Villaägarnas Riksförbund och deras telemarketingfirma

Jag ringer till Villaägarnas Riksförbund eftersom vi fått en inbetalningsavi på medlemsskap trots att vi sagt att vi inte vill bli medlemmar men att vi kan diskutera ett medlemskap. Telefonförsäljaren verkade anse att det var att säga ja till att bli medlem.
Döm om min förvåning när kvinnan på medlemskapssupporten lugnt suckar lite och säger:

Våra TM-säljare har ibland lite svårt med sanningen. Självklart ser vi till att ni inte längre står med som medlemmar.

Jag blir så paff att jag knappt kommer ihåg mitt eget postnummer. På allvar: har ni i Villaägarnas riksförbund en telemarketing-firma som ofta väljer att sätta folk som medlemmar även om de säger att de inte vill bli det just nu? Varför byter ni inte? Varför ber ni dem inte fara och flyga?
Jag har sagt det förut men säger det igen: telemarketing är i princip dött som vettig marknadskanal om man vill vara ett trovärdigt varumärke genom att man låtit ljusskygga individer ta över det genom dåligt utbildade säljare, minst sagt märkliga sätt att lura till sig kunder och en extremt irriterande intrusivitet.

  • Ofta är problemet att uppdragsgivare ser det som en ren säljkanal och missar möjligheten att bygga relation. Då blir också betalningsmodellen ofta per värvad medlem/kund och missbruket är i topp från början.

  • Pia Dahlen

    Vi beklagar det som inträffat vid kontakten med vårt telemarketingbolag. Självklart får det inte gå till så att någon får inbetalningskort som inte tydligt tackat ja till medlemskap. Vi är väldigt noga med att våra instruktioner och direktiv för samtalen efterföljs och vi spelar in alla telefonsamtal, för att följa upp och kontrollera kvaliteten. Skulle ett telemarketing-bolag brista i kvalitet kommer vi självklart inte arbeta vidare med detta bolag. Svaret du fått från vår egen medlemsservice är fel och här har vår egen kommunikation också brustit. Det måste jag rätta till. Jag kan bara ännu en gång be om ursäkt för det som skett. .
    // Pia Dahlén Marknadschef Villaägarnas Riskförbund

  • Uppenbart har ett telemarketingbolag gjort det nu så frågan är vad ni gör nu? Förstår inte riktigt vad medlemsservice har gjort för fel – hon såg ju till att vi slapp betala? Var det fel? Jag tyckte kvinnan som svarade var trevlig men det verkar snarare som säljsidan hos er behöver shapea upp sina val av TM-säljare.