Soundcloud goes live

Under ett par år har det buzzats lite i musikergeekkretsar runt Soundcloud, ett svenskt startup som bygger på rejäla undersökningar om vad kärnanvändaren: musikern faktiskt vill ha. Det är ett Myspace utan löjliga sociala listningar, det är som gamla mp3.com kunnat vara, det är rejält socialt.

Förutom att du både kan dela musik offentligt och privat så kan du kommentera låtarna och lägga kommentarerna i själva tidslinjen. Självklart lägga upp dina favoritlistor och skapa sets för dina låtar. Du har samma follower/followingtänkande som Twitter. Och det är sjukt snyggt.

Deras upplägg är generöst. De har tre olika versioner av sitt Pro-konto som bygger på att människor kommer vilja dela musik bara med sina vänner – i sin dropbox, de kommer vilja ha support. Men alla konton – även det fria – har unlimited bandbredd och plats. Det är stort.

Så tillsammans med Spotify (om de snart rullar ut en mer sociala delar och lägger till musiken som försvann när de gick skarpt) så kan Soundcloud komma att bli en viktig nischspelare för musiker och musikälskare som vill slippa det stökiga i Myspace, slippa tonåringarnas dumma kommentarer och faktiskt samlas runt musiken.

Jag har lite invites om man är nyfiken. Och mig hittar ni som deeped.

Reblog this post [with Zemanta]