Per Gustafsson: ge fan i Alter Ego/Resonerar.se

Det var lite spooky att ramla in i RSS-läsaren. Jag hinner numera sällan läsa annat än extremt jobbrelaterade postningar – så plötsligt fanns det postningar från Alter Ego aka Helene, vår kära Norrköpingsåsiktsmaskin som dog och som så många av oss saknar. Om tandblekning, om städning. Jag håller på att få total hjärnblödning.

Ni kan läsa mer sansade kommentarer om det hos Josh och Opassande och hos Tonårsmorsa också här. Och jag håller med Jocke: så här kan vi fan inte ha det! Läs hos dem för att förstå mer av vad jag ser som nödvändigt och faktiskt ett ansvar för oss alla men också för efterlevande att inse att det där bloggandet inte är något som var bara tidsfördriv och att släppa bloggdomän och blogg är som att bränna upp alla papper, alla dagböcker och allt som den avlidna skapat.

Själv tänker jag mest slänga svavel och syra över så lågpannade, äckliga personer som inte har mer moral än att ändå kolla upp mer utan välja att plocka ett sånt domännamn och tjäna pengar på det. För tillfället kan jag säga att om de personerna vore i närheten så skulle jag göra saker som skulle rendera mig fängelse. Per Gustafsson och Webbkonsulterna AB kommer för evigt vara på min svarta lista.  Jag hoppas att ni skäms. Rejält. (ok Webbkonsulterna är bara registrar men i krig och kärlek: ni får en skopa så kanske ni gör något åt det).

Jag är marknadsförare, jag jobbar med digital marknadsföring, jag har rätt bra koll på grundläggande SEM och jag tillhör dem som inte hymlar med att marknadsföring inte kan ha för höga moraliska betänkligheter men det här är fan för mycket. Om man väljer att göra business på ett sånt här sätt så har man valt att inte vara bättre än gravplundrare. För Resonerar.se och allt som har med Helene att göra är off limit. Det ni gör är tillåtet ja – men faktiskt: vill ni vara det här? Är verkligen jakten på SERP så viktigt att man väljer att göra det här? Nej. Det är inte det. Själv skulle jag vilja påstå att ett visst mått av detektivarbete vore smart om man inte är en total svarthatt.

Att sedan en sån som Wollin inte fattar bättre är något helt annat. Att hennes rädsla för döden gör att hon negligerar verkligheten – det finns fina ord för inom psykologin.

Min uppmaning är snarare att se till att faktiskt skapa ett sorts digitalt testamente (läs mer här där det finns en mängd bra postningar samlade). Eller förklara vad bloggen faktiskt betyder för er och att ni vill att den ska finnas kvar även om ni drar från jordelivet.

 • Alter Ego var den första bloggare jag följt som dött. Att ha hennes inlägg kvar kändes bra.
  Jag läste aldrig Helenes blogg men jag ser ju hur mycket det betyder att ha en plats att återvända till på internet. Att läsa och lämna en hälsning.
  Skiten om tandblekning i Alter Egos blogg kändes som ett hån.

  Wallin… tja. Jag ”jag tänker icke dö strax” heller. Men jag tror inte att jag har så mycket att säga till om den saken. Oavsett vad jag tänker.

 • Alter Ego var den första bloggare jag följt som dött. Att ha hennes inlägg kvar kändes bra.
  Jag läste aldrig Helenes blogg men jag ser ju hur mycket det betyder att ha en plats att återvända till på internet. Att läsa och lämna en hälsning.
  Skiten om tandblekning i Alter Egos blogg kändes som ett hån.

  Wallin… tja. Jag ”jag tänker icke dö strax” heller. Men jag tror inte att jag har så mycket att säga till om den saken. Oavsett vad jag tänker.

 • Jag lider av sviterna av en stroke och det går utöver det mesta. Det var väl nära att döden kom och hälsade på. Jag kände och träffade helene ofta-

  Inget är för evigt. Bygg gärna pyramider men inte för min skull…en fjäril är vacker men den dör lik förbannat…

 • Jag lider av sviterna av en stroke och det går utöver det mesta. Det var väl nära att döden kom och hälsade på. Jag kände och träffade helene ofta-

  Inget är för evigt. Bygg gärna pyramider men inte för min skull…en fjäril är vacker men den dör lik förbannat…

 • Bra inlägg!! Skönt att det finns så många som upplever på samma sätt som jag med Helenés sida! Det gäller att planerar INNAN något händer, det är uppenbart!

 • Bra inlägg!! Skönt att det finns så många som upplever på samma sätt som jag med Helenés sida! Det gäller att planerar INNAN något händer, det är uppenbart!

 • Jag vidhåller samma ståndpunkt. Ett digitalt testamente känns högst relevant i dagens samhälle.

 • Jag vidhåller samma ståndpunkt. Ett digitalt testamente känns högst relevant i dagens samhälle.

 • Per

  Resonerar är härmed avregisterad.

 • Per

  Resonerar är härmed avregisterad.

 • Per

  Det har kommit till min kännedom via e-post om tidigare ägares öde och i respekt till Helene kommer jag att avregistera denna domän omgående.
  Det var bristande koll av tidigare innehåll från min sida vilket var klantigt gjort av mig. Jag ber Helenes familj, släkt , vänner och fans om ursäkt.

  /Per

 • Per

  Det har kommit till min kännedom via e-post om tidigare ägares öde och i respekt till Helene kommer jag att avregistera denna domän omgående.
  Det var bristande koll av tidigare innehåll från min sida vilket var klantigt gjort av mig. Jag ber Helenes familj, släkt , vänner och fans om ursäkt.

  /Per

 • drf

  Min blogg är lagd i dvala över sommaren (och troligen kommer det bli vidare tyst där ett tag), och jag har därmed även i förlängningen slutat läsa alla bloggar jag tidigare följde så notoriskt. Men min sambo nef uppmärksammade mig på inlägget (eller mer kommentaren från Per) och jag ville skriva något.

  Per:
  Tack så mycket för ditt till synes otvivelaktiga beslut att släppa domänen vid insikten av vem som där tidigare huserat och hur denna människa hastigt slitits ifrån sin familj och vänner – afk som online.

  Tack Per, jag skakar härmed din hand.

  (Och tack för att du röt till Niclas. Ring eller messa nästa gång du kommer ner till storstan för fan. Om inte annat kan du ju passa på att klaga på ditt bredband.) ;D

 • drf

  Min blogg är lagd i dvala över sommaren (och troligen kommer det bli vidare tyst där ett tag), och jag har därmed även i förlängningen slutat läsa alla bloggar jag tidigare följde så notoriskt. Men min sambo nef uppmärksammade mig på inlägget (eller mer kommentaren från Per) och jag ville skriva något.

  Per:
  Tack så mycket för ditt till synes otvivelaktiga beslut att släppa domänen vid insikten av vem som där tidigare huserat och hur denna människa hastigt slitits ifrån sin familj och vänner – afk som online.

  Tack Per, jag skakar härmed din hand.

  (Och tack för att du röt till Niclas. Ring eller messa nästa gång du kommer ner till storstan för fan. Om inte annat kan du ju passa på att klaga på ditt bredband.) ;D

 • WK

  Kanske inte så smart att ge länkkraft till WK genom att länka till dom om du inte gillar dom :)

 • WK

  Kanske inte så smart att ge länkkraft till WK genom att länka till dom om du inte gillar dom :)

 • Hejsan, Webbkonsulterna här.

  Vi har ingen snapback tjänst och kunden köpte troligtvis domänen på vår ordinarie webbsida http://www.wk.se och betalade med kort. Registreringarna sker ganska snabbt (max 1 minut efter betalning) så det var aldrig tal om snapback.

  / Jonas

 • Hejsan, Webbkonsulterna här.

  Vi har ingen snapback tjänst och kunden köpte troligtvis domänen på vår ordinarie webbsida http://www.wk.se och betalade med kort. Registreringarna sker ganska snabbt (max 1 minut efter betalning) så det var aldrig tal om snapback.

  / Jonas

 • Pingback: Kontexten Stefan, kontexten | DeepeditionDeepedition()

 • Pingback: Heder åt Per Gustafsson | DeepeditionDeepedition()

 • Pingback: När en armhåla faktiskt är mer än en armhåla | DeepeditionDeepedition()