Knä, bilar och livet i allmänhet

Det är då fan att man håller på att bli gammal. Visserligen har jag insett att det faktiskt ska bli riktigt skönt att fylla 40. Trettioårsåldern var rätt meningslös.

Ont

När jag mönstrade drog och slet sjuksköterskorna i lederna. När jag låg på britsen och den minst sagt erfarna och bryska sköterskan som var som hämtad ur 91:an Karlsson-serien drog i mitt vänstra ben så sa hon att “det här är inte bra – det här får du ont av när du blir gammal”. Jaha sa jag. Senare har jag gått till läkare som konstaterat att det knäet saknar ledvätska. Antagligen efter att jag slog i knäet väldigt hårt som liten.

Jag har haft ont när jag ansträngt det och efter senaste skidåkningen valde jag att investera i ett nytt knästöd eftersom jag kände att det inte var bra.

Idag åkte jag i en väldigt trång taxi med JMW-gänget. När jag klev ur kände jag att jag suttit snett och att knäet värkte. Så idag när jag kom hem insåg jag att det var kört. Så nu är det läge för skydd och stöd. Jag kan knappt gå.

Imorse var det för övrigt rätt kallt. 5.25 gick jag ut för att ta bilen ner till järnvägsstationen och tåget mot Stockholm. Men Renaulten – aka Skrothögen – ville inte starta. Det har den fortsatt att inte vilja även nu ikväll: trots försök med att starta med hjälp av den andra bilen (även känd som Röda Faran eller Skit-jävla-helvetes-Opel). Nu vet jag vad jag gör imorgon: jaga nytt batteri.

Positivt var dock att min nyinköpta men som det visade sig helt trasiga kavaj enkelt blev bytt och eftersom man valt att idag börja med halva reapriset så blev det rejält billigt. En schysst fiskbensmönstrad kavaj är nu min. Till och med barnen tyckte jag blev riktigt snygg.

För övrigt har jag än en gång lyckats att fota Yoda i ännu en märklig sovplats.

Yoda på konstiga ställen

 • HeMoMesserschmitt

  När man har fyllt 40 är kiropraktorn den viktigaste personen i ens liv. Efter att ha tillbringat hösten sovandes i en flygplansstol, till och från Bryssel, hade jag ryggproblem. Det krävdes tre besök hos min kiropraktor för att ryggraden skulle vara på plats, och på köpet skakade han bort min begynnande artros i handleden (eller det som jag i varje fall trott har varit artros).
  Jag älskar honom. Jag skulle gifta mig med honom vilken dag som helst, om han ville ha mig.

 • mumari

  Är det så? Att man kommer att tycka att det är skönt att fylla fyrtio? Jag har ju fortfarande inte accepterat att jag är över trettio och kallar folk i tjugoårsåldern för ”i min ålder”….

  För övrigt tror jag inte att du behöver ett nytt batteri, jag tror bergis att du behöver en Volvo!

 • KATTER regerar. Så var det sagt. :)

  Hur kan man inte ha ledvätska i ett knä? Jag menar, kan man 'tappa' bort sånt med en kraftig smäll? det är ett under mina ben fungerar så mycket som jag har rasat ur träd, av hästar och slitit sönder mig själv i baletten. Hoppas du känner dig bättre snart.

 • Jag har sett 3 1/2 män och där verkar kiropraktorn vara en looser :)

 • Volvo. Herregud… det skulle verkligen vara spiken i kistan :)

 • Jag vet inte faktiskt. Men mina benbitar gnisslar mot varandra :)

 • drottningen

  ja. nu ska jag vara sådär gnällig igen, men 3 1/2 män? Eller räknas Bertha också dit? =P

 • Japp. Nya versionen visar det sig att hon är en transsexuell man. Det visar sig också att Charlie egentligen är homosexuell och att brödernas mamma är ett murmeldjur.

 • HUh! Inte alls, bara att applicera en hund i backluckan och åka till Ikea ;) Min hund är billig just nu.