individer oavsett kön. Läs om det hela i New York Times.

Den enda dagen jag hade semester gångna veckan visade sig vara ”Workoholic Day” berättar Freakonomics Blog. Snacka om en lätt ironi.1

BBC tar upp migrationen mellan format som måste göras oavbrutet om vi inte ska förlora vårt ”kollektiva minne”: Warning of data ticking time bomb. Själv ser jag snarare två möjliga saker: visserligen tenderar digitaliseringen att skapa mer sparat skräp. Å andra sidan innebär det också att vi inte jagar minnen så mycket – eller snarare: våra minnen blir inte statiska på papper utan hela tiden med en dynamisk utvecklingsmöjlighet.

Så lite Apple: CNet skriver om hur Apple fortsätter att egentligen vara mer inskränkande och frihetsberöva sina användares egna val än Microsoft någonsin varit. Den här gången handlar det om ITunes Visualizer-funktion som har en default-Applelogo i sig: Apple logo–a real buzz kill.

De som försökt sälja vidare Iphones som de köpt under första helgens frenzy har dyrt fått lära sig att produkter som kommer att i en nära framtid möta efterfrågan inte är intressanta att köpa mycket dyrare. Problemet är att många valt att tänka runt Iphones som runt konsertbiljetter – vilket knappast är vettigt. Läs artikeln: IPhone Futures Prove to Be a Bad Investment

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Om ni inte läst boken Freakonomics så är mitt tips att göra det. Och precis som med nästan all annan amerikansk affärslitteratur: läs den på originalspråket. []