Det är något blont i bloggvärlden ibland

Via Isobel hamnade jag på Blondinbella (något jag inte kan säga att jag hamnar så ofta annars). I kurserna brukar vi prata om att kommenterarerna är viktiga men fan vet vem som orkar läsa 425 kommentarer… Det är ett fenomen som modebloggarna verkar ha – att folk ska göra rätt meningslösa kommentarer, eller kommentera saker som inte har ett skit med postningen att göra – och då gärna flera gånger.

Blondinbella och andra av ”modebloggarnas” kommentarsfält är rena vilda västern. Man kan verkligen fundera hur många hjärnceller som finns kvar hos en bloggare som väljer att spamma ett kommentarsfält på det här sättet – om och om igen:

bild-11

Sen kan jag fundera om Blondinbellawannabeesen och andra inom samma genre faktiskt gillar den gigantiska mängd av kommentarer som är orelaterade till inlägg och sällan handlar om att faktiskt konversera. Samtidigt är det lite fascinerande att ett inlägg får kommentarsfält som handlar om helt andra saker.

gomda_omslagI övrigt ska bloggar uppenbarligen helst hålla på med såna ämnen som Blondinbella och kattbloggande livstilsmänniskor om man får tro hur Jan Helin kritiserar bloggarna som skrivit om Liza Marklunds ”Gömda” och om Antonssons bok som kom efteråt:

Antonssons granskning är intressant på en rad punkter, men man kan inte svälja den som sanning rätt upp och ner utan att prata med den andra parten. Jag kan tycka att väldigt mycket av drevet i bloggvärlden gör det. Det är en skillnad att vara journalist, då måste man vidimera det man vet.

Det är ju lite intressant att samma Helin stod och delade ut pris till bloggare för någon vecka sedan och menade att det finns saker som bloggare är bättre på än tidningar: uppenbarligen då inte att skriva om saker som är aktuella… och att Aftonbladet satsar på att kolla vad bloggarna säger (och det utifrån en sorts tidslinje som känns meningslös). Det klingar lite tunt här faktiskt. Självklart blir det märkligt när en blogg som Kritikerbloggen kritiserar alla bloggare för att bara se en sida av saken och själv sedan avslutar med att förklara att den enda som äger sanningen är Antonsson… det drar lite löjets skimmer över såväl bloggaren som bloggvärlden i gemen. Det är en komplex fråga – och det enda som egentligen är intressant är det marknadsföringsproblematiska i att Marklund och Piratförlaget faktiskt kallat det för En sann historia. Jag tycker Sandras invändning är intressant – även om skillnaden ligger i att hennes Maskrosungen ju är skriven av henne själv. Peter Englund problematiserar också. Resten känns faktiskt som en sak som inte nödvändigtvis måste dras inför allas ögon och ännu mer kapitalisera på situationen. Eventuell rättsröta löses inte i Aftonbladet och om ”Mia” är hotad så lär hon inte bli mindre hotad efter det här.

Uppdatering: Paul Ronge skriver långt och tycker jag rätt så initierat om de problem som onekligen traditionella medier har med bloggosfären och att båda kvällstidningarna verkar använda sin makt för att rädda Marklunds skinn.

Aftonbladet och Expressen (som ju under hela denna affär på nyhetsplats varit en bastion för Liza Marklund) vill stenhårt försvara journalisternas monopol på att beskriva sanningen. Helin menar att journalister måste “vidimera” sina uppgifter. Jag tycker det räcker med att titta på alla fel och fejker som varit i kvällstidningar under årens lopp för att inte sätta sig på höga hästar mot bloggare. Helin kallar genomgående det som hänt för ett “bloggdrev”. Jag kan efter 14 år på båda kvällstidningarna intyga att det “drevet” är en västanfläkt jämfört med kvällstidningarnas: Det kan gälla Malm, Sahlin, Rosengren, Freivalds, you name it. Att Aftonbladet just idag tänker lyssna på bloggvärlden känns därför extra falskt och insmickrande.
Det här är speciellt tråkigt eftersom jag uppfattar Helin som den idag mest resonerande och moderna chefredaktören, en Bo Strömstedt i vår tid. Han borde hitta ett bättre tilltal till bloggvärlden och inte med ryggmärgen försvara journalisternas medieenvälde.

—–

 1. Antonsson har dock alla tecken på en riktig rättshaverist när man läser hennes blogg. Lite JPA-vibbar []
 • Plakat

  Mm, ungefär som när en person från ingenstans plöstligt hoppar ut ur en mörk vrå och ger kritik, som taget ur fjärran :D

  Sånt gillar man!

 • Plakat

  Mm, ungefär som när en person från ingenstans plöstligt hoppar ut ur en mörk vrå och ger kritik, som taget ur fjärran :D

  Sånt gillar man!

 • @Plakat: låter som din handle berättar om ditt tillstånd.

 • @Plakat: låter som din handle berättar om ditt tillstånd.

 • Nu misstolkar du det jag skrivit tidigare. Vad jag skrev var att folk som tidigare varit kritiska mot Marklund, plötsligt ändrar åsikt på grund av några dokument som egentligen inte visar något nytt. Och dessutom gjorde jag det därför att Aftonbladet till en början helt enkelt tog chansen och letade upp dessa för att representera “bloggvärldens reaktioner”. Detta skedde tills jag faktiskt uppmärksammade det.

  Då undrar jag, om man var kritisk förut, varför är man inte det längre? Dokumenten är desamma som Liza Marklund använt sig av i boken. Det är “Mias” “sanning” som det så vackert heter numera. Vad är det som gjort att dessa bloggare plötsligt kan skriva, jag citerar:
  “- Jag kan inte tolka detta som annat än en storartad upprättelse för Liza Marklund.”
  Det är helt befängt och visar att många bloggare inte vet hur media fungerar. Man har inte en aning om att Aftonbladet suttit i sina mötesrum i flera veckor och tryckt och byggt ihop denna offensiv.
  Att sedan komma och hävda att man gett Monica Antonsson lika mycket utrymme är minst sagt ett hån mot de som faktiskt följt den här debatten från första början. Varför är det inga bloggare som tar upp just det? Eller anser bloggare att det är oviktigt att Monica Antonsson får utrymmet? Eller är det så att man helt enkelt går på allt Aftonbladet hävdar? Varför är det ingen som reagerar på Marklunds definition om sanningen? Hur låter det här för dig?
  “– Det finns alltid en annan sida som tycker annorlunda. Men det gör ju inte historien mindre sann”.

  Det är det jag stör mig på. Klart att jag är Marklundkritisk. Vilken journalist som helst med respekt för sina ideal är kritisk mot Marklund. Problemet är bara att Aftonbladet har en ganska stor makt över marknaden, och tar man in Liza Marklunds kontakter med Bonnier i beräkningen så bli det omöjligt för journalister att uttrycka sig utan risk att helt enkelt stanna upp i karriären. En sak har den här soppan visat oss alla, att svensk journalistik är långt ifrån att vara den oberoende granskande journalistiken vi så ofta hycklar om att den är.
  Det är även där bloggarna kommer in. Bara för att jag bloggar själv gör mig inte medlem i någon sekt. Jag måste väl kunna skriva det jag ser och upplever om bloggare som jag gör om Liza Marklund? Jag säger inte att det jag skriver är alltid rätt eller fel, utan att jag faktiskt utrycker mig så som jag ser saker och ting. Jag försöker inte anpassa mig efter vad du eller andra medbloggare tycker. Det är endast då man kan ha riktig debatt.

  Kritikerbloggen’s last blog post..en annan sida av sanningen – Antonssons svar

 • Nu misstolkar du det jag skrivit tidigare. Vad jag skrev var att folk som tidigare varit kritiska mot Marklund, plötsligt ändrar åsikt på grund av några dokument som egentligen inte visar något nytt. Och dessutom gjorde jag det därför att Aftonbladet till en början helt enkelt tog chansen och letade upp dessa för att representera “bloggvärldens reaktioner”. Detta skedde tills jag faktiskt uppmärksammade det.

  Då undrar jag, om man var kritisk förut, varför är man inte det längre? Dokumenten är desamma som Liza Marklund använt sig av i boken. Det är “Mias” “sanning” som det så vackert heter numera. Vad är det som gjort att dessa bloggare plötsligt kan skriva, jag citerar:
  “- Jag kan inte tolka detta som annat än en storartad upprättelse för Liza Marklund.”
  Det är helt befängt och visar att många bloggare inte vet hur media fungerar. Man har inte en aning om att Aftonbladet suttit i sina mötesrum i flera veckor och tryckt och byggt ihop denna offensiv.
  Att sedan komma och hävda att man gett Monica Antonsson lika mycket utrymme är minst sagt ett hån mot de som faktiskt följt den här debatten från första början. Varför är det inga bloggare som tar upp just det? Eller anser bloggare att det är oviktigt att Monica Antonsson får utrymmet? Eller är det så att man helt enkelt går på allt Aftonbladet hävdar? Varför är det ingen som reagerar på Marklunds definition om sanningen? Hur låter det här för dig?
  “– Det finns alltid en annan sida som tycker annorlunda. Men det gör ju inte historien mindre sann”.

  Det är det jag stör mig på. Klart att jag är Marklundkritisk. Vilken journalist som helst med respekt för sina ideal är kritisk mot Marklund. Problemet är bara att Aftonbladet har en ganska stor makt över marknaden, och tar man in Liza Marklunds kontakter med Bonnier i beräkningen så bli det omöjligt för journalister att uttrycka sig utan risk att helt enkelt stanna upp i karriären. En sak har den här soppan visat oss alla, att svensk journalistik är långt ifrån att vara den oberoende granskande journalistiken vi så ofta hycklar om att den är.
  Det är även där bloggarna kommer in. Bara för att jag bloggar själv gör mig inte medlem i någon sekt. Jag måste väl kunna skriva det jag ser och upplever om bloggare som jag gör om Liza Marklund? Jag säger inte att det jag skriver är alltid rätt eller fel, utan att jag faktiskt utrycker mig så som jag ser saker och ting. Jag försöker inte anpassa mig efter vad du eller andra medbloggare tycker. Det är endast då man kan ha riktig debatt.

  Kritikerbloggen’s last blog post..en annan sida av sanningen – Antonssons svar

 • Paul Ronge

  Tack för att du tycker jag skriver initierat. Det gör du också – i stort sett alltid.
  Men när du säger att Monica har ”alla tecken på en riktig rättshaverist”, tycker jag du är litet orättvis. Just nu har hon 14 papperssidor i Sveriges största tidning som ifrågasätter henne – det skulle bildligt motsvara att jag låg och flämtade under 110 kilo på en skivstång jag bara skulle få upp med ren aggression ;-)
  Allvarligt: Jag tycker hon förhåller sig förvånansvärt cool under detta tryck,
  Ha en skön söndag!

  Paul Ronge’s last blog post..Medias Makt stavas Marklund

 • Paul Ronge

  Tack för att du tycker jag skriver initierat. Det gör du också – i stort sett alltid.
  Men när du säger att Monica har ”alla tecken på en riktig rättshaverist”, tycker jag du är litet orättvis. Just nu har hon 14 papperssidor i Sveriges största tidning som ifrågasätter henne – det skulle bildligt motsvara att jag låg och flämtade under 110 kilo på en skivstång jag bara skulle få upp med ren aggression ;-)
  Allvarligt: Jag tycker hon förhåller sig förvånansvärt cool under detta tryck,
  Ha en skön söndag!

  Paul Ronge’s last blog post..Medias Makt stavas Marklund

 • Är själv inne på Ronges linje så din klassificering av Antonsson som rättshaverist får du gärna utveckla.

  Plakat bör givetvis få tala för sig själv men tycker ändå hans kommentar får viss bäring av att du formulerar dig så här: ”det enda som egentligen är intressant är det marknadsföringsproblematiska i att Marklund och Piratförlaget faktiskt kallat det för En sann historia”

  Du ser bara marknadsföringsproblematiken som den enda med bäring? Har du läst Antonssons (och Marklunds böcker) för att inte tala om Marklunds kommentar i Aftonbladet igår? Jag ställer frågan då det för mig är uppenbart att marknadsföringsbiten är av vikt men absolut inte är den primära i hela denna affär.

  Vad gäller Helin, modebloggandet och Bellorna så är jag dock i din ringhörna.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • Är själv inne på Ronges linje så din klassificering av Antonsson som rättshaverist får du gärna utveckla.

  Plakat bör givetvis få tala för sig själv men tycker ändå hans kommentar får viss bäring av att du formulerar dig så här: ”det enda som egentligen är intressant är det marknadsföringsproblematiska i att Marklund och Piratförlaget faktiskt kallat det för En sann historia”

  Du ser bara marknadsföringsproblematiken som den enda med bäring? Har du läst Antonssons (och Marklunds böcker) för att inte tala om Marklunds kommentar i Aftonbladet igår? Jag ställer frågan då det för mig är uppenbart att marknadsföringsbiten är av vikt men absolut inte är den primära i hela denna affär.

  Vad gäller Helin, modebloggandet och Bellorna så är jag dock i din ringhörna.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • @Paul Ronge – Det är mer känslan man får av hennes blogg och de som följer efter henne (ex.vis kritikerbloggen) många gånger har en smärre pugilistisk sida som jag tror inte hjälper henne. Därav att jag tycker ditt inlägg är intressant.

  @Thomas Tvivlaren – Jag tycker det är det som är mest intressant för min del ja. Får jag göra det eller har jag något sorts ansvar att ta hela diskussionen? Måste jag redovisa hela ”affären” och skriva om det när andra gör det?

 • @Paul Ronge – Det är mer känslan man får av hennes blogg och de som följer efter henne (ex.vis kritikerbloggen) många gånger har en smärre pugilistisk sida som jag tror inte hjälper henne. Därav att jag tycker ditt inlägg är intressant.

  @Thomas Tvivlaren – Jag tycker det är det som är mest intressant för min del ja. Får jag göra det eller har jag något sorts ansvar att ta hela diskussionen? Måste jag redovisa hela ”affären” och skriva om det när andra gör det?

 • Det kanske är min bakgrund i en digital värld som gör att jag hakar upp mig på ord och dess betydelse mer än andra.

  Med det i åtanke så är det rätt stor skillnad på ”enda” och ”främsta” i det här sammanhanget…och t.o.m. ”främsta” finner jag märkligt. Just för att du rätt ofta redovisat större helhetssyn på ett ofta mästerligt vis i andra sammanhang och då kanske främst genom att skriva om det andra inte skrivit om fast från nya perspektiv så finns det säkert en undermedveten förväntan hos mig att så skulle ske i detta fall också. Enligt mig är du i allmänhet inte direkt enögd och definitivt inte blundande (ta det som en komplimang).

  Du får se det som att du skämt bort din läsarkrets… ;) Så får jag ta på mig lite av det ansvar du nämner. Hög tid, då det är Fonusstämning på min sida bloggosfären.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • Det kanske är min bakgrund i en digital värld som gör att jag hakar upp mig på ord och dess betydelse mer än andra.

  Med det i åtanke så är det rätt stor skillnad på ”enda” och ”främsta” i det här sammanhanget…och t.o.m. ”främsta” finner jag märkligt. Just för att du rätt ofta redovisat större helhetssyn på ett ofta mästerligt vis i andra sammanhang och då kanske främst genom att skriva om det andra inte skrivit om fast från nya perspektiv så finns det säkert en undermedveten förväntan hos mig att så skulle ske i detta fall också. Enligt mig är du i allmänhet inte direkt enögd och definitivt inte blundande (ta det som en komplimang).

  Du får se det som att du skämt bort din läsarkrets… ;) Så får jag ta på mig lite av det ansvar du nämner. Hög tid, då det är Fonusstämning på min sida bloggosfären.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • @Thomas Tvivlaren – Just nu handlar det om tid faktiskt. Jag måste prioritera vilka delar av stora komplexa frågor som jag kan delta i. Så enkelt är det. Fonusstämning?

 • @Thomas Tvivlaren – Just nu handlar det om tid faktiskt. Jag måste prioritera vilka delar av stora komplexa frågor som jag kan delta i. Så enkelt är det. Fonusstämning?

 • Med tanke på nästa veckas begivenheter (TPB-rättegången) så är vi två (säkert dessutom en massa nödvändigt ont även i ditt fall).

  Fonusstämning då jag i sedvanlig ketchupbloggordning inte skrivit så mycket på länge.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • Med tanke på nästa veckas begivenheter (TPB-rättegången) så är vi två (säkert dessutom en massa nödvändigt ont även i ditt fall).

  Fonusstämning då jag i sedvanlig ketchupbloggordning inte skrivit så mycket på länge.

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • WB

  Att spama ner kommentarsfältet med samma rad om och om igen, när det handlar om blondinsbellas blog, anser jag tyder på att man har gjort en god analys av läsarna.

  a) läser man blondinbellas blog så _behöver_ man troligtvis läsa raden några gånger för att förstå den, och; b) om det som i det här fallet rör sig om ”information som behöver vara 100% korrekt för att fungera” [läs – en URL] och läsaren _misslyckas_ läsa [ samt simultant skriva in den i sin browser – copy/paste är svåra grejer!], ser jag det inte för osannolik att man utbrister ”men Guuuuud asså… måste ju vat nå fel ba typ”, och istället provar nästföljande rad…

 • WB

  Att spama ner kommentarsfältet med samma rad om och om igen, när det handlar om blondinsbellas blog, anser jag tyder på att man har gjort en god analys av läsarna.

  a) läser man blondinbellas blog så _behöver_ man troligtvis läsa raden några gånger för att förstå den, och; b) om det som i det här fallet rör sig om ”information som behöver vara 100% korrekt för att fungera” [läs – en URL] och läsaren _misslyckas_ läsa [ samt simultant skriva in den i sin browser – copy/paste är svåra grejer!], ser jag det inte för osannolik att man utbrister ”men Guuuuud asså… måste ju vat nå fel ba typ”, och istället provar nästföljande rad…

 • @WB: *asg*

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • @WB: *asg*

  Thomas Tvivlaren’s last blog post..Tvivlaren tackar och bockar

 • Pingback: Skvaller och pladder med Jan Guillou : Erik Laakso | På Uppstuds()

 • Pingback: Veckan som gick - vecka 7 at Same Same But Different()

 • Kristian

  Det är synd att du använder ”rättshaverist” för att beskriva Antonssons blogg. Det är rörigt och kaotiskt och massor av olika viljor bryts och stämningsläget är likt blodtrycket ofta mycket högt.

  Jag har faktiskt aldrig upplevt på nätet något som liknar stämningen på hennes blogg.

  När man i framtiden analyserar det häpnadsväckande fenomen som Antonssons blogg är kommer den inte att beskrivas som ”rättshaveristisk”.

  Rättshaverister är ensamma och isolerade – Antonsson blogg är till stor del ett kollektivt projekt under Monica Antonssons ibland kaosartade ledning!

 • Kristian

  Det är synd att du använder ”rättshaverist” för att beskriva Antonssons blogg. Det är rörigt och kaotiskt och massor av olika viljor bryts och stämningsläget är likt blodtrycket ofta mycket högt.

  Jag har faktiskt aldrig upplevt på nätet något som liknar stämningen på hennes blogg.

  När man i framtiden analyserar det häpnadsväckande fenomen som Antonssons blogg är kommer den inte att beskrivas som ”rättshaveristisk”.

  Rättshaverister är ensamma och isolerade – Antonsson blogg är till stor del ett kollektivt projekt under Monica Antonssons ibland kaosartade ledning!

 • @Kristian: Jag läser vad hon skriver och fick den uppfattningen. Det innebär inte att jag försvarar Marklund heller men som kommunikatör kan jag tänka mig att de flesta som faktiskt går in där känner att det inte alltid är fullt av indianer i kanoten vare sig hos Antonsson eller bland hennes kommentatorer.

 • @Kristian: Jag läser vad hon skriver och fick den uppfattningen. Det innebär inte att jag försvarar Marklund heller men som kommunikatör kan jag tänka mig att de flesta som faktiskt går in där känner att det inte alltid är fullt av indianer i kanoten vare sig hos Antonsson eller bland hennes kommentatorer.

 • Kristian

  @deeped

  Antonssons blogg är en Karneval i den svenska bloggosfären.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bakhtin#Carnival

  Det är inte så mycket frågan om på vems sida man står i sakdiskussionen som är intressant, utan själva fenomenet hur en så oväntad skapelse som Antonssons blogg (med hjälp av andra bloggare och tråden om Gömda på Flashback) faktiskt lyckats påverka dagordningen hos de etablerade medierna.

  I sak har du till stor del rätt, men karneval är nog en bättre beskrivning på fenomenet än rättshaverist.

 • Kristian

  @deeped

  Antonssons blogg är en Karneval i den svenska bloggosfären.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bakhtin#Carnival

  Det är inte så mycket frågan om på vems sida man står i sakdiskussionen som är intressant, utan själva fenomenet hur en så oväntad skapelse som Antonssons blogg (med hjälp av andra bloggare och tråden om Gömda på Flashback) faktiskt lyckats påverka dagordningen hos de etablerade medierna.

  I sak har du till stor del rätt, men karneval är nog en bättre beskrivning på fenomenet än rättshaverist.

 • @Kristian – Ledsen. Dels väljer du ett ord som definieras av en knappast mainstreamperson och sen att det är bloggen som gjort det? Njäe… Snarare är det så att ett antal större bloggare fått nys om boken. Det intressanta i detta är snarare att traditionella medier valt att gå emot detta igen.

 • @Kristian – Ledsen. Dels väljer du ett ord som definieras av en knappast mainstreamperson och sen att det är bloggen som gjort det? Njäe… Snarare är det så att ett antal större bloggare fått nys om boken. Det intressanta i detta är snarare att traditionella medier valt att gå emot detta igen.

 • Hans Eric

  Jag är lite fascinerad över hur fel Blondinbella betraktas i dessa sammanhang. Hennes läsare är dumma i huvudet och hon själv skriver grejer man bara råkar läsa.

  Om man intresserar sig för sociala medier måste väl även modebloggen eller intensiva diskussioner på Familjeliv vara intressanta, eller?

  Att kommentarsfälten blir mötesplatser för Blondinbellas fans och därmed kan användas för att diskutera vad som helst är väl jättespännande.

  För om det inte är det känns det som om sociala medie-eliten endast är en variant på ”gammalmedia-eliten” fast utan utgivningsbevis.

 • Hans Eric

  Jag är lite fascinerad över hur fel Blondinbella betraktas i dessa sammanhang. Hennes läsare är dumma i huvudet och hon själv skriver grejer man bara råkar läsa.

  Om man intresserar sig för sociala medier måste väl även modebloggen eller intensiva diskussioner på Familjeliv vara intressanta, eller?

  Att kommentarsfälten blir mötesplatser för Blondinbellas fans och därmed kan användas för att diskutera vad som helst är väl jättespännande.

  För om det inte är det känns det som om sociala medie-eliten endast är en variant på ”gammalmedia-eliten” fast utan utgivningsbevis.

 • @Hans Eric: jag intresserar mig för fenomenet. Och säger helt enkelt bara att det där var ett rätt märkligt sätt att försöka pitcha sin blogg på. Att jag sedan personligen inte finner Blondinbella speciellt intressant gör det inte mindre intressant för bloggandet. När jag håller kurs brukar jag ta upp såväl BB men fr a modebloggandet som en positiv förklaring till att vi i Sverige ser en unik utveckling av många kvinnor som bloggar vilket inte finns internationellt. Min invändning är dock att det är så många som helt enkelt skriver rätt meningslösa kommentarer – problemet blir då att ingen orkar läsa dem. Men visst – jag kunde påpekat att det självklart handlar om att man då blir ”delaktig” i en känd bloggares skrivande.
  Visst har du rätt att vi ibland tenderar att hamna i samma gamla elitism: bra att du säger till mig eftersom jag försöker att förändra den inställningen.

 • @Hans Eric: jag intresserar mig för fenomenet. Och säger helt enkelt bara att det där var ett rätt märkligt sätt att försöka pitcha sin blogg på. Att jag sedan personligen inte finner Blondinbella speciellt intressant gör det inte mindre intressant för bloggandet. När jag håller kurs brukar jag ta upp såväl BB men fr a modebloggandet som en positiv förklaring till att vi i Sverige ser en unik utveckling av många kvinnor som bloggar vilket inte finns internationellt. Min invändning är dock att det är så många som helt enkelt skriver rätt meningslösa kommentarer – problemet blir då att ingen orkar läsa dem. Men visst – jag kunde påpekat att det självklart handlar om att man då blir ”delaktig” i en känd bloggares skrivande.
  Visst har du rätt att vi ibland tenderar att hamna i samma gamla elitism: bra att du säger till mig eftersom jag försöker att förändra den inställningen.

 • Pingback: Deepedition » En del om TPB och rättegången()

 • Pingback: Deepedition » Blogg.se-röran fortsätter()