Döden på gymmet

Jag kommer dö på gymmet en vacker dag. Av tristess.

Jag tycker det är galet trist att träna. Väntar på den där ”wow”-känslan som alla tjatar om. Att man ska bli kär i en viss muskel, eller bli hög av de kemiska substanserna. Va fan – jag tränar för att det sägs att det är bra att göra det. Jag tränar för att förhoppningsvis leva lite längre än annars.

Själv blir jag bara mer och mer less på att gå dit. Samma sak varje gång. Även om jag totalt struntar i det där programmet som min ohemult jobbigt pigga PT skapat. Orkar sällan med tjo och tjimmiga människor – särskilt om de försöker förklara att det är kul att träna.

Det kan ha med att jag än en gång gör något ensam. Jag sitter på tåg närmare 15 timmar per vecka. Ensam. Jobbar ofta ensam när jag är i produktionstagen. Så det är mest bara lite lätt isolerat även att träna.

Till på köpet har gymmet bytt namn. Svea Träningscenter var ok. Att det nu heter ”Må bättre” kan få vilken varumärkesstrateg som helst att gråta. Eller vilja begå harakiri med träningskortet. Särskilt om man har betalt ett dyrt för det kortet. Och inte kan dra av det.

Fördelen är i varje fall att jag börjat hitta ett antal listor för träningen. Running, Strength och Calm. Eller fördelen och fördelen – utmaningen är att hitta perfekt musik för de olika delarna. Running börjar bli riktigt riktigt bra. Elaborerar fram låtar som fungerar att springa till helt enkelt. Och att använda vid roddmaskinen. Strength bygger på att det åtminstone ska vara riktigt bra musik i öronen – så jag inte försöker att avsluta eländet genom att självkrossa mig bland några vikter. Calm handlar om att hitta riktigt ambient och suggestiva låtar eftersom stretchningen är en unik tid för mig: jag kan bara ligga där och stretcha – inget annat.

Hur gör ni för att stå ut?

 • Pingback: Tweets that mention Döden på gymmet | Deepedition -- Topsy.com()

 • Lotten Bergman

  Aha! Jag har det! Gym på tåget! Näringsdrycker i bistron! Basketavdelning istället för tyst dito!

 • Anonym

  Musik! lyssnar på aggressiv musik för att få upp blodtrycket! ;) gärna den här spellistan: http://open.spotify.com/user/lordmeep/playlist/6XLRtNSec66rnISTf6hGjW

 • Anonym

  Du borde köpa priobiljett på tågens gymavgångar. Eller göra som jag: köpa xbox 360 m kinect. Då kan du samköra träning med att leka/umgås med barnen.

 • Jimpz

  Jag skiter helt enkelt i att träna

 • Om du inte upplever en vinst av träningen så kommer träning att fortsätta vara skittråkigt. Vilken vinst du behöver för att träningen ska vara kul varierar från person till person, så det gäller att hitta rätt ”kick”.

  För mig är smärtan dagen efter någonting positivt som ett slags kvitto på att träningen gett resultat. Får jag inte den så känns gårdagens träning som ett misslyckande och jag måste ta i mer. Samma sak med att få pump i musklerna under träningen. När en muskel blir så sprängfylld att det blir pump så vet jag att jag gjort rätt :)

  Vikt brukar vara poppis som motivator, men många missar att man går upp i vikt första tiden så det kanske är roligare att mäta omfång av olika delar av kroppen eftersom det brukar vara väldigt tydlig markerat i början när musklerna stramar till sig.

  Sen tycker jag att det är viktigt att hitta rätt träningstyp som passar för tillfället. Många låser in sig i ett visst träningstempo och kör sina 3×12 reps år ut och år in när det kanske ger mer att köra 5×3 eller 3×20 istället.

  Samma sak med tid. Många sitter fast i tänket att det måste vara 5 minuter uppvärmning, 45 minuter harvning och 10 minuter löpning efteråt som avslutning. Ibland så kan det vara roligare att trycka på med 20 minuter supersets eller kanske bara 45minuter löpning. Låt motivationen styra.

  Jag föredrar att träna själv för då kan jag koncentrera mig bättre på träningen istället för att snacka skit halva tiden, men har du svårt med motivationen så hugg närmaste biff som verkar veta vad dom håller på med och fråga om du kan få draghjälp. Är det en kvinna så kommer du ofelbart att ta i tills mjälten brister eftersom du undermedvetet kommer att försöka imponera på henne.

  Lyssna på din kropp och var flexibel i din träning så kommer du att hitta din ”kick” och det är först då det kommer att vara roligt att träna. Tills dess får du experimentera och försöka hitta din ”grävskopa” ;)

 • Hoppas du vet om att reglerna för friskvård skiljer sig mellan enskild firma och AB, för kör du AB så är du vanlig anställd och får dra av ditt gymkort, sen årsskiftet är dessutom reglerna ändrade så nu får man dra av upp till 3500 kr (har jag för mig, eller om det var 3000), och inget mer hälften av.

 • Anonym

  Hur jag gör för att stå ut? Struntar i tråkig träning, gör något som jag tycker är roligt istället – cyklar, helst i skogen. Det går bra att göra ensam också.

 • Gruppträning :)
  Träning själv men i grupp is da shit!
  Äntligen har jag hittat nåt jag älskar och nu kan jag inte sluta.
  Lära känna andra som tränar på samma ställe är också perfekt. Kul att inte känna sig helt ensam utan alltid träffa på nån att dela vardagligheter med ett par minuter.

 • Jag står inte ut. Nu styrketränar jag på vårdcentralens gym för att jag fått artros i ett knä. Men då är vi en grupp som tränar. Och det peppar lite.
  Så ett skäl till att träna kan ju vara att slippa artros och sånt skit. Leva lite längre som du skriver.
  Men annars har jag aldrig hållit ut. Det är för tråkigt.
  Promenader med hund fungerar för mig. Men du har ju ingen hund ;)

  Träning i grupp då? Body combat är den enda träningsform som fått mig hög!

 • Haha, jag förstår dig så väl. För min del så står jag ut genom att tävla med mig själv. Typ klara saker som jag inte klarat förut. Men att göra samma grej i mer än ett halvår får mig att tokruttna. Byt gym?

  Jag HATAR träning i grupp. Hellre blir jag fet och rund som en boll. Jag tränar själv. Punkt.

 • Klang

  Ett tips: Lyssna på annat än musik. Podcasts, talböcker, föreläsningar. Träning fortfarande tråkigt men känns mer intressant.

 • Underbart. Framöver måste jag träna på riktigt för hälsans skull och jag tycker verkligen inte det är kul (bara om jag får slå på folk är det lite roligt). Jag har prövat lite metoder för styrt kreativt tänkande – om man vet att träningspasset kan leda till några vassa och användbara idéer kan det ge lite motivation.

 • Cecilia N

  Jag har en gymkompis. Två gånger i veckan träffas vi i foajén, byter om och cyklar igång ihop. Sen går vi in på våra scheman och så ses vi i stretchen, bastun och omklädningen och pratar ”viktiga saker” eller bara strunt.

  Och så bokför jag vikter och repetitioner så jag kan jämföra. Har jag en bra dag försöker jag öka nånting på alla grejerna, vikt eller repetition eller långsamheten. Har jag en trist dag så försöker jag bibehålla.

 • Pingback: En strippstång för SJ | Deepedition()

 • Man dubblar nyttan menar du?

 • Pingback: Den fattiges plastikoperation - Olater()

 • Pingback: Förändring för att undvika uttråkningen | Deepedition()

 • Pingback: Anna och jag joggar med Säpo nästa #almedalen | DeepeditionDeepedition()