Folkhemsmoderaterna

Nu när moderaterna har blivit socialdemokrater och socialdemokraterna blivit miljömuppar – vad blir alla andra då? Ska Centerpartiet ta steget och bli ett riktigt frihetligt parti? Väljer Folkpartiet att ta av åt höger och bli moralist-konservativa? Vänsterpartiet blir fullt ut det intellektuella kulturkoftepartiet och Miljöpartiet? Äh, de är vana att sitta på bänken.

Folkhemmet som idé känns måttligt nyskapande minst sagt. Och att blanda det med moderaternas frihet blir onekligen en riktig soppa av konservatism, murken moralism, överdriven kontroll och kollektiv likriktning.

För övrigt sammanfattar Blogge bra vad man känner inför Reinfeldts försök att leka Erlander. Synd att en av mina favoritmoderater Kent Persson verkar falla för stormaktsorden. Den svenska självgodheten är ju för övrigt också en gammal socialdemokratisk paradgren…

 • MJV

  Men kära Deeped- allt detdär- utom möjligen den om S och MP har redan hänt. Ju.

 • MJV

  Men kära Deeped- allt detdär- utom möjligen den om S och MP har redan hänt. Ju.

 • MJV

  …och märk väl att jag slängde in min kommentar på twitter innan du bytte rubrik och lade till text på denna postning. *s*

 • MJV

  …och märk väl att jag slängde in min kommentar på twitter innan du bytte rubrik och lade till text på denna postning. *s*

 • Per M

  Och?!………..vad nytt Bah vänder på mig och kollar sagan om ringen för vilken gång i ordninge vet jag inte, politik…………… bah överskattat idags läget. Men som min gammle far sa………. det moderaterna vill kan aldrig bli bra för en arbetare………. kom ihåg grabben att det är ditt arbete du säljer och dom vill köpa det billigt….så enkelet är det. Ju mer makt dom har över dig ju billigare blir du……..

 • Per M

  Och?!………..vad nytt Bah vänder på mig och kollar sagan om ringen för vilken gång i ordninge vet jag inte, politik…………… bah överskattat idags läget. Men som min gammle far sa………. det moderaterna vill kan aldrig bli bra för en arbetare………. kom ihåg grabben att det är ditt arbete du säljer och dom vill köpa det billigt….så enkelet är det. Ju mer makt dom har över dig ju billigare blir du……..