Idag räcker inga pudlar – om dagens offer i #omargate

Vilken osannolik röra det är inom socialdemokratin just nu. Och i medierna. #omargate för med sig saker som man aldrig tidigare sett, även långt utanför partiet. Det är som om en skyddande hinna dragits av.

Ta bara det faktum att @janhelin väljer att skriva en disclaimer på en krönika: Monica Gunnes helt klart fullkomligt absurt usla och rasistiska text. Som får en annan av Aftonbladets skribenter att skriva en drapa mot denna krönikör. Och Ledarbloggen att fullkomligt stregla Gunne.

(självklart älskar SDarna och övriga bruna gänget Gunnes krönika men vad annat är att vänta)

Och den person som först stod som avsändare av nomineringen och sedan var den som höll i yxan: @veronicapalm gör en intervju som nog tar priset på panikslagen intervju, maken till förvirrade svar och total glömska av allt vad mediaträning heter har jag nog inte sett på länge.

@ulfbjereld är det mest sansade just nu. Både i kritiken mot media och mot partiet.

Visst är det lite roande i all sin skröplighet men samtidigt oroande. Det kanske för det goda med sig att både partier (för Moderaterna har sina egna problemfigurer) och medier börjar att strukturellt fundera över balansen mellan sakfrågor och personfrågor. Annars tenderar symbolismen blir ibland allt för rådande. För idag räcker inga pudlar. Idag krävs ett Abrahamsoffer.

Det blir en binär värld – Gud eller Satan; du kan inte vara good enough. Cosmetology was replacing ideology. Men nu är det plastikkirurgi som gäller.

Post #084 i #blogg100

 

  • Poi Ran

    Men alltså, Gunnes text handlar väl uppenbarligen om att den progressive Mustafa då kan ta och göra saker åt den fundamentalistiska organisation han är med i? Vilket han inte tydligt gjort. Han liknar nu mer Åke Green än en mer sekulariserad person, faktiskt.

  • Då gör man en väldigt välvillig tolkning av den. Minst sagt. Eller vill försöka försvara det faktum att Gunne gör en extremt märklig habrovinkel. Vidare: som Helin noterar – om man inte vet om en sak bör man inte uttala sig om det som om man vet det.

  • Brantoine

    Då skulle det inte bli många krönikor skrivna i tidningarna. Nu är ju Omar en good guy igen. HAN har inga sådana åsikter som framförts om den förening han är ordförande för. Men han fick ett val. Ta avstånd från dom religiösa idioterna och sitt kvar i styrelsen. Han gjorde sitt val. Hans religion är alltså viktigare än partiprogrammet. Då ska han heller inte ha den positionen i ett parti. Inte i ett sekulärt samhälle.