Jamendetvardåfan

Barnen har varit sjuka i omgångar. Man kan verkligen undra varför man inte kan synka såna saker. Eftersom jag haft en del att göra (mycket sjuor i huvudet och annat) så har HS fått tagit mycket av VAB medan jag åkt fram och tillbaka och jobbat. Så nu har jag en rätt lugn vecka, två kurser blev förflyttade och inga möten inbokade. Då blir jag sjuk. Samma symptom: ont i huvudet, lagom irriterande feber (ska man ha feber så ska man ha rejäl feber och eftersom jag är rätt okänslig för dylik så krävs det 39,8 och uppåt för att sänka mig) och hals/snuva. Ingen jävla svininfluensa heller utan än en gång någon märklig influensaavart.

Då kommer nästa problem: jag är egenföretagare (som Batbut). Visserligen är reglerna sådana att om man är anställd så betalar företaget de första dagarnas sjukdom. Problemet är ju att jag gör det genom att inte få till fakturerbara timmar eftersom kroppens Socker-Conny bankar mig i skallen med stålrör. Det är något helt annat än att få sin sjuklön från arbetsgivare eller försäkringskassan. Men inte klagar jag. För jag har ju så mycket frihet – jag menar: jag bestämmer ju över min tid. Problemet är ju att det handlar om att hela tiden ha oron över att få ihop jobb :).

På tal om försäkringskassan så är det glädjande att de fått sig en näsbränna när det gäller gravida. Det är fasen galet att bara för att en kvinna är gravid så ska symptom och tillstånd som om hon inte vore gravid skulle rendera henne sjukskrivning, inte vara sjukpenninggrundade. Nej, graviditet i-sig är ingen sjukdom men följdverkningar av det kan vara det. Hur vore det med lite normal filosofisk kunskap? Det är samma sak som med sorg: personer som sörjer är inte sjuka men sorgen kan få följdverkningar som i andra fall skulle vara ok för sjukpenning – men eftersom man förlorat någon anhörig så kan man inte vara sjuk.

Så jag blir hemma i Borlänge och försöker hänga med så gott jag kan i To Do-listan, med itererade vilolägen mellan varje outburst av jobb. Och jag inser att jag inte tillhör den gruppen som gillar att vara hemma. Jag hatar att jobba hemma. Det är skittrist. Ingen att fika med, man är utanför loopen även om mängden mail ökar markant och MSN tjoar till med jämna mellanrum.

Så när jag ligger ner och försöker att parera bredsidorna från Socker-Conny-wannaben försöker jag läsa ikapp och få ihop förslag till Stora Bloggpriset. Tycker ni är jävligt dåliga på att ge förslag för övrigt: jag vill ha alla pitcher på era egna och andras bloggar inom såväl livsstil, mode, sport som teknik. Kom igen! Jag behöver tips och nya infall! :)

Dock kan jag säga att när det gäller livsstil så har jag en klar favorit: Monas Universum. Skulle vilja påstå att det just nu är Sveriges roligaste blogg. Sanslös och säkert på grund av att det finns en rejäl igenkänning i mycket som skrivs. Sen är ju Messerschmitt aka Hemliga Morsan en gammal favorit precis som Galatea.

Uppdatering: Stefan. Inte mening att ta bort din kommentar. Bara det att Live Writer av någon udda anledning postade två versioner av den här postningen! Så jag tog bort den utan att tänka på att det antagligen var olika kommentarer :(.

Och jag har försökt att göra något åt det:

 • Tar mig friheten att tipsa om min splitter nya teknikblogg, dårå. Blogtrain är en teknikblogg för företagare. Såna som dig, typ ;)
  Har förmodligen varit igång alldeles för kort tid för att komma ifråga för några pris, men ändå. Ambitionen är att skapa en blogg som kan hjälpa svenska företagare dra mer nytta av nätet. Och då menar jag inte bara Twitter och Facebook, utan även allt det andra.
  Nu får du krya på dig, mannen! Take care.

 • Tar mig friheten att tipsa om min splitter nya teknikblogg, dårå. Blogtrain är en teknikblogg för företagare. Såna som dig, typ ;)
  Har förmodligen varit igång alldeles för kort tid för att komma ifråga för några pris, men ändå. Ambitionen är att skapa en blogg som kan hjälpa svenska företagare dra mer nytta av nätet. Och då menar jag inte bara Twitter och Facebook, utan även allt det andra.
  Nu får du krya på dig, mannen! Take care.

 • Spännande! Den ska jag ha i bakhuvudet och tipsa om.

 • Spännande! Den ska jag ha i bakhuvudet och tipsa om.

 • ja, den där försäkringskassegrejen fattar jag inte alls. Nä, okej.. så foglossning (för att ta ett väldigt gravidiskt exempel) är ingen sjukdom, alldeles riktigt.. men vad blev det av med ”vi bedömer inte hur sjuk du är utan vilken arbetsförmåga du har”.

 • ja, den där försäkringskassegrejen fattar jag inte alls. Nä, okej.. så foglossning (för att ta ett väldigt gravidiskt exempel) är ingen sjukdom, alldeles riktigt.. men vad blev det av med ”vi bedömer inte hur sjuk du är utan vilken arbetsförmåga du har”.

 • Jo, man kan visst vara sjukskriven i följdverkningarna av sorg. Jag är det. Jobbar 75%, sjukskriven 25%. Mannen jag älskat och levt ihop med hela mitt vuxna liv tog sitt liv i samband med att vi skilde oss förra sommaren.

  En diagnos som är okej de första veckorna är krisreaktion. Men vid 4 veckor eller så är det stopp, längre kan man inte krisa oavsett hur traumatiskt dödsfallet var. Det säger nämligen FK och lutar sig på Socialstyrelsens försäkringsmedicinska beslutsstöd. Sen får man byta till depression där betydligt längre sjukdomsperiod anses acceptabel. Kanske kan också posttraumatiskt stressyndrom eller utmattningssyndrom komma på fråga.

  Så det är möjligt att få förståelse för att det är omöjligt att jobba när man inte kan sova, äta, koncentrera sig, minnas, göra två saker samtidigt… Skönt att det nu äntligen är klart att när korsryggen känns som om den klyvs går det inte att jobba oavsett det ligger ett foster i magen eller inte.

 • e

  Bästa sportbloggen: http://www.notestament.blogspot.com/ Ett helt äventyr. Läs den. (Och ja, jag tycker definitivt att den ska räknas som sportblogg, det är sport på riktigt.)

  Krya på dig!

 • Jo, man kan visst vara sjukskriven i följdverkningarna av sorg. Jag är det. Jobbar 75%, sjukskriven 25%. Mannen jag älskat och levt ihop med hela mitt vuxna liv tog sitt liv i samband med att vi skilde oss förra sommaren.

  En diagnos som är okej de första veckorna är krisreaktion. Men vid 4 veckor eller så är det stopp, längre kan man inte krisa oavsett hur traumatiskt dödsfallet var. Det säger nämligen FK och lutar sig på Socialstyrelsens försäkringsmedicinska beslutsstöd. Sen får man byta till depression där betydligt längre sjukdomsperiod anses acceptabel. Kanske kan också posttraumatiskt stressyndrom eller utmattningssyndrom komma på fråga.

  Så det är möjligt att få förståelse för att det är omöjligt att jobba när man inte kan sova, äta, koncentrera sig, minnas, göra två saker samtidigt… Skönt att det nu äntligen är klart att när korsryggen känns som om den klyvs går det inte att jobba oavsett det ligger ett foster i magen eller inte.

 • e

  Bästa sportbloggen: http://www.notestament.blogspot.com/ Ett helt äventyr. Läs den. (Och ja, jag tycker definitivt att den ska räknas som sportblogg, det är sport på riktigt.)

  Krya på dig!

 • Problemet med det är att Försäkringskassan har två vapen: dels kan de säga ”ditten är ingen sjukdom” och när du har något som kan tänkas vara en sjukdom så väljer de ”arbetsförmåga” istället.

 • Problemet med det är att Försäkringskassan har två vapen: dels kan de säga ”ditten är ingen sjukdom” och när du har något som kan tänkas vara en sjukdom så väljer de ”arbetsförmåga” istället.

 • Men då är det depressionen som tagit över sorgereaktionen. Finns oerhört många exempel där personer med sorgereaktioner fått kalla handen.

 • Men då är det depressionen som tagit över sorgereaktionen. Finns oerhört många exempel där personer med sorgereaktioner fått kalla handen.

 • Fast nu kom jag på en riktigt het kandidat till teknikpriset: Eva Wieselgrens blogg http://blogg.gp.se/teknik
  Och sen har vi förstås http://itmamman.se (med risk för att bli anklagad för lite nepotism…). En blogg som vill inspirera Sveriges lärare att ta in IT på allvar i undervisningen. Försöker genom enkla tips visa att alla kan använda den nya tekniken.

 • Fast nu kom jag på en riktigt het kandidat till teknikpriset: Eva Wieselgrens blogg http://blogg.gp.se/teknik
  Och sen har vi förstås http://itmamman.se (med risk för att bli anklagad för lite nepotism…). En blogg som vill inspirera Sveriges lärare att ta in IT på allvar i undervisningen. Försöker genom enkla tips visa att alla kan använda den nya tekniken.

 • Angela

  Gammal favorit; som om jag är något skabbig jävla klimakterieluder som sitter och skriver om sina vuxna barns högskoleprovsresultat och gnider fram dåliga skämt om hur min chef sexuellt trakasserar mig genom att klappa mig på axeln fastän han egentligen vill glida ner mot röven BECAUSE I CAN SEE IT IN HIS EYES!

  Gammal favorit. Fuck you.
  Jag är fräsch favorit; jag är ljuvlig; jag är awesome wordness.

 • Angela

  Gammal favorit; som om jag är något skabbig jävla klimakterieluder som sitter och skriver om sina vuxna barns högskoleprovsresultat och gnider fram dåliga skämt om hur min chef sexuellt trakasserar mig genom att klappa mig på axeln fastän han egentligen vill glida ner mot röven BECAUSE I CAN SEE IT IN HIS EYES!

  Gammal favorit. Fuck you.
  Jag är fräsch favorit; jag är ljuvlig; jag är awesome wordness.

 • Då missförstod jag dig. Jag trodde du menade att det var precis följderna av sorgen man inte skulle kunna bli sjukskriven för, inte sorgen i sig.

 • Då missförstod jag dig. Jag trodde du menade att det var precis följderna av sorgen man inte skulle kunna bli sjukskriven för, inte sorgen i sig.

 • Bra tips! Problemet med Eva är väl att hon ju är proffs :). IT-mamman är lysande.

 • Bra tips! Problemet med Eva är väl att hon ju är proffs :). IT-mamman är lysande.

 • And you know I love you madly and deeply :)

 • And you know I love you madly and deeply :)

 • Jösses så varm i hjärtat jag blir.

  Sen tror jag att jag är kär i dig.

 • Jösses så varm i hjärtat jag blir.

  Sen tror jag att jag är kär i dig.

 • Du är söt du, Mona :)

 • Du är söt du, Mona :)